هدف ما در این مقاله کمک به افرادی است که ترجیح می دهند یک دکتر روانشناس خوب خارج از کشور در آنکارا و یا هر شهر دیگری در ترکیه از جمله استانبول پیدا نمایند و مشکلات خود را حل کنند. پیش از اینکه بدانیم چگونه یک دکتر روانشناس خوب در ترکیه پیدا کنیم، اولین نکته این است که قریب به اکثر مردم بینشی از آنکه یک درمانگر و یا مشاور باید داری چه خصوصیاتی باشد و مراجع باید چه توقعی از مشاور داشته باشد، ندارند.
مسلما داشتن مدرک رشته روانشناسی برای اثبات شایستگی یک مشاور، لازم اما کافی نمی باشد. یک روانشناس باتجربه و توانمند می تواند با توصیه های به موقع و مناسب، به رشد فردی و خانوادگی و همچنین اجتماعی مراجع کمک کند. از سویی دیگر روانشناس بی تجربه و کار نابلد می تواند برای مراجع آسیب زا باشد. بنابراین موقعیت رواندرمانگر در ارتباط با مراجع بگونه ای است که می تواند تاثیر زیادی در جهت مثبت و منفی داشته باشد.
در اینجا لازم است تا ویژگی های یک روانشناس خوب در ترکیه را مرور کنیم تا بتوانیم با آگاهی از آنها، یک روانشناس خوب در ترکیه را شناسایی نماییم.
ویژگی های یک روانشناس خوب در ترکیه
حس همدلی
یکی از مهمترین ویژگی های یک دکتر روانشناس خوب در ترکیه که ایرانی نیز باشد، حس همدلی به معنی مهارت و قدرت درک احساسات مراجع می باشد. قبل از هر چیز مطمئن شوید که درمانگر شما توانایی ایجاد یک رابطه صمیمانه با شما را دارد. زیرا که بخش بزرگی از مشکلات فرد از احساساتی مانند دوست نداشتنی بودن و غیرقابل پذیرش بودن ایجاد می شود.
اینها مشکلاتی می باشد که در کودکی برای فرد ایجاد شده و بعد ها در جامعه به آن دامن زده شده است. در صورتی که مشاورکار خود را بلد نباشد و او هم این الگوی فرد را که از آن زخم خورده است تکرار کند، نه تنها نمیتواند کمکی به حال وی نکند بلکه زخم او را عمیق تر می کند.
احساس پذیرفته شدن
مراجع بایستی این را احساس کند که با هر فکر و احساسی از سمت درمانگر مورد پذیرش قرار گرفته است. زیرا که مراجعین بطور معمول با احساسات بدی نسبت به خودشان، به درمانگر مراجعه می کنند. آنها معمولا خودشان را مورد انتقاد، سرزنش و ملامت قرار می دهند.
بنابراین باید به درمانگر و مشاوری رجوع کنند که به ارزش ذاتی تمام انسان ها فارغ از رنگ، نژاد، تحصیلات، مذهب، موقعیت اجتماعی و میزان ثروت، احترام قائل است و باور دارد که اگر شرایط برای هر انسانی فراهم شود، می تواند استعدادهای خودش را شکوفا کند، در مسیر رشد قرار گیرد.
اخلاقیات
پایبند بودن به اخلاقیات مهمترین ویژگی یک مشاور خوب می باشد. زیرا مراجع با حسی از اعتماد نزد مشاور و درمانگر می رود و بهبود مراجع، رابطه مستقیمی با میزان اعتماد وی به مشاور دارد. زیرا مراجع احساس هایی مانند حس ارزشمندی، دوست داشتنی بودن و اعتماد کردن را از روان درمانگر و مشاور خود طلب می کند. اگر مشاور و درمانگر فاقد این خصلت های اخلاقی باشد آسیب شدیدی به مراجع خواهد زد.
دانش و بینش
میزان دانش یک مشاور و روانشناس خوب را میتوان از طرقی مانند میزان تحصیلات، ترجمه ها و تالیفات و تجربه کاری او فهمید.
تشویق و حمایت
درمانگر باید بتواند در مراجع برای ادامه درمان انگیزه ایجاد کند. روانشناس باید باور داشته باشد که مراجع توانایی عبور و غلبه بر این مرحله ی سختی که اکنون در آن است را دارد.
قدرت ارتباط
درمانگر باید قدرت برقراری ارتباط کلامی را با مراجع داشته باشد. مثلا با یک روانشناس که لبخند بر لب دارد، بیشتر می توان ارتباط برقرار کرد تا با یک روانشناسی که اخمواست.
نحوه پیدا کردن یک رواشناس ایرانی در ترکیه
بهترین راه برای پیدا کردن یک روانشناس ایرانی در ترکیه، سوال کردن از اشخاصی است که در فضاهای روانشناسی فعالیت دارند. با بررسی مکالمات و گفت و گوهای افراد با یکدیگر در وبلاگ های متفاوت و یا سوال از صاحبان این وبلاگ های روانشناسی می توان افراد باتجربه در این حوزه را شناسایی کرد.
مشاوره روانشناسی برای ایرانیان که در خارج از کشور مقیم میباشند، می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات و مسائلی باشد که اغلب پس از مهاجرت به آن گرفتار می شوند. در این کشورها موانعی مانند زبان متفاوت و تفاوت فرهنگ باعث می شود تا مراجع نتواند ارتباط صمیمانه ای را با روانشناس در کشوری که مهاجرت کرده، برقرار نماید.
مشکلات ناشی از مهاجرت
از سویی دیگر مشکلات و مسائل خاص مهاجرت که همیشه گریبانگیر ایرانیان بوده و همچنین وارد شدن به دنیایی که از هر لحاظ با دنیای پیشین آنها متفاوت بوده و نوع ارتباط متفاوت انسان ها در ان کشور با یکدیگر هر کدام می تواند احساس هایی همچون دلتنگی، و عدم تعلق را به فرد القاء کند.
از سویی دیگر اشخاصی که به هر دلیل مهاجرت می کنند، اکثرا به دلایل مشکلاتی که در کشور خود داشته اند، تصمیم به مهاجرت به کشور دیگری را می گیرند. می توان فهمید آنها برای مدت طولانی نمیتوانند از بسیاری از مشکلات پیشین خود رها شوند و بسیاری از مشکلات را همچنان با خود به کشور مقصد می برند. آنها با تصور اینکه مشکلات را با خود در کشورشان به جای می گذارند و در کشور مقصد زندگی جدید را آغاز می کنند مهاجرت می کنند. در حالیکه در عمل متوجه این قضیه می شوند که علاوه بر مشکلات کشور مقصد فمشکلات کشور خودشان را نیز همچنان با خود بدوش می کشند.
پیدا کردن یک روانشناس خوب خارج از کشور در ترکیه برای ایرانیان با توجه به ویژگی های خاص این کشور و تفاوت فرهنگی احتمالاً دشوار است. تفاوت های فرهنگی بین روانشناس ترک و ارزش های متفاوت او با ارزش های یک خانواده ایرانی فهم مشکلات را اندکی دشوار می کند.
نتیجه گیری
با توجه به تمام موارد ذکر شده، یافتن روانشناسی که شما را با توجه به معیارها و ارزش هایتان درک کند، بسیار موضوع قابل توجهی است. اما علاوه بر آنکه روانشناس باید با فرهنگ مراجع آشنا باشد، باید دقت کرد که زمینه تخصص روانشناس چه می باشد. زیرا زمینه تخصصی هر رواننشاس متفاوت بوده و هر روانشناسی نمیتواند در مورد هر موضوعی به مراجع کمک کند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست؟
در آخر با توجه به تمام موارد گفته شده در بالا، لزوم یافتن یک روانشناس خوب ایرانی در ترکیه را که دارای استانداردهای مطلوبی باشد، پر اهمیت تر می کند. مرکز روانشناسی رهیاب قصد دارد تا با ارائه مطالبی در تمام زمینه های روانشناسی به مخاطبین خود کمک کند تا مشکلات خود را با افزایش دانش و بینش درباره خود، اطرافیان و محیط تا حد امکان مرتفع سازد.
همچنین روانشناسانی که از کشورهای متفاوت همچون ایران، ترکیه و آلمان در این مجموعه حضور دارند، در زمان لزوم می توانند راهگشای مشکلات شما باشند. در صورتی که لازم دانستید با متخصصین مشاور و رواننشاس ما در این مجموعه مشاوره داشته باشید، می توانید با ارسال پیام به واتس اپ و یا تلگرام این مجموعه تقاضای وقت مشاوره داشته باشید.