همه والدین دوست دارند که کودک مودبی داشته باشند. با برقراری روابط عاطفی درست با کودکان و از همه مهمتر محبت به کودک خود می توانید این مسیر را کوتاه کنید و به خواسته تان برسید. البته نمی توانید کودکی بی عیب و نقص داشته باشید. اما شک نکنید که با انجام این کارها می توانید کودک مودبی تربیت کنید و در تربیت کودک موفق باشید.
والدین براساس الگوهای رفتاری و تربیتی مشخصی کودک شان را تربیت می کنند. بعضی اوقات رفتارهای نامناسب کودک از روی عمد نیست و یا حتی در بعضی موارد کودک متوجه رفتار اشتباه خود نمی شود. این مقاله به این باید ها و نباید ها درمورد تربیت کودک اشاره دارد.
بیشتر بخوانید: نکات اساسی در تربیت کودک
بایدهای تربیت کودک
به کودک خود بیاموزید: برای انجام کارهایش از شما اجازه بگیرد زیرا در این صورت او متوجه علاقه و حساسیت شما خواهد شد. به کودک خود بیاموزید: بعد از جملات و درخواست هایش حتما از کلمه «لطفاً» استفاده کند در این صورت کودک درک می کند اگر از کسی درخواستی دارد حتما باید آن را محترمانه بیان کند. به کودک خود بیاموزید: همیشه سپاسگزار باشد. استفاده از کلمه «مچکرم» و «ممنونم» در تربیت کودک بسیار مهم است.
به کودک خود بیاموزید: دیگران را مسخره نکند و یا درباره عیب های دیگران حرفی نزد. به او بگویید مسخره کردن دیگران نشانه ضعف خودش بوده و همچنین باعث منزوی شدن و تنها شدنش می شود. به کودک خود بیاموزید: زمانی که می خواهد وارد اتاق دربسته ای شود حتما در بزند. این موضوع یکی از مهمترین نکات تربیت کودک است.
به کودک خود بیاموزید: هیچ وقت دیگران را با الفاظ زشت صدا نزند یا به دیگران لقب های زشت ندهد. رعایت ادب نیز یکی از نکات کلیدی در تربیت کودک تان خواهد بود. به کودک خود بیاموزید: در صورتی که به جایی زنگ می زند بعد از سلام و احوالپرسی حتما خود را معرفی کند.
بیشتر بخوانید: نقش مادر در تربیت کودک
البته شما نیز بایستی در جایگاه والدین بعضی نکات را در تربیت کودک خود رعایت کنید.
نکات تربیت کودک
برای فرزند خود وقت بیشتری بگذارید
به عنوان مثال اگر از شما سوالی پرسید با درخواستی داشت به صحبت های او به دقت گوش دهید، هیچ گاه کودک خود را نادیده نگیرید حتی زمانی که سرتان شلوغ است از جملاتی مثل «بعداً حرف میزنیم» یا «سرم شلوغه برو بعدا بیا» یا «ساکت باش، الان کار دارم» استفاده نکنید.
از کودکتان تمجید کنید
جملات «خیلی عالی هستی» یا «تو فوق العاده ای» یا «این کارت خیلی خوب بود» و «تو بی نظیری» و از این دست جملات تاثیر مستقیم در روحیه کودک شما دارد. سعی کنید با استفاده از این جملات او را به انجام مستمر کارهای خوب تشویق کنید.
بیشتر بخوانید: نقش پدر در تربیت کودک
در خانه از الفاظ و جملات مودبانه استفاده کنید
رفتار کودک شما بازتاب رفتار خودتان در خانه و در اجتماع خواهد بود. تمرکز بر روی رفتار و ادب کودک خود یکی از مهمترین اقدامات تربیت کودک است.
سعی کنید برای کودک خود قانون سخت نگذارید
کودک نمی تواند قواعد سخت را قبول کند. انتخاب وسائل شخصی و ساعت درس خواندن را به خود کودک بسپارید.
با کودک بازی کنید
بازی با کودک علاوه بر اینکه بر روی روحیه و روان او تاثیر مثبتی دارد بلکه باعث باز شدن فکر او نیز می شود.
احساسات فرزندتان را درک کنید
زمانی که فرزندتان ناراحت است علتش را جویا شوید و با او بیشتر صحبت کنید. سعی کنید او را تخلیه روحی کنید تا مشکلاتش را به شما درمیان بگذارد.
بیشتر بخوانید: دانستنی هایی درمورد تربیت كودکان زیر ۷ سال
فرزندتان را لوس نکنید
به کودک خود بیاموزید تا حرف حرف او نیست…او باید بشنود و درک کند و به تصمیمات دیگران احترام بگذارد. وقتی به او بیش از ظرفیتش بها می دهید کودکتان همین رفتار را از دیگران نیز انتظار دارد و زمانی که دیگران در مقابل خودخواهی او واکنش نشان می دهند او سرخورده می شود.
به کودک خود ابراز علاقه کنید
گفتن حرف محبت آمیز به کودک باعث شادی او می شود و این شادی در زندگی فردی و اجتماعی و در تربیت کودک تان بسیار موثر است.
به او یاد دهید وسط صحبت های بزرگتر حرفی نزند
جز در مواقع ضروری بین حرفای بزرگتر ها حرفی نزند. به او یاد دهید اول حرف های شما رو گوش کند و بعد چیزی بگوید.
به کودک خود سلام دادن را بیاموزید و حتی به او سلام کنید
یکی از جنبه های تربیت کودک سلام کردن است زیرا در این صورت به کودک خود شخصیت و ادب میآموزید.
بیشتر بخوانید: دلایل ایجاد ترس و اضطراب در کودکان
سعی کنید برای کودک خود نام نیکو انتخاب کنید
گذاشتن نام نیکو و زیبا برای فرزند تاثیر روانی خوبی بر روی او دارد. فرزندی که نام خود را دوست داشته باشد خجالت نمی کشد.
برای کودک خود لباس های خوشرنگ و زیبا بگیرید
انتخاب لباس های زیبا برای فرزندتان، برای روحیه کودک شما بسیار عالیست. اگر کودکتان لباس های زیبا بپوشد در میان دوستان خود مورد تحسین قرار خواهد گرفت و در نتیجه بر روی روان او نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.
اجازه ندهید بدون اجازه به موبایل و وسائل شخصی شما دست بزند
به کودک خود بیاموزید که به وسائل شخصی تان مخصوصا موبایل و لپ تاپ دست نزند زیرا زمانی که این کار را انجام می دهد پس از مدتی که بزرگ شد این عادت زشت در سرش می ماند و مدام سراغ وسائل شخصیتان خواهد رفت.
بیشتر بخوانید: آموزش برقراری روابط اجتماعی به کودک
با کودک خود مشورت کنید
کودکان نیز دوست دارند در بعضی مسائل با آنها مشورت کنید.این باعث می شود کودک شما احساس کند وجود دارد و صاحب شخصیت است.
عدالت را رعایت کنید
یکی از مهمترین روش های تربیت کودک این است که سعی کنید در تربیت فرزندان خود عدالت را رعایت کنید زیرا اگر عدالت رعایت شود کودک نیز در آینده در زندگی شخصی و اجتماعی خود عدالت را رعایت خواهد کرد.
سعی کنید با کودک خود کودکانه حرف بزنید
سعی کنید با کودک به شکل کودکانه حرف بزنید زیرا روابط با او به این شکل بسیار ساده تر خواهد شد.
کودک خود را با سختی ها آشنا کنید
بهتر است کودک خود را بسیار بردبار و صبور بار بیاورید زیرا اگر نتواند در کودکی با بعضی سختی های کوچک مقابله کند در بزرگسالی نیز نمی تواند این کار را انجام دهد و به سرعت می شکند.