برای داشتن زندگی شاد، بهتر است از نشانه های افسردگی آگاهی پیدا کنیم تا در صورتی که دچار افسردگی شدیم، به مشاوران روانشناس رجوع کنیم و قبل از وخیم شدن وضعیت روانیمان، آن را درمان کنیم تا بتوانیم زندگی پر نشاط تر و موفق تری داشته باشیم. در ادامه این مطلب با درمان افسردگی خارج از کشور بیشتر اشنا می شوید.
اگر به سلامت روح خود اهمیت می دهید، از شما خوانندگان عزیز دعوت می کنیم برای دانستن علائم و روش های درمان افسردگی و پیدا کردن مرکز مشاوره ای معتبر تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
افسردگی چه علائم دارد؟
افسردگی نیز مانند بسیاری از بیماری های جسمی و روانی علائمی دارد که آگاهی از آنها می تواند در پیشگیری از عود و درمان سریع و به موقع آن مؤثر باشد. به همین دلیل روانشناسان توصیه می کنند از این علائم آگاهی داشته باشیم تا در صورت ابتلاء به آن، به مشاوران روانشناس مراجعه کنیم. علائم مهم افسردگی عبارتند از:
1. تغییر در الگوی خواب
بسیاری از افرادی که دچار افسردگی می شوند، دچار تغییرات در خواب می شوند. این کمبود خواب می تواند به صورت بی خوابی یا پرخوابی بیش از حد باشد. صبح خیلی زود بیدار شدن، از علائم افراد دارای افسردگی حاد است. توجه داشته باشید افرادی که زود از خواب بیدار می شوند لزوماً افسرده نیستند. به همین دلیل باید به علائم دیگر افسردگی نیز توجه داشته باشیم.
2. تغییرات اشتها
مطالعات روانشناسی نشان داده است گاهی اوقات عادات غذایی افراد افسرده تغییر می کند و دچار کمخوری یا پرخوری می شوند.
3. عدم تمرکز
طبق مطالعات، افرادی که دارای افسردگی حاد می شوند، تمرکز خود را در دنبال کردن موضوعی که پیگیری می کنند مانند مطالعه کتاب یا روزنامه و یا سریالی که نگاه می کنند، از دست می دهند. همچنین افراد دارای افسردگی حاد در تصمیم گیری ها و حتی گاهی گرفتن تصمیم های پیش پا افتاده خود نیز دچار مشکل می شوند.
4. کم شدن انرژی
افراد افسرده احساس خستگی می کنند و هر چقدر میزان افسردگی حادتر باشد، احساس خستگی بیشتر می شود. حتی گاهی فرد افسرده به دلیل کمبود انرژی از عهده کارهای روزمره خود نیز بر نمی آید. این خستگی، تنها خستگی جسمی نیست و افراد دارای افسردگی در فکر کردن نیز کند می شوند و به سختی مسائل مختلف را درک و هضم می کنند.
5. بی علاقگی
تجربه روانشناسان نشان داده است که افراد دچار افسردگی، ممکن است علاقه خود به انجام کارهای روزمره را از دست بدهند و حتی از تجربه های لذتبخش و شادی آور، احساس لذت نکنند و علاقه خود را نسبت به کارهای مورد علاقه گذشته از دست بدهند. بی اشتهایی و کاهش میل جنسی نیز از جمله همین موارد است. چنانچه بی علاقگی افراد افسرده حاد شود، ممکن است منجر به بی علاقگی کلی نسبت به زندگی و انجام کارهای خطرناکی چون خودکشی شود.
6. کمبود اعتماد به نفس
افراد مبتلا به افسردگی مدام به فکر ناکامی ها و شکست های خود هستند. و بیشتر نقاط تاریک زندگی خود را در نظر می گیرند. به همین دلیل احساس درماندگی و ضعف شدیدی می کنند. افراد دچار افسردگی، مدام جمله هایی مانند «من یک بازنده ام»، «من هیچ کاری را نمی توانم درست انجام بدهم»، «دنیا جای خیلی ترسناکی است» را در ذهن خود تکرار می کنند.
7. ناامیدی
افراد دارای افسردگی احساس می کنند که هیچ راه حلی برای خروج از مشکلات و وضع موجود ندارند. این حس ناامیدی ناشی از افسردگی بسیار خطرناک است و می تواند عواقب خطرناکی چون خودکشی داشته باشد؛ به همین دلیل باید علائم افسردگی را جدی بگیریم.
زمینه هایی که افسردگی رادر خارج کشور فراهم ایجاد میکند
همان طور که ذکر شد افسردگی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و عوامل گوناگونی در ایجاد افسردگی نقش دارند. برخی از این عوامل عبارت اند از:
- ضربه روحی
ضربه روحی یا تروما در سنین پایین و کودکی می تواند اثرات دراز مدتی در واکنش های مغزی انسان داشته باشد. این اثرات می تواند واکنش افراد به استرس و ترس را تغییر دهد و در مواقع فشار روحی، مشکلات فرد را حادتر کند. افرادی که در کودکی ضربات روحی مثل از دست دادن عزیزان یا ترس شدید و… را تجربه کرده اند، بسیار در معرض افسردگی هستند. به همین دلیل توصیه می شود افرادی که در گذشته ضربه روحی خورده اند حتماً به مشاوران و روانشناسان مراجعه کنند تا از عواقب آن جلوگیری شود.
- ژنتیک
برخی از افراد به دلایل ارثی و شرایط ژنتیکی استعداد ابتلاء به افسردگی را دارند. روانشناسان توصیه می کنند در صورتی که در نزدیکان سابقه افسردگی وجود دارد، حتماً به متخصصان روانشناس مراجعه کنید و وضعیت خود را بررسی کنید تا بتوانید زندگی آرام تر و شادتری برای خود و اطرافیان ایجاد کنید. علائم افسردگی در افرادی که استعداد ژنتیکی دارند، در سنین پایین تری ظاهر می شود.
- شرایط زندگی
شرایط مختلفی مانند موقعیت مالی، محل زندگی و مشکلات خانوادگی می تواند منجر به افسردگی افراد شود. در این موارد با مراجعه به روانشناس می توان با مشاوره هایی چون اصلاح سبک زندگی، خصوصیات رفتاری، تغییر نگرش به زندگی و… وضعیت موجود را به وضعیت بهتری برای زندگی تبدیل کرد.
- عادت های نامناسب غذایی
در بسیاری مواقع این امکان وجود دارد که افسردگی در افراد به دلیل عادت های غذایی نامناسب باشد. در این موارد می توان به برخی روانشناسان آگاه در این زمینه یا متخصصان تغذیه مراجعه کرد. با دریافت برنامه غذایی مناسب می توان افسردگی را درمان یا از ابتلاء به آن پیشگیری کرد.
بهترین راه برای کمک به کسی که افسرده شده است، چیست؟
بهترین شیوه برای کمک به کسی که افسردگی دارد آن است که وی را برای درمان به نزد روان درمانگر تحلیلی خارج از کشور ببرید.از آنجایی که افسردگی نوعی عدم واکنش رفتاری است، داشتن فعالیت بسیار مهم است، با اینکه می دانیم خود افسردگی انگیزه تحرک را در فرد از بین می برد.
بهتر است فرد افسرده را تشویق کنید به طور منظم ورزش کند و او را برای پیاده روی بیرون ببرید. ورزش کردن، نور خورشید، قدم زدن در طبیعت و همراهی کردن با دیگران، همه اثرات ضد افسردگی دارند.
افسردگی مقاوم به درمان چیست؟
زمانی که بیماران دارو دریافت می کنند، تأثیرگذاری عوامل، توسط ویزیت منظم روانپزشک و سنجش شدت علائم بر اساس معیارهای استاندارد شده، ارزیابی می شود. پاسخ معمولاً به شکل ۵۰ درصد کاهش علائم تعریف شده است. اما این پاسخ کافی نیست.
حتی علائمی با سطح پایین نیز می توانند تأثیرات مخرب روی مغز داشته باشند و نه تنها احتمال رخداد دوره های آتی را افزایش دهند بلکه وقوع آنها را نیز تسریع کنند. اگر با استفاده از چندین نوع دارو که به تنهایی یا به صورت ترکیبی به کار گرفته شده، بهبود قابل توجهی در علائم مشاهده نشود یا عوارض جانبی به وجود بیاید که تحمل ناپذیر باشند، این افسردگی، «مقاوم به درمان» محسوب می شود.
چرا برای افسردگی سریعاً باید به دنبال درمان رفت؟
درمان زودهنگام افسردگی ضروری است زیرا افسردگی به خودی خود باعث تغییراتی در مغز می شود. محققین نشان داده اند که افسردگی به تغییرات التهابی در مغز مربوط است. در نتیجه این تغییرات، هر چه که یک دوره افسردگی طولانی تر شود، احتمال بازگشت و عود افسردگی نیز بیشتر می شود. افسردگی بدون درمان می تواند به یک بیماری پیش رونده تبدیل شود که منجر به تخریب عصبی می شود. افسردگی درمان نشده به ویژه قشر پیش پیشانی را به خطر می اندازد؛ ناحیه ای از مغز که مسئول استدلال و تصمیم گیری است و قابلیت کنترل واکنش پذیری احساسی را دارد. رواندرمانی به بیماران کمک می کند که مهارت هایی را گسترش بدهند که نه تنها برای مقابله با افسردگی فعلی ضروری است، بلکه به خوبی مانع از بازگشت آن در آینده می شود.
چه زمانی برای درمان افسردگی مناسب تر است؟
برای تشخیص افسردگی، تداوم دو هفته مداوم غم و ناراحتی، از دست دادن ظرفیت لذت بردن همراه با احساس ناامیدی، بی ارزشی، تغییرات فیزیکی مانند تغییر در اشتها و بیداری زودهنگام صبگاهی را باید به عنوان احتمال افسردگی ماژور در نظر گرفت.
هر چقدر یک مرحله افسردگی طولانی تر شود، درمان افسردگی در خارج کشور نیز دشوارتر می شود، احتمال رخ دادن مراحل بعدی بیشتر می شود و احتمال تغییرات التهابی در خود مغز نیز افزایش می یابد.
علاوه بر این، افسردگی عملکرد همه زمینه های زندگی را تحت تأثیر قرار می دهد. از جمله شغل و خانواده افراد نیز تحت تأثیر قرار می گیرد؛ هر چقدر رواندرمانی زودتر آغاز شود، اثرات مخرب اختلال افسردگی کمتر می شود.
درمان افسردگی خارج از کشور چگونه است؟
ممکن است مراحل افسردگی به خودی خود بر طرف شوند اما ممکن است با ماه ها درد فیزیکی و ذهنی، غم و ناراحتی و بی علاقگی به زندگی همراه باشد و به این ترتیب روی روابط شخصی و زندگی کاری افراد تأثیر می گذارد. شواهد قابل توجهی وجود دارد که هر چقدر یک دوره افسردگی طولانی شود، دوره های آتی به احتمال زیاد شدیدتر خواهد بود.
گفتنی است که درمان های بسیار مؤثری برای افسردگی وجود دارد، مانند رواندرمانی که افکار و عقاید اشتباهی را که ناخواسته به واسطه افسردگی برجسته شده اند، اصلاح می کند و مقابله با استرس را تسهیل می کند، همچنین داروهایی برای تسکین علائم از جمله افکار خودکشی وجود دارد که روان درمانی را تسهیل می کند.
تحریک عصبی مغز شامل روش های تحریک مستقیم مدارهای عصبی می باشد تا ارتباط مؤثر بین مناطق کلیدی عملکرد مغز، دوباره برقرار شود. همچنین اقدامات طبیعی بسیاری وجود دارد که افراد می توانند خودشان در سبک زندگی خود اتخاذ کنند، مثلاً از رژیم غذایی و تمرین های ورزشی سبک گرفته تا پیوستن به یک گروه موسیقی و تمرین مدیتیشن.
مطالعات بارها نشان داده اند که رواندرمانی حداقل به اندازه مدیتیشن مؤثر است و مؤثرترین درمان افسردگی در خارج از کشور برای بسیاری از افراد، ترکیبی از هر دو می باشد.
دوره های افسردگی ممکن است به خودی خود برطرف شوند، اما حتی بهترین حالت که ممکن است ماه ها طول بکشد نیز آسیب قابل توجهی روی مغز و زندگی شما خواهد گذاشت. متخصصین معتقدند که التهاب ناشی از افسردگی می تواند با گذشت زمان، منجر به تخریب عصبی شده و با ایجاد یک چرخه معیوب، تغییرات پاتولوژیک در مغز را تسریع کند و بدین ترتیب بهبود در آینده دشوارتر خواهد شد. در یک مطالعه که روی بیماران افسردگی ماژور صورت گرفته است، 23 درصد از موارد درمان نشده طی سه ماه، 32 درصد طی شش ماه و 53 درصد طی یک سال بهبود یافتند. احتمال بهبودی بین کودکان و نوجوانان بیشتر است.
بیشتر بخوانید : درمان اختلالات جنسی خارج از کشور
مؤثرترین درمان های طبیعی برای افسردگی کدام اند؟
- داشتن روتین روزانه
- تعیین هدف
- ورزش کردن
- رژیم غذایی سالم داشتن
- به اندازه کافی بخوابیدن
- انجام دادن مسئولیت های خود
- دور بورن از افکار منفی
- انجام کار جدید
- تفریح کردن
- دوری از مخدرها
- داشتن رابطه
- استفاده از مکمل های ویتامین
- ارتباط داستن با طبیعت
- گوش دادن به آهنگهای شاد و پرانرژی
- استفاده از روش های درمان افسردگی بدون دارو
چرا ورزش کردن برای درمان افسردگی مهم است؟
ورزش کردن یکی از مؤثرترین روش ها برای پیشرفت سریع انعطاف پذیری عصبی و مسیر خروج از افسردگی است. مطالعات متعددی وجود دارد که نشان می دهد شرکت در یک فعالیت بدنی ساده مانند پیادهروی، سریعاً به تحریک رشد ارتباطات سلول عصبی جدید منجر می شود که پایه و اساس انعطاف پذیری عصبی است.
به نظر می رسد ورزش کردن به طور ویژه باعث افزایش انعطاف پذیری عصبی در هیپوکامپ می شود که مرکز یادگیری و حافظه بوده و قسمتی از مغز است که مشخصاً در برابر اثرات مخرب استرس آسیب پذیر است. به علاوه، تمرین های مقاومتی و تمرین با وزنه، قدرت پیام رسانی سلول های عصبی را افزایش می دهد.
همچنین انجام هر نوع فعالیت بدنی، احساس داشتن کنترل روی زندگی فرد را به او باز می گرداند. مطالعات نشان می دهد حتی ۱۵ دقیقه فعالیت فیزیکی به صورت روزانه، به ویژه هنگام عصر می تواند اثرات مثبتی روی خلق و خو، انرژی و خواب داشته باشد.
طبق یک مطالعه گسترده که طی ۱۱ سال روی تقریباً ۳۴۰۰۰ نفر بزرگسال صورت گرفته است، حتی یک ساعت فعالیت فیزیکی در هفته باعث کاهش ۱۲ درصد میزان ابتلاء به افسردگی در آینده می شود.
مطالعات دیگر نشان می دهد که ورزش کردن یک عامل پیشگیری کننده مؤثر حتی در افرادی است که از نظر ژنتیکی در معرض ابتلاء به افسردگی هستند. از آنجایی که افسردگی انگیزه و انرژی افراد را از بین می برد، متخصصین تأکید می کنند که از هرجایی که می توانید شروع کنید.
بیشتر بخوانید : روانشناس خوب خارج از کشور
روان درمانی افسردگی خارج از کشور
روانشناسان و محققین مدت زیادی است که میدانند عامل اصلی افسردگی عدم توانایی مدیریت احساسات منفی به شیوه ای سازنده یا سازگار است. داروها می توانند تا حدی درد فیزیکی افسردگی را کاهش بدهند اما نمی توانند راه های مقابله با تجربه ها و احساسات ناراحت کننده را به خوبی به افراد بیاموزند یا اینکه به آنها یاد بدهد چگونه انواع افکاری که می تواند فعال کننده افسردگی باشد را کنترل کنند. در نتیجه، آنها که همیشه در معرض افسردگی هستند، آماده مقابله با شرایط هستند.
اهداف اصلی در روان درمانی برای افسردگی
سه هدف اصلی در رواندرمانی وجود دارد.
۱) اولین هدف پاسخگویی بیمار به درمان افسردگی خارج از کشور و بهتر شدن علائم است:
ممکن است بیماران فقط با گذشت چند جلسه احساس بهتری داشته باشند.
۲) دومین هدف رواندرمانی بهتر شدن بیمار است؛ ناپدید شدن تمام علائم افسردگی و بازگشت عملکرد سالم در تمام زمینه های زندگی. در این نقطه ممکن است وسوسه شوید که رواندرمانی را متوقف کنید اما اجماع کارشناسان این است که درمان افسردگی در خارج کشور باید حداقل ۴ ماه پس از ناپدید شدن علائم نیز ادامه پیدا کند تا از بهبودی کامل اطمینان حاصل شود.
۳) سومین هدف رواندرمانی این است که توانایی مدیریت استرس های زندگی روزمره، که مهارت های مقابله ای را به چالش می کشد در فرد ایجاد شود. تکمیل یک دوره کامل رواندرمانی برای بهبودی کامل ضروری است.
آیا روان درمانی بدون کمک گرفتن از داروها موثر است؟
بسیاری از مطالعات، اثرات رواندرمانی را در مقایسه با داروها بررسی کرده اند. داروهای افسردگی ممکن است علائم را سریع تر از روان درمانی تسکین دهند اما تسکین علائم تنها تا زمانی باقی می ماند که دارو دریافت شود. رواندرمانی اثرات طولانی تری دارد و نه تنها علائم دوره فعلی افسردگی را کاهش می دهد بلکه ریسک رخداد در آینده را نیز کاهش می دهد.
مطالعات نشان می دهد که هر دو نوع درمان می تواند عملکرد مغز را تغییر دهد. رواندرمانی به افراد، این بینش را می دهد که چگونه الگوهای واکنش های خود را به مجموعه ای از تجارب منفی که باعث ایجاد افکار منفی و در نهایت افسردگی می شوند، مدیریت کنند. رواندرمانی همچنین رشد مهارت های مقابله ای که باعث قطع زنجیره واکنش های منفی می شود را سرعت می بخشد. علاوه بر این، احساس داشتن کنترل روی زندگی را به فرد باز می گرداند؛ کاری که داروها انجام نمی دهند. شاید مهم ترین فاکتور، پیوند بین بیمار و رواندرمانگر است که می تواند ابزار حمایت و بهبودی فرد باشد.
روان درمانی تا چه اندازه مؤثر است؟
روان درمانی بسیار مؤثر است به شرطی که بیمار دوره تجویز شده روان درمانی خود را تکمیل کند. داده های اخیر نشان می دهد که تنها 10.6 درصد از بیماران افسرده در طول درمان افسردگی خارج از کشور خود، تحت روان درمانی قرار می گیرند که معمولاً 12 تا 16 هفته است. اما زمانی که آنها تحت روان درمانی قرار بگیرند، تأثیرگذاری آن نسبت به دارو در طولانی مدت بسیار بیشتر است و اثرات پایدارتری هم خواهد داشت. احتمال این که بیماران به دوره دوم درمان نیاز پیدا کنند و احتمال مجدد آن نیز بسیارکمتر است.
چگونه بفهمیم که روان درمانی مؤثر بوده است؟
داشتن حس بهتر می تواند معیار خوبی برای سنجش بهبودی باشد، اما به هیچ وجه تنها معیار برای سنجش اثربخشی درمان نیست. متخصصین سلامت روان به طور منظم پیشرفت رواندرمانی را ارزیابی می کنند و به منظور نظارت بر دستاوردهای بیمار، بر روی دو ابزار مهم تکیه می کنند:
۱) قضاوت و توانایی بیمار در شرکت در فرآیند درمان افسردگی خارج از کشور، بر اساس تجربه خود متخصصین.
۲) مقیاس استاندارد رتبه بندی علائم که وضعیت بیمار را با توجه به مجموعه علائم افسردگی، از دیدگاه شخصی خود فرد تا کندی فیزیکی وی بررسی می کنند.
مثلاً بررسی اینکه آیا مشکلات تفکر یا کندی در گفتار و افکار فرد همچنان پابرجا است؟ به میزان کمی از بین رفته یا به اندازه قابل توجهی؟ یا کاملاً از بین رفته است؟ آیا بیمار گهگاهی گریه می کند یا مکرراً یا اصلاً؟
چک لیستی که بیشتر از بقیه و به طور گسترده برای افسردگی استفاده می شود، مقیاس درجه بندی هامیلتون است که اغلب Ham-D نامیده می شود.
چه زمانی از کتامین استفاده می شود؟
کتامین که مدت ها به عنوان داروی بیهوشی استفاده می شد، امروزه در شرایط کنترل شده برای درمان افسردگی مقاوم در برابر درمان استفاده می شود. این دارو به صورت داخل وریدی و در دوزهای دقیق در طول یک دوره زمانی به بیمار تزریق می شود، این دارو بسیار سریع عمل می کند و علائم را طی چند ساعت تسکین می دهد و اثرات یک تزریق واحد به مدت چندین روز یا چندین هفته در حدود ۵۰ درصد از بیماران باقی می ماند.
کتامین با مسدود کردن یک انتقال دهنده عصبی غیر مونو آمین، گلوتامات، کار می کند که روی فعالیت های سایر انتقال دهنده های عصبی تأثیر می گذارد. این دارو می تواند اثرات جانبی مانند اختلال گسستگی و افزایش فشار خون ایجاد کند که همراه با تأثیر کوتاه مدت، باعث محدود شدنِ به کار گیری این دارو می شود.
این روش به ویژه برای کمک به بیمارانی مؤثر است که از افکار خودکشی رنج می برند و به صورتی گسترده در روانپزشکی اضطراری استفاده می شود. نوع متفاوتی از کتامین، اسکتامین است که به صورت اسپری بینی تجویز می شود.
تحریک مغزی در افسردگی چگونه عمل می کند؟
برای درک کامل افسردگی لازم به ذکر است که این اختلال دیگر به عنوان یک اختلال عصبی شیمیایی مانند فقدان انتقال دهنده های عصبی سروتونین یا دوپامین در نظر گرفته نمی شود.
درعوض به عنوان مشکلی در ارتباطات یا عدم فعالسازی یا تعاملات بین نقاط کلیدی در شبکه های عصبی یا ارتباطات بسیار زیاد بین خودشان بررسی می شود، به ویژه زمانی که به پردازش محرک های مربوط به هیجان، محرک های پاداش یا عملکرد اجرائی می پردازند. در نتیجه، درمان در حال حاضر به میزان بسیار زیادی شامل روش های تغییر الکتریکی یا مغناطیسی فعالیت عصبی است که با تحریک انتخابی اجزای خاصی از مدارهای مغزی انجام می شود.
مطالعات تصویربرداری عصبی، به دفعات ناهنجاری های عملکردی در شبکه هایی که مناطق کلیدی مغز مانند هیپوکامپ، آمیگدال، و قشر پیش پیشانی را به هم متصل می کنند نشان داده است.
هدف از تحریک مغزی، تحریک انعطاف پذیری عصبی است تا با پرش جدید اتصالات جدید عصبی، الگوهای فعالیت عصبی جدید را ایجاد کند به طوری که انعطاف پذیری رفتاری و ذهنی، بیشتر بازنشانی شوند. مطالعات نشان می دهد که در طول زمان، دستگاه ها می توانند تا حد زیادی خلق و خو و حافظه را بازنشانی کنند. دستگاه های Copycat در حال حاضر توسط ورزشکاران زبده و کسانی استفاده می شود که به دنبال برتری عملکرد هستند. آنها قبل از تمرین تحت یک دوره تحریک قرار می گیرند.
تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای (TMS) در افسردگی
در تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای (TMS) ، یک یا دو سیم پیچ مغناطیسی به صورت خارجی قرار دارد که پالس های مغناطیسی را به منظور ایجاد جریان در بافت های عصبی عمیق در مغز به وجود می آورد که این بافت ها در ایجاد افسردگی دخیل هستند. پالس های تولیدی مشابه هستند و اغلب شدت آنها به اندازه پالس های ایجاد شده توسط ماشین های تصویربرداری رزونانسی مغناطیسی (MRI) می باشد. نیازی به بیهوشی نیست و تحریک در طول چند جلسه داخل مطب پزشک اعمال می شود. تقریباً ۶۰ درصد از افرادی که از داروهای ضد افسردگی سود نمی برند، با درمان TMS به میزان قابل توجه یا به طور کامل بهبود پیدا می کنند.
تحریک جریان مستقیم درون جمجمه ای (tDCS) یک جریان الکتریکی ضعیف را به واسطه یک دستگاه هدست مانند از طریق پوست سر به جمجمه اعمال می کند. طی این درمان، مدارهای مغزی درگیر در فرآیندهای توجه، درک، یادگیری و حافظه که روی خلق و خو تأثیر می گذارند هدف قرار می گیرند.
در تحریک عمیق مغز که مخصوص افسردگی مقاوم به درمان است، یک دستگاه قابل برنامه ریزی خارجی در قفسه سینه قرار داده می شود تا سیگنال های الکتریکی را به مناطق مورد هدف درون مغز ارسال کند. این دستگاه چیزی شبیه به ضربان ساز مغزی است.
تحریک تتا برست متناوب (iTBS)، یک روش غیر تهاجمی از تحریک مغز است که برای افسردگی مقاوم به درمان استفاده می شود.
مهم ترین انواع تحریک های مغزی در افسردگی کدام هستند؟
- در تحریک مغناطیسی فراجمجمه ای (TMS) ، یک یا دو سیم پیچ مغناطیسی که به صورت خارجی قرار دارد، پالس های مغناطیسی را به منظور ایجاد جریان در بافت های عصبی عمیق در مغز به وجود می آورد که این بافت ها در ایجاد افسردگی دخیل هستند. پالس های تولیدی مشابه هستند و اغلب شدت آنها به اندازه پالس های ایجاد شده توسط ماشین های تصویربرداری رزونانسی مغناطیسی (MRI) می باشد. نیازی به بیهوشی نیست، و تحریک در طول چند جلسه داخل مطب پزشک اعمال می شود. تقریباً 60 درصد از افرادی که از داروهای ضد افسردگی سود نمی برند، با درمان TMS به میزان قابل توجه یا به طور کامل بهبود پیدا میکنند.
- تحریک جریان مستقیم درون جمجمه ای (tDCS) یک جریان الکتریکی ضعیف را به واسطه یک دستگاه هدست مانند از طریق پوست سر به جمجمه اعمال می کند. طی این درمان، مدارهای مغزی درگیر در فرآیندهای توجه، درک، یادگیری و حافظه که روی خلق و خو تأثیر می گذارند هدف قرار می گیرند.
- در تحریک عمیق مغز که مخصوص افسردگی مقاوم به درمان می باشد، یک دستگاه قابل برنامه ریزی خارجی در قفسه سینه قرار داده می شود تا سیگنال های الکتریکی را به مناطق مورد هدف درون مغز ارسال کند. این دستگاه چیزی شبیه به ضربان ساز مغزی است.
- تحریک تتا- برست متناوب (iTBS) یک روش غیر تهاجمی از تحریک مغز است که برای افسردگی مقاوم به درمان استفاده می شود.
چگونه بدانیم که کدام درمان برای ما مناسب تر است؟
اکثر متخصصین معتقدند که افسردگی خفیف بدون دارو، به رواندرمانی ها پاسخ می دهد. افسردگی های شدیدتر به ترکیبی از داروها و رواندرمانی بهترین پاسخ را می دهد. داروهای ضد افسردگی بیشتر برای مقابله با افسردگی های متوسط تا شدید و آنهایی که ماهیت مزمن دارند مؤثرتر است.
روانشناسان بالینی که در درمان افسردگی تجربه بالایی دارند، به طور کلی می دانند که کدام یک از علائم در پاسخ به کدام داروهای ضد افسردگی به وجود می آیند. با این وجود، بیشتر اوقات، یک یا چندین آزمایش باید انجام شود تا مؤثرترین دارو یا مؤثرترین ترکیب داروها و نیز مؤثرترین دوز داروها با کمترین یا قابل تحمل ترین اثرات جانبی شناسایی شود.
گاهی اوقات اثرات جانبی مانند تهوع، افزایش وزن، تحریک پذیری، بی خوابی، از دست دادن میل جنسی یا مشکل در رسیدن به ارگاسم، از عوامل مهم تأثیرگذار برای ادامه درمان دارویی است. درمان، زمانی موفقیت آمیز است که علائم اختلال به بهبودی کامل برسد و بیمار بتواند احساس کند که عملکرد آنها می تواند به وضغ قبل از بیماری یا حتی بهتر از آن برگردد.
آیا اسکن مغزی در تعیین درمان مؤثر است؟
اسکن های مغزی برای تعیین آن مناطق مغزی که در پردازش محرک های احساسی و مدارهای ارتباطات عصبی تغییر یافته در افسردگی نقش کلیدی دارند، بسیار اهمیت دارد. این اطلاعات، منجر به توسعه و گسترش استفاده از انواع دستگاه های مدولاسیون عصبی به عنوان راهکار درمانی شده است. همچنین به محققین کمک می کند که نحوه عملکرد و اثر بخشی داروها را ارزیابی کنند. در مطالعه اثربخش بودن رواندرمانی نیز به کار می رود تا عملکرد مغز را قبل و بعد از درمان ارزیابی کنیم.
تصویربرداری عصبی در درجه اول یک ابزار تشخیصی و تحقیقاتی و در عین حال پر هزینه است و در حالیکه به شناسایی مدارهای عصبی درگیر در خوشه های متمایز از علائم افسردگی کمک می کند و استفاده از آن برای اهداف تحقیقاتی بسیار وسیع است، اما به طور کلی اسکن مغزی هنوز هم ویژگی یا ابزار کافی برای شخصی سازی رواندرمانی نیست.
آیا روانشناس زن برای درمان افسردگی بهتر است یا روانشناس مرد؟
خیلی از مراجعین این سؤال برایشان پیش میآید که آیا باید برای درمان افسردگی، به دنبال بهترین روانشناس مرد باشند یا زن.
جنسیت روانشناس در درمان افسردگی خارج از کشور آنقدر تعیین کننده نیست. هم متخصصین زن و هم متخصصین مرد، در زمینه درمان افسردگی فعالیت می کنند. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که شما با درمانگر مرد راحتتر هستید یا درمانگر زن. چرا که راحت بودن شما با درمانگرتان میتواند به برقراری ارتباط بهتر درمانی کمک کند و در نهایت به درمان شما کمک خواهد کرد.
چگونه می توان یک دکتر روانشناس متخصص در خارج از کشور را برای درمان افسردگی پیدا کرد؟
برای انتخاب بهترین روانشناس برای درمان افسردگی خارج از کشور باید به دنبال فردی باشید که تخصص اصلی او در زمینه درمان افسردگی باشد. البته به این معنا نیست که روانشناسان دیگر، با اختلال افسردگی آشنایی ندارند. همه روانشناسان با نشانه های افسردگی آشنایی دارند و می توانند آن را تشخیص دهند اما روانشناسانی که تخصص اصلی آنها در زمینه درمان افسردگی است احتمال خطای کمتری در تشخیص دارند و همچنین از شیوه های درمانی موفقیت آمیزتری استفاده میکنند؛ بنابراین هنگامی که به دنبال بهترین روانشناس برای درمان افسردگی خارج از کشور میگردید، حتماً تاریخچه فعالیت آنها را مطالعه کنید تا بفهمید که آیا روانشناس مدنظر شما در زمینه افسردگی کار میکند یا خیر.
مزایای مشاوره افسردگی تلفنی و آنلاین در خارج کشور
معمولاً هزینه شرکت در جلسات مشاوره روانشناسی یا حتی کارگاه های مشاوره افسردگی خارج از کشور بالاست. و بسیاری از افراد توان شرکت در آن ها را ندارند. علاوه بر این بسیاری از افراد افسرده حاضر رفتن به مراکز مشاوره روانشناسی نیستند. همچنین این افراد به دلیل احساس خستگی، بی علاقگی و کم انرژی بودن کمتر مجاب می شوند. که به مشاوره روانشناس مراجعه کنند. برخی هم ممکن است نداشتن وقت و درگیری های کاری را دستاویزی برای عدم مراجعه به مشاور روانشناسی عنوان کنند
مزیت دیگر مشاوره افسردگی خارج از کشور تلفنی نسبت به مشاوره افسردگی حضوری این است که شما در هر زمان از شبانه روز و حتی در روزهای تعطیل می توانید، سوالات، مشکلات و دغدغه های خود را با مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی در میان بگذارید. و از راهکارها و مشاوره های مشاوران صدای رهیاب استفاده نمایید. علاوه براین، هزینه مشاوره افسردگی تلفنی معمولاً کمتر از جلسات مشاوره افسردگی حضوری می شود. در این شرایط بهترین راه مشاوره تلفنی میباشد.
25 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
کوتاه ترین مدت یعنی چقدر؟
از اشکالات اصلی کتامین این است که اثرات مفید دارو پس از 7 تا 10 روز از بین میرود، بنابراین اکثر بیماران مجبورند به طور منظم کتامین تزریق کنند. همچنین برخی از تحقیقات نشان دادهاند که کتامین میتواند برای سلولهای مغزی مانند سم باشد و باعث آسیب مثانه شود، به ویژه در دوزهای بالاتر. همچنین میتواند در طول درمان علائمی شبیه روانپریشی ایجاد کند.
با این حال کتامین میتواند به برخی از افراد مبتلا به افسردگی کمک کند. کتامین میتواند مفید باشد، بهویژه برای افرادی که نیاز به بهبود فوری دارند و در درمانهای معمولی شکست خوردهاند.
در حال حاضر، تحقیقات در مورد اثرات طولانیمدت، ایمنی و دوزهای مطلوب کتامین بر اساس آزمایشات بالینی درحال انجام است.
ورزش کردن چقدر برای درمان افسردگی تاثیر داره؟
تاثیر زیادی داره اگر فردی که افسرده است قادر باشه خودش رو راضی کنه که ورزش کنه. 🙂
در چه مواردبی از کتامین برای درمان افسردگی استفاده میشه؟
بیشتر در مواردی که روانپزشک احتمال خودکشی در فرد بده یا در مواقع افسردگی شدید که زندگی فرد بسیار مختل شد، کتامین تجویز میشه. کتامین یک داروی توهم زا است که به طور موقت و در شرایط اورژانسی تاثیر خوبی داره اما مثل اکثر داروهای روان، درمان قطعی افسردگی نیست.
چه مدت طول میکشه افسردگی به طور کامل درمان شه؟
افسردگی یک بیماری پیچیده است و بسته به سن و جنس و موقعیت افراد، ظهور و بروز متفاوتی هم داره. بنابراین زمان درمان بسته به هر فرد متفاوته و هیچ پیش بینی ای در رابطه با زمان درمان آن وجود ندارد.
دارو های درمان افسردگی در طئلانی مدت عوارض ندارن؟
همه داروها در کنار فوایدشون عوارضی هم دارند. برای همین باید زیر نظر پزشک مصرف بشه تا عوارض آنها به حداقل برسه. رواندرمانی میتونه در طولانی مدت نیاز به مصرف دارو رو در افراد افسرده به صفر برسونه.
داروهای درمان رو چطور باید قطع کنیم؟
زیر نظر پزشک متخصص و طبق دستورالعمل قطع دارو که برای داروهای متفاوت، فرق میکنه
سلام در چه مواردی برای درمان از اسکن مغزی استفاده میشه؟
مواردی که احتمال ضربه به سر یا تغییراتی در لوب های مغزی یا سایر مسیرهای فیزیولوژیکی مغز وجود داره، اسکن مغزی به تشخیص و درمان کمک می کنه.
سلام مشاوره حضوری بهتره یا مشاوره تلفنی؟
سلام بر شما
مشاوره حضور مفیدتر و موثرتره
سلام مشاوره حضوری بهتره یا مشاوره تلفنی؟
سلام دوست عزیز
مشاوره حضوری قطعا موثرتره و خط اول مشاوره و درمان های روانشناختی محسوب میشه.
ممنون از اطلاعات مفیدی که دادین. افسردگی خفیف بدون دارو کاملا درمان میشه؟
سلام شهراد عزیز
بله اگر درمان به صوررت فعالانه پیگیری شود نیازی به دارو نیست
داروهای ضد افسردگی اعتیاد هم داردند؟
ایا درست است که میگویند امکان بوجود امادن افسردگی بعد از مهاجرت وجود دارد؟
حامد عزیز
این احساس در پروسه مهاجرت برای افراد به خصوص جوانان اتفاق می افتد. دوری از عزیزان، الزام کسب هویت جدید و نیاز به همانندسازی با شرایط جدید، فاصله آنچه اتفاق می افتد با فانتزی ها و نگرش افراد از مهاجرت، احساس بی ارزشی و تلخکامی را در افراد افزایش می دهد و به خصوص اجتمال ابتلا به افسردگی بسیار زیاد است.
سلام من 2۵ سالمه ، مهاجرت تحصیلی کردم به مسکو
حس بدی به خودم دارم فکر میکنم تنهام و کسی منو دوست نداره درحالیکه دوستام کنارمن ولی حس تنهایی دارم و فکرمیکنم ادم بی ارزشیم
لطفا کمک کنین ، برای چی این احساس در من وجود داره و چطوری باد از بین ببرمش ؟
دوست عزیز
این احساس در پروسه مهاجرت برای افراد به خصوص جوانان اتفاق می افتد. دوری از عزیزان، الزام کسب هویت جدید و نیاز به همانندسازی با شرایط جدید احساس بی ارزشی و تلخکامی را در افراد افزایش می دهد. برای جلوگیری از افسردگی و افزایش تاب آوری اکیدا توصیه می شود از یک درمانگر حاذق کمک بگیرید. از بخش کلینیک رهیاب می توانید با همکاران ما آشنا شوید.