بسیاری از پسران و دختران قبل شروع رابطه نامزدی و ازدواج به دنبال فرمولاسیون ازدواج موفق، سالم و ایمن هستند. حقیقتاً نمیتوان گفت که ازدواج پیروی فرمولاسیون مشخص و معین برای همه افراد است، ولیکن، برخی ملاک های آن دربرگیرنده مشخصه های مثبت و مثمر ثمر برای تازه زوج ها میباشد.
انتخاب همسر ایده آل در زندگی یک موهبت است. به عقیده عده ای، ازدواج مانند هندوانه دربسته است. اگر انتخاب درست و بر اساس منطق باشد خوشبختی برای یک عمر تضمین است و اگر انتخاب اشتباه و از روی احساس باشد ازدواج به سرانجام نخواهد رسید و به طلاق منجر خواهد شد. ملاک های ازدواج موفق میتواند در انتخاب درست به شما کمک کند. هر چه این ملاک ها منطقی تر باشد ازدواج محکم تری خواهید داشت.
معمولاً افراد بر این تصورند که ازدواج کردن هنر میخواهد! ولیکن، ازدواج آنقدرها هم که میگویند پیچیده نیست. ازدواج، بیشتر با یک بازی حساس قابل قیاس بوده که دو نفر طی آن تصمیم به اتحاد نفس میگیرند. بنابراین، شما عاشقانه ازدواج خواهید کرد و در درازمدت با یکدیگر رشد و نمو خواهید یافت. در این راستا، ازدواج موفق شامل عناصر متفاوتی بوده که درک آنان نیاز به تلاش شما و همسرتان میباشد. در ادامه راه، این نکته را به خاطر داشته باشید که برای داشتن ازدواج سالم و ایمن باید همواره آماده آموختن و یادگیری باشید. با ما همراه باشید تا برخی ملاک های ازدواج موفق را معرفی و بررسی نمائیم.
اعتماد و صداقت
اعتماد و صداقت اصل و پایه هر رابطه بالاخص ازدواج می باشد. بنابراین، تقدیس اعتماد امری غیرقابل اجتناب است. با این حال، اعتماد به دشواری اتفاق افتاده و با غفلت نیز از دست میرود. علیرغم آنکه ما انسان هستیم و انسان جایزالخطاست، اعتماد هرگز نباید در یک ازدواج موفق شکسته شود. ازدواج، جهش عظیم ایمان در راستای همسوسازی سرنوشت شخصی دو نفر بر اساس مساوات شناخته شده است. این جهش، بدون اعتماد چندان میسر نخواهد شد. مهم نیست چه پیش بیاید، اجازه ندهید هیچ چیز بین شما و همسرتان قرار بگیرد. مهم نیست مکالمات تا چه اندازه ناراحتکننده پیش برود، هرگز به نیمه دیگرتان دروغ نگویید!
ارتباط و تعامل
عدم ارتباط زوجین، سم کشنده ازدواج موفق به شمار رفته است. بنابراین، وقتی همسران دست از صحبت کردن با یکدیگر برمیدارند، رابطه ناخوآگاه رو به سوءظن پیش برده شده و سوءظن به استرس و حتی بدتر از آن، جدایی منجر میگردد. متاهلین باید بتوانند همه چیز را به اشتراک بگذارند و از این طریق، به یکدیگر کمک کرده تا زندگی را رو به موفقیت هدایت کنند.
حافظه کوتاه مدت و حس شوخ طبعی
اگر از مزدوجان میانسال بپرسید، به شما خواهند گفت که: «راز پایداری ازدواج موفق، جدی نگرفتن مسائل و داشتن حس شوخ طبعانه آنان در برابر مشکلات زندگی بوده است.» هنگام رخدادهای ناگوار با یکدیگر به مشکلات بخندید، حافظه کوتاه مدت داشته باشید، کینهها را فراموش کنید و به زندگی پیش رویتان لبخند بزنید!
تنش و درگیری
به هیچ عنوان اینطور نیست که همسران طی دوره ازدواج موفق با یکدیگر دعوا نکنند. دعوا نمک زندگی است. به همین دلیل، بیشتر متاهلان در طول دوران ازدواج و زندگی سالم دوره هایی را به تنش و درگیری اختصاص میدهند تا رابطه را متعادل نگه دارند. به یاد داشته باشید که فرار بخار از زودپز مانع از ترکیدن خود زودپز میشود! بعلاوه آنکه، تنش و درگیری نقش بسزایی در روابط زناشویی ایفا میکند و عشق پس از اتمام طوفان قدرت بیشتری می یابد.
سازگاری مثمر ثمر
به بیان ساده، روابط زناشویی ضامن ازدواج موفق نیست. به همین دلیل، ایجاد بستر ایده آل به منزله رسانیدن ازدواج به پتانسیل بالا ملزم انتخاب همسران دارای ارزشها و صفتهای همسو میباشد. بنابراین، ما باید دوست داشته باشیم که با همسرمان باشیم، دوستهای خوبی برای همدیگر باشیم تا بتوانیم امید و آرزوهایمان را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم. به عبارت دیگر، سازگاری معیاری فراتر از روابط زناشویی بین همسران است.
اشتیاق و تعهد
اشتیاق و تعهد از ملزومات ازدواج موفق شمرده شده است. اشتیاق، برای رسیدن به هدف و تعهد، برای رسیدن به خط پایان ضروری میباشد. به نظر میرسد که همسران با شور و تعهد قادرند بسیاری از گزینه ها و مراحل را رد کنند تا ازدواج پایدار را حفظ نمایند. چرا که همسران دارای این صفات تحت هیچ شرایطی موقعیت ازدواجشان را به خطر نمی اندازند.
امنیت عاطفی
ازدواج موفق باید به مکان امن بدیل گردد تا همسران آن را به مثابه امن ترین مکان در دنیا نگاه کنند. یک ازدواج خوب بر اساس امنیت عاطفی عمل خواهد کرد. شعار «ما در مقابل دنیا»، یکی از شعارهای مهم امنیت عاطفی در ازدواج ایمن به شمار رفته که همسران به راحتی طی آن خواسته ها و نیازهای خود را بیان میکنند.
احترام متقابل
عشق و عاشقی برای رابطه پایدار و ازدواج موفق به هیچ عنوان کافی نیست! احترام متقابل و یا اصطلاحاً حرمت نگه داشتن، از معیارهای مهم ازدواج ایمن و سالم به شمار میرود. بدیهی است افرادی که ضمن عشق ورزی، احترام و حرمت نسبت به یکدیگر قائل هستند، چشم خود را بر روی کم و کاستی ها و همچنین، خصوصیات ناخوشایند طرف مقابل میبندند. احترام متقابل و حرمت نگه داشتن، نه تنها باید در شرایط ایده آل باشد؛ بلکه در شرایط سختی امری ضروری محسوب میگردد.
بنابراین، وقتی تراژدی به وقوع میپیوندد و یا افراد تغییر میکنند، حفظ حرمت به عنوان یک المان غیرقابل انکار عمل میکند. وقتی حرمت از روابط رخت بربندد، افراد به طرز غیرقابل باوری به یکدیگر نزدیک شده و مسائل مهم را زیر پا می گذارند.
ملاک های ازدواج موفق در یک کلمه خلاصه می شود و آن هم برابری است. حال باید دید برابری یا به عبارتی هم کفو بودن در چه مواردی باید باشد.
برابری در نوع نگاه به آینده
یکی از مهم ترین ملاک های ازدواج موفق انتخاب هدف در آینده است. اینکه از ازدواج چه می خواهید. آیا تنها به صرف اینکه یک زندگی تشکیل دهید و بچه دار شوید قصد ازدواج دارید؟ ازدواج مسیری برای رسیدن به خوشبختی است. هر چه این مسیر را کوتاهتر انتخاب کنید زودتر به هدف می رسید. اما هدف از ازدواج تکامل و رسیدن به آرامش فکری، روحی، معنوی و مالی است. هدف ها را در زندگی مشخص کنید. این اهداف را از همسرتان بپرسید. اگر دختر یا پسری با پرسیدن این سوال واکنشی از خود نشان ندادند و در واقع هیچ برنامه ریزی برای ازدواج نداشتند نمی توان یک زندگی خوب و ایده آل را از آنها انتظار داشت. زندگی با این فرد به جایی نخواهد رسید.
برابری در خانواده ها
از جمله ملاک های مهم در ازدواج برابری در خانواده هاست. گاهی می بینید که خانواده یکی از طرفین با منش و اخلاق پسر یا دختر سازگار نیستند و در واقع ساز مخالف می زدند. شما بودید چه می کردید؟ آیا با این فرد ازدواج می کردید؟ آیا می توانستید از پس حرف ها و تکه کلام های خانواده همسرتان بر بیایید؟ اینکه می گویند تو با پسر و دختر ازدواج می کنی. به خانواده آن کاری نداری باوری اشتباه است. مگر می شود او را از خانواده اش دور کرد؟حتی در بهترین حالت ممکن است شخصی از خانواده او این حالتان را بر شما زهر کند. پس ممکن نیست.
نکته: برابری در خانواده و تفکرات و رفتار های دو خانواده موضوع مهمی است که حتما باید این موضوع را مد نظر قرار دهید. تفاوت فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نوع رفتارهای دو خانواده موضوعی بسیار مهم است. چه بسا بسیاری از طلاق ها به دلیل عدم تقارن این خانواده ها بوده است.
برابری در اعتقادات دینی
از جمله ملاک های ازدواج موفق برابری در مذهب و نوع جهان بینی دختر و پسر است. چه بسیار زوجینی که خود شما هم در اطرافتان مشاهده می کنید از این نظر با هم اختلاف دارند. این اختلاف هر روز باعث جنگ و کشمکش می شود. هستند زوجین با اعتقاد و بی اعتقاد که درباره کوچکترین تصمیم زندگی با هم اختلاف دارند. این نوع اختلاف در باور های مذهبی نه تنها درزندگی دو طرف تاثیر می گذارد بلکه بر روی فرزندانشان نیز تاثیر میگذارد. فرزندشان دو گانگی شخصیت پیدا کرده و نمی تواند راه درست و غلط را از هم تشخیص دهد.
برابری در جهان بینی
جهان بینی یعنی نوع نگاه شما به جهان. مثلا اینکه وقتی شما یک کودک فقیر را می بینید نمی توانید نسبت به آن بی تفاوت باشید. زمانی که کسی به مشکلی نیاز دارد مشکلش را درمان می کنید. اما هستند افرادی که نسبت به این موضوعات بی تفاوت میباشند. البته در این مورد باید دختر و پسر مدتی با هم نامزد کرده تا به شناخت کافی از یکدیگر برسند.. اگر کسی دلش به هم نوعش نسوزد آیا در زندگی می تواند برای شما دلسوزی کند. این نامزدی نباید علنی شود. زیرا این موضوعات کوچک در زندگی اهمیت بسیاری پیدا می کند.
برابری در موضوعات جنسی
یکی از ملاک های ازدواج موفق که بسیار هم مهم است تناسب در موارد جنسی است. متاسفانه این مورد مهم به دلیل حیا و فرهنگ اسلامی ما در بسیاری جهات نادیده گرفته می شود. ولی در زندگی آینده نمود پیدا کرده و فرد با خود می گوید ای کاش این موضوع را قبل از ازدواج پرسیده بودم. بسیار دیده شده زن از لحاظ جنسی گرم مزاج و مرد سردمزاج است و بالعکس.
این دو نمی توانند یکدیگر را در زندگی ارضا کنند و متاسفانه پایه های خیانت در زندگی بنا می شود. در این صورت مشاوره جنسی به سختی این موضوع را حل و فصل کند. به نظر شما وقتی زن یا مرد نیاز داشته باشند و نیازشان برآورده نشود، انگیزه ای برای ادامه زندگی برای آنها باقی می ماند؟ بهتر است در جلسات خواستگاری حتما در این مورد صحبت شود و جواب ها نیز صادقانه باشد.
برابری در ظاهر
از جمله ملاک های ازدواج موفق برابری در ظاهر است. این موضوع نیز اهمیت زیادی دارد. هر فردی به اندازه خود زیباست. حتی افرادی که ظاهر خوبی ندارند به دلیل جذابیتشان در نگاه مردم بد جلوه نمی کنند. اما تناسب و برابری در ظاهر دختر و پسر امری مهم است. ازدواج زن زیبا با مرد زشت یا بالعکس در آینده می تواند مشکل ساز باشد. فرض کنید با همسرتان به مهمانی بروید. افراد بسیار زیبا در آنجا باشند. فکر نمی کنید همسرتان هر چقدر هم شما را دوست داشته باشد بالاخره دوست داشته باشد شما نیز حداقل زیبایی داشتید که در اجتماع سرش را بالا بگیرد؟ حالا این فرد هر چقدر هم که از لحاظ اخلاقی درجه بالایی داشته باشد.
صداقت یکی از مهمترین ملاک های ازدواج موفق در زندگی صداقت است. صداقت برای شما چه میزان مهم است؟ هر اندازه دوست دارید دیگران با شما صادق باشند شما نیز باید با آنها صادق باشید. اگر بخواهید در ابتدا بنا را بر دروغگویی بگذارید نمی توان از شما انتظار یک زندگی خوب را داشت. فرض کنید همسرتان از شما بپرسد که در گذشته با کسی رابطه داشته اید یا خیر؟ درست است که درمورد گذشته بهتر است از یکدیگر سوال نکنید. اما شاید یکی از ملاک های او این باشد که همسرش با کسی رابطه نداشته باشد. چه اشکالی دارد اگر از روی صداقت جواب او را بدهید؟ چه بسا طلاق هایی که علتش از یک دروغ شروع شده باشد.
نکته آخر
ملاک های شما هر چه بود یادتان باشد هیچگاه از روی عشق و احساس ازدواج نکنید. بیشتر به باطن افراد توجه کنید تا ظاهر آنها. درباره ملاک های ازدواج موفق در مورد خودتان با مشاور مشورت کنید.
منبع: allprodad.com