طبق مشاهدات در طی مدتی که این مهمان ناخوانده، ویروس کرونایی که به کشور ما ورود کرده است، تعداد زیادی از هموطنان ما اضطراب این را دارند که به ویروس کرونا مبتلا شده اند و سریعا اضطراب و ترس شدید در آنها بوجود آمده است. باید گفت اضطراب و نگرانی یک واکنش طبیعی و عادی در موقعیتهای تهدید آمیز بیرونی است.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان اضطراب
اگر این اضطراب، شدت و مدت زیادی ادامه داشته باشد، رنج و سختی در فرد را بیشتر کرده که همین امر میزان نگرانی فرد را نیز دو چندان خواهد کرد. اضطراب و تداوم آن در بدن سیستم ایمنی بدن را به صورت کامل مختل می کند، دیده شده غالبا اضطراب موجب بروز رفتارهای نامعقول و ناکارآمد از سوی افراد می شود. به طور مثال امکان دارد به خاطر اضطرابی که در ما شکل گرفته بیشتر به سمت اخبار و شایعات برویم و دستورالعملهای اشتباه در مقابله با این ویروس داشته باشیم که هم سلامت جسمانی و هم سلامت روحی خود را به خطر می اندازیم.
اقدامات اشتباهی که فرد مبتلا به اضطراب ناشی از بیماری کرونا صورت می دهد و چرخه اضطراب و ترس خود و دیگران را بالا می برد. این است که دائما در طول روز در جستجوی بیش از حد خبر در شبکه های مجازی نامعتبر است. چرا می گوییم که این افراد نباید خبرهای زیادی را وارد ذهن خود کنند؟ زیرا عدم اطمینان به اطرافیان، رسانه ها و … یا در بعضی موارد بزرگنمایی بیش از حد خطرات دنیای بیرون، از ویژگی های مهم و اصلی افراد مضطرب است. پس بهتر است این افراد اطلاعات در مورد این بیماری را فقط از درگاه های ارتباطی معتبر دریافت کنند.
هر خبری در مورد کرونا را نشر ندهیم
برای پیشگیری از رفتارهای وسواس گونه، چک کردن اخبار که حاصل آن افزایش میزان اضطراب است؛ باید گفت که نیازی نیست که مردم در طول روز بیش از یک یا دو مرتبه اخبار و تبادل اطلاعات کرونایی را بررسی کنند. عموم مردم باید توجه داشته باشند که پیش از انتشار اخبار و نکات آموزشی مرتبط با این بیماری، از صحت و سلامت و درست بودن مطلب اطمینان کامل داشته باشند. پس با این تفاسیر نتیجه میگیریم که هر چقدر این اخبار بیشتر اشتباه باشند، به همان تناسب اضطراب در فرد بیشتر خواهد شد.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان آرامش
قبل از کرونا بیماری واگیر دار بوده، بعد از کرونا هم خواهد بود
اگر نگاهی به تاریخ پزشکی و اتفاقات گذشته بیندازیم، میبینیم که طی سالیان دور بیماری های واگیردار بسیاری در این کشور اتفاق افتاده است و مسبوق به سابقه می باشد. با توجه به شرایطی که در آن قرار داریم، امکان اینکه بیماری های دیگری نیز در آینده اضافه شوند وجود دارد.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین احتمال ابتلا به کرونا
پس باید بدانیم که این بیماری ویروسی واگیردار، اولین و آخرین بیماری در بین ما نبوده و مهلک ترین بیماری نیز به حساب نمی آید. شاید برایتان جالب و حتی عجیب باشد که از هر صد نفری که به این بیماری ویروسی مبتلا می شوند، فقط و فقط دو نفر ممکن است که نتوانند در مقابل آن مقاومت کنند. البته طبق آخرین مراقبتهای بهداشت جهانی این آمار به یک درصد فوتی کاهش پیدا کرده است.
ورزش، خط مقدم مقابله با ویروس کرونا
اگر به منظور مقابله با بیماری خود را در منزل قرنطینه کرده اید و خارج از منزل نمی روید، مشکلی نیست. سعی کنید در منزل خود نیز فعال و پرانرژی باشید و اصطلاحا یکجا نمانید. تحرک و فعالیت فیزیکی کافی برای خود و اعضاء خانوادتان در نظر بگیرید و حتی به گونه ای برنامه ریزی کنید که در محیط بسته منزل یا تراس ورزش کنید. برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن، قدم زدن و پیاده روی را حتما اجرایی کنید. برای این کار می توانید به مکان های کم تردد نزدیک منزل یا حتی طبیعت بروید و پیشنهاد میکنیم که خود را به مدت طولانی و ساعتهای زیاد در منزل زندانی نکنید.
با دوستان و اطرافیانتان در مورد نکات مثبت مراقبتها صحبت کنید
با دوستان و اطرافیان خود در مورد نکات آموزشی معتبر و صحیح گفتگو و صحبت کنید. این را هم اضافه کنم که صحبت در مورد اضطراب و نگرانی ها به بهتر شدن حال و هوای شما کمک بسیاری می کند. اما پیشنهاد میکنیم صحبت فقط در مورد این ویروس نباشد و تمرکز روی بیان نگرانی ها و ارائه راهکارهای جمعی برای کاهش این اضطراب ها است. بهتر این است که سعی داشته باشید بر چیزهایی که روی آن کنترل و نظارت کافی دارید متمرکز باشید. از روش های کاهش اضطراب و استرس مثل ریلکسیشن، تنفس عمیق و آزاد و … که قبلا به کار میبردید، استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : مشاوره اضطراب
اگر بخواهیم نتیجه گیری کلی از مباحثی که مطرح کردیم بگوییم باید اشاره کرد که تعداد زیادی از ما انسانها زمانی که با حوادث و واکنشهای دردناک و اذیت کننده ای مثل طوفان، بارانهای سیل آسا، زمین لرزه یا از دست دادن افرادی که دوستشان داریم مواجه می شویم. در کل این حس را داریم که نمی توانیم شرایط را تحت کنترل خود در بیاوریم. شرایط برای ما غیرقابل پیش بینی و آزار دهنده می شود. مانند مواجهه ما ایرانی ها با ویروس کرونا که بسیار هم همه گیر شده است.
برای کاهش اضطراب، کمتر اخبار را بررسی کنید
بیشتر واکنش هایی که ما انسانها در زمان وقوع حوادث یا بحران، بلایای طبیعی و اتفاقات ناگوار از خود نشان می دهیم، رفتارهایی عادی و طبیعی و بدون مشکل است. به همین دلیل از این به بعد بهتر است به خود یا اطرافیانتان برچسب آدمی ضعیف و ترسو، بزدل و اضطرابی یا غیرعادی بودن نزنید. پیشنهاد میکنیم از شرایطی که اضطراب و نگرانی شما را بیشتر می کند دوری کنید. بطور مثال بهتر است کمتر اخبار و اتفاقات اطراف خود را بررسی کنید تا اضطراب کمتری را وارد ذهن خود کنید.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان افسردگی
در مورد نگرانی ها و احساساتتان حرف بزنید
از شرکت در جلسات و گروه های پرتنش و اضطراب زا اجتناب کنید. در مورد اضطراب و نگرانی خود با افرادی که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید و اصلا خجالت نکشید. زیرا این یک رفتار طبیعی و عادی تلقی می شود. این اجازه را به خود و دیگران بدهید که به دلیل افزایش نگرانی ها گریه کرده و خشم خود را اینگونه تخلیه کنند. برای اینکه سلامت روان خود را تضمین کنید با احساس و هیجانات و افکار خود سر جنگ نداشته باشید. سرکوب غیرمنطی این احساسات موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شما خواهد شد.
موسیقی ملایم و بدون تحریک زیاد گوش کنید
ساعت های مشخصی در طول روز را به دور از فضای مجازی یا حتی واقعی بگذرانید که اضطلاحا می گویند آزاد و راحت باشید. فعالیتهایی که برای شما آرامش به همراه دارد را در برنامه ریزی هایتان قرار دهید مثلا راز و نیاز و نیایش کنید. موسیقی ملایم و بدون تحریک حرکتی گوش کنید. کتابی جدید و مورد علاقه تان را بخوانید. از دوستان خود بخواهید که فیلم یا سریال مناسبی به شما پیشنهاد کنند تا شما تماشا کنید.
استراحت به اندازه و کافی داشته باشید
همه ما می دانیم و تجربه کرده ایم که در شرایط اضطراب زا و بی ثبات یا اصطلاحا شرایط بحرانی، تصمیمات مهمی نگیریم و احساسی عمل نکنیم. بهتر است به اندازه کافی استراحت در منزل داشته باشید. خواب به اندازه و کافی کمک زیادی برای بازسازی و بهسازی اندام در حالت جسمانی و روحی خواهد کرد و برای درمان اضطراب مفید است. اگر برایتان ممکن نیست که در منزل ورزش منظم داشته باشید، میزان تحرک خود را بیشتر از قبل کنید. از روش های ریلکسیشن و تکنیکهای تنفسی استفاده کنید که اکسیژن بیشتری به ریه ها برسد تا کارکرد بهتری پیدا کنند
در حضور کودکان از اخبار منفی کرونایی صحبت نکنید
در حضور کودکان به هیچ عنوان در مورد اخبار بد و آسیبها و مرگ و میر صحبت نکنید. کودکان چون قدرت تمییز دادن واقعیت از خیال و توهم نیستند، اگر اخباری را به صورت اغراق آمیز بیان کنید، نمی توانند فرقی میان این دو قائل شوند. همین امر موجب می شود که از کرونا تصویرسازی های ذهنی منفی داشته باشید که می تواند خود را در وحشتهای شبانه، شب ادراری، ناخن جویدن و سایر اختلالات کودکان نشان دهد.