یکی از مواردی که زوجین قبل از ازدواج با آن درگیر هستند و حتی در مراسم خواستگاری آن را مد نظر قرار می دهند فاصله مناسب میان عقد تا عروسی است. در واقع ازدواج شامل سه مرحله است: آشنایی، شناخت و تصمیم گیری. مرحله نامزدی حد فاصل میان خواستگاری و مراسم عروسی است که یکی از مهم ترین دوران ها برای تصمیم گیری خوب و عاقلانه به حساب می آید.
در قدیم خانواده ها مراسم عقد را با عروسی می گرفتند. در واقع چیزی به اسم نامزدی در گذشته نبوده و یا کمتر وجود داشته است. عده ای دیگر نیز از مراسم عروسی منصرف شده و مستقیما بعد از عقد و گرفتن یک مجلس خانوادگی کوچک و دادن جهیزیه مختصر به خانه بخت می رفتند.
عواملی که در فاصله مناسب میان عقد تا عروسی نقش دارند چیست؟
مسائل اقتصادی
مهم ترین عاملی که در میان عقد تا عروسی فاصله می اندازد مسائل اقتصادی است. متاسفانه امروزه به دلیل تهیه جهیزیه و سور و سات عروسی میان عقد و عروسی فاصله زیادی افتاده است. البته توصیه کارشناسان و مشاورین خانواده این است که هر چه می توانند سعی کنند این مراسمات را ساده برگزار کنند و توقعات خود را در جهیزیه و دیگر مراسمات پایین بیاورند. زیرا همانطور که می بینید ترس جوانان از ازدواج به دلیل بالا بودن سطح توقعات خانواده هاست. آن هم در این شرایط کنونی که کار را برای آنها دشوارتر کرده است.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: جهیزیه تا چه حد در ازدواج نقش دارد؟
رسیدن به شناخت کافی
از دیگر عواملی که بین عقد و ازدواج فاصله می اندازد رسیدن به شناخت کافی بین زوجین است. چه بسیار زوج هایی که ندیده و نشناخته و تحقیق نکرده وارد یک زندگی شده اند و خیلی زود متوجه شدند که چه اشتباهاتی مرتکب شده اند. به همین دلیل توصیه مشاوران این است که در فاصله بین خواستگاری تا مراسم عقد به خود و خانواده خود این فرصت را بدهید که در مورد همسر آینده شما تحقیق کنند و چشم بسته انتخاب نکنید. این انتخاب آینده شما را رقم خواهد زد. به همین دلیل باید فاصله مناسب میان عقد تا عروسی رعایت شود.
فاصله میان عقد تا عروسی از دیدگاه های مختلف
از دیدگاه روان شناسان فاصله میان عقد تا عروسی چند سال است؟
بسیاری از روانشناسان بر این عقیده هستند که فاصله مناسب میان عقد تا عروسی باید کمتر از یک سال باشد. به نظر آنها این فاصله هر چه بیشتر باشد ممکن است آثار مخربی بر روح و روان زوجین بگذارد و آنها را از هم دلسرد کند. البته به دلیل شرایط حاکم در جامعه و تجربیات دیگران نمی توان به طور قطع مدت زمان مشخصی را برای این فاصله بیان کرد.برخی می گویند این مدت باید بین 9 تا 12 ماه باشد. برخی دیگر معتقد هستند بین 6 تا 8 ماه و برخی دیگر بر این باورند که این فاصله باید کمتر از 6 ماه باشد تا ازدواج موفقی را در پی داشته باشد.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: مدت زمان مناسب برای نامزدی چه قدر است؟
فاصله مناسب میان عقد تا عروسی در خانواده های سنتی
معمولا خانواده های سنتی به نامزدی بدون عقد محضری اعتقادی ندارند. زیرا معمولا از آداب و رسوم قدیم تبعیت می کنند و بر این باورند که افراد اجتماع تغییری نکردند و در این مدت کم نیز می توانند به شناخت کافی برسند. به این خانواده توصیه می شود که اگر شخصی را برای فرزند خود مناسب دیدید بهتر است اجازه دهید مدتی فرزندتان با او رفت و آمد کند و خود نیز در خلال این مدت در مورد این شخص مشورت کنید. عقد کردن همان ابتدای کار هم به روحیه شما ضربه وارد خواهد کرد و هم آینده فرزندتان را تباه خواهید کرد.
نظر روانشناسان را در این باره بدانید
به عقیده روانشناسان در خانواده های مذهبی فاصله مناسب میان عقد تا عروسی بین 1 تا 1 سال و نیم باید طول بکشد. پسر و دختر در این خانواده ها بهتر است در مرحله نامزدی بمانند. یا صیغه کنند و تا قطعی نشدن تصمیمشان به کسی از اقوام یا دوستان چیزی نگویند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: روابط خانواده ها در دوران نامزدی تا چه حد باید باشد؟
فاصله مناسب میان عقد تا عروسی در افرادی که شناخت قبلی از یکدیگر دارند چقدر است؟
فاصله مناسب میان عقد تا عروسی در زوجینی که از قبل یکدیگر را می شناسند و با هم آشنا یا فامیل هستند، نباید بیشتر از 6 ماه طول بکشد. چون این زوجین از قبل خصوصیت های رفتاری یکدیگر را می شناسند و میدانند نحوه برخورد آنها در شرایط سخت و شادی چگونه است. معمولا این فاصله نیز صرف تحقیق و تهیه مایحتاج برای تشکیل زندگی یا تامین جهیزیه می شود. در این خانواده ها اگر بیش از حد طول بکشد ممکن است به اصطلاح حرمت ها ریخته شود و مشکلات زیادی ایجاد کند.
فاصله مناسب میان عقد تا عروسی در زوجینی که مشکلات مالی دارند چقدر است؟
چه بسیار زوجینی هستند که به دلیل مشکلات مالی نمی توانند زیر یک سقف زندگی کنند. این وقفه به دلیل مشکلات مالی در تهیه جهیزیه و مایحتاج عروسی دچار مشکل شده و گاهی ممکن است بیش از 3 سال نیز طول بکشد. این موضوع بسیار ناراحت کننده است. به این خانواده ها توصیه می شود که در ابتدا توقعات خود را در زندگی کم کنند و به حداقل ها قانع باشند. طول کشیدن دوره نامزدی به صلاح هیچکس نیست. حدالامکان سعی کنید با کمک هم زندگی آنها را بسازید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: چگونگی طرح مسائل مادی در جلسه خواستگاری
توصیه مشاوران در مورد رعایت فاصله مناسب میان عقد و عروسی در میان زوجین
متخصصان و مشاوران بر این باورند که قبل از عقد حداقل 2 تا 3 ماه به هم فرصت دهید تا به شناخت کافی از هم برسید. و حتما با شناخت کافی از یکدیگر پای سفره عقد بروید. شناخت خصوصیت های رفتاری و اجتماعی و شخصیتی همسر خود را بشناسید. در صورت رضایت دو خانواده با یکدیگر به سفری کوتاه بروید زیرا بر اساس تجربیات بسیار مشخص شده سفر می تواند عامل مهمی در شناخت دوطرف از یکدیگر باشد. به صحبت های دیگران کاری نداشته باشید و اگر موردتان را مناسب برای ازدواج ندیدید و مشکلی در طرف مقابل حس کردید نامزدی را به هم بزنید. از قدیم گفته اند که جلوی ضرر را از هر کجا که بگیری منفعت است. مدت نامزدی به شما کمک بزرگی خواهد کرد. در صورت راهنمایی بیشتر در مورد مسائل پیش از ازدواج می توانید به مشاوران ما مراجعه کنید.