جوانی مهمترین دوره زندگی هر فرد در هر جامعه ای است که محققان متعددی در حوزه های مختلف نیز بر اهمیت این دوره تاکید کرده اند و متفکران جوامع پیشرفته نیز از کارآمدی این نسل پرانرژی و با انگیزه به عنوان یکی از پتانسیل های پیشرفت همواره یاد می کنند. نقش جوانان در یک جامعه به مثابه نقش مادر در خانواده است. چونان که جوان با انگیزه و خلاق که با استفاده از استعدادیابی جوانان شکوفا شده است، آماده است تا با وجود تمام محدودیت ها و بحران ها بهترین مسیر را برای اعضای جامعه خویش هموار کند و در این مسیر تنها کمی حمایت و دلگرمی می خواهد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: استعدادیابی شغلی و سلامت روان
جوانی یعنی پویایی، نشاط و سرزندگی و افرادی تنها در دوره زندگی خود از نعمت جوانی بهره می برند که به راستی جوانی کنند و از این نعمت خدادادی در مسیر پیشرفت و تعالی خود و اطرافیانشان بهره ببرند و جامعه ای به اهداف و مرزهای پیشرفت و بهینه شدن نزدیک می شود که از پتانسیل این نیروی بی پایان استفاده کرده و با پذیرش واقعیت نیازهای دوره جوانی و جوانان آنان را به گردانه رقابت بهتر زیستن دعوت کنند و با چالش من هستم یک جوان، در مقابل تمام موانع و مشکلات بایستد.
جوان، نیروی محرک جامعه
جوان رودی جاری و سیال و زلال است که حتی سنگ های مسیر نیز او را از حرکت متوقف نمی کند و تنها بی توجی آسمان است که تنش را زخمی کرده و خشکسالی نبود امکانات، ذات سیالش را از حرکت به سکون می کشاند و در این میان تنها جامعه ای موفق است که با سرمایه گذاری بلند مدت و بدون شک سود آور به خوبی بهره ببرد تا هم نیروی جوانش متعد و شکوفا شود و هم در عین حال منابع ثروت و قدرتش بیش از پیش شود. این روزها طرح های توجه به استعداد های درونی و ذاتی جوان ها در بسیاری از جوامع از اهمیت زیادی برخوردار است. تحقیقات متعددی نشان می دهد، بی توجهی به استعدادیابی جوانان هزینه های زیادی را به جای درآمد زایی به مسولین تحمیل می کند. در حقیقت گروه سنی جوان هر جامعه ای به قرار گرفتن در بستری که شرایط شکوفایی استعدادها را فراهم می سازد نیاز دارد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: شجاعت، شاهراه شکوفایی استعدادهای ذاتی
لزوم استعدادیابی جوانان
جوان زمانی که وارد دهه سوم زندگی اش می شود می خواهد به یک استقلال فردی و اجتماعی برسد که این مسئله از لحاظ سلامت روان اهمیت زیادی دارد.” داشتن استقلال فردی و اجتماعی برای یک جوان به منزله داشتن شغل و کسب درآمد است. اما در این میان چالش هاي مربوط به اشتغال و مشكلاتي كه برای ورود به بازار كار، به دست آوردن و حفظ كار مناسب با آن مواجه هستند. رسیدن جوانان به این مرحله از رشد در زندگی فردی شان را با وقفه و مشکل روبه رو می کند، از این رو نیاز به استفاده از تکنیک ها و شیوه هایی که به رمزگشایی ویژگی های درونی و استعدادیابی جوانان کمک می کند ضرورت پیدا می کند.
بیکاری از دلایل عدم استعدادیابی جوانان
طبق آمارهای انجام گرفته، عدم تعامل بين موسسات آموزشي و بازار كار، نبود فرصت هاي شغلي كافي و نابرابري فرصت هاي شغلي براي زنان و مردان، ضعف برنامه هاي حمايت از خود اشتغالي، سازمان يافته نبودن بازار كار كشور و كم رنگ بودن نقش موسسات كاريابي و موسسات محل تحصيل در اين بازار از مهم ترين موانع گذر موفق افراد در دوره جوانی است. اما همین تحقیقات نشان می دهد که چگونه بهره مندی از شیوه های استعدادیابی جوانان صحیح در سنین مناسب می تواند کفه ترازو را به نفع جوانان سنگین نگه دارد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: استعداد یابی شگفت انگیز با شناسنامه ژنتیک
حتی در مسائل بین فردی و زناشویی نیز طرح های استعداد یابی، با کشف نیروهای درونی می توانند افراد را به سمت و سوی اکتشافات جدید و تجربه های اکتسابی رهنمون کنند.
استعدادیابی جوانان راز جلوگیری از هدر رفت گنجینه های اجتماعی
امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند ایالات متحده آمریکا، مراکز حرفه ای استعدادیابی جوانان، در نظر گرفته شده است. تست ها و آزمون های استعداد یابی آنلاین نیز در راستای همین اهداف به ارائه خدمات پرکاربردی به جوانان می پردازد. حتی در این مراکز یا وب سایت ها، آزمون های ویژه کشف استعدادهای افرادی با ناتوانی جسمی حرکتی در نظر گرفته شده است. در این آزمون ها معمولا مهارت های کلامی، شیوه نوشتار، مهارت کار با اعداد، توانایی طراحی و نقاشی، اندازه گیری هوش مکانیکی، در قالب آزمون هایی نظیر SCAT، SAT، ACT، STB اندازه گیری و ارزیابی شده و بر اساس آن توانمندی ها و شغل های مناسب به افراد ارائه داده می شود.