مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب در نظر دارد، با معرفی مطالب مفید و کاربردی در زمینههای مشاوره جنسی تلفنی، مشاوره زناشویی تلفنی، مشاوره روانشناسی تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره کودک تلفنی، مشاوره تلفنی نوجوان، مشاوره تحصیلی تلفنی، مشاوره تلفنی ازدواج، مشاوره افسردگی، مشاوره خیانت و … در راستای اعتلای آگاهی مردم کشور عزیزمان برای حل مشکلات پیشروی آنان در زندگی گام بردارد. از این رو با کمک مشاوران و روانشناسان مجرب و حرفهای مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در تلاشیم تا بتوانیم سنگ های پیش پای هم وطنانمان را برداریم. و از طریق ارائه بهترین خدمات مشاوره تلفنی به افزایش کیفیت زندگی ایشان کمک کنیم. در این مقاله قصد داریم دلایل پشیمانی و ترس از ازدواج را در میان زوج های جوان بررسی کنیم.
ازدواج یک سنت پسندیده است که در همه ادیان و جوامع مبارک شمرده می شود. و معمولاً آن را یک اتفاق بزرگ یا نقطه عطف در زندگی می دانند. با این حال در میان جوانان امروز شاهد معضل جدیدی با عنوان پشیمانی یا ترس از ازدواج هستیم. شاید یکی از دلایل اصلی ترس از ازدواج را باید در بیکاری و مشکلات اقتصادی دنبال کرد. اما چیزی که مشخص است نمی توان تاثیر رسانه ها، تربیت نامناسب جوانان برای زندگی مشترک و ضعف در نظام آموزشی را در پشمیانی و ترس از ازدواج بی تاثیر دانست.
برخی از زوج های جوان از همان شب عروسی، ترس از ازدواج را با خود به همراه دارند!
برخی از زوج های جوان احتمالا ترس از ازدواج و زندگی مشترک را از وقتی که پا در سالن عروسی می گذارند، تجربه کرده اند. از دیدگاه روانشناسی ترس، چیز بدی نیست. و انسان را به شکلی غریزی از قرار گرفتن در موقعیتهای خطرناک دور می کند. ترس موجب می شود تا فرد هشیارتر شود و منطقی و معقولانه تر و حتی محتاطاتر عمل کند. با این حال گاهی ترس شکل غیرمنطقی به خود می گیرد. و روند معمول زندگی افراد را مختل می کند. ترس از ازدواج هم اگر به صورت افراطی بروز نماید، تبدیل می شود به نوعی اختلال اضطرابی. که نشانه ها و پیامدهای خاص خود را به همراه دارد.
ازدواج را شاید بتوان مهم ترین تعهد هر فرد در زندگی دانست. تعهدی که با یک فرد دیگر منعقد می گردد و بایستی تا پایان عمر بر آن بماند. طبیعی است که شما هم در لحظاتی خود را ناتوان ببینید. و ترس از ازدواج داشته باشید. وجود فراز و نشیب و گاه ترس از ازدواج طبیعی است. اما چه بسیارند زوج های جوانی که ترس از ازدواج با آن ها تا سال ها می ماند و همین امر باعث می شود که حتی زوج های جوان در سالهای اولیه ازدواج دچار احساس پشیمانی شوند.
حال این سوال پیش می آید که معمولاً زوج ها به چه دلایلی دچار پشیمانی و ترس از ازدواج می شوند؟ رایج ترین آن ها کدامند؟ دانستن جواب این سوال به شما مخاطب گرامی این امکان را می دهد تا در خود آسیب شناسی کنید و اگر شما هم دچار ترس از ازدواج هستید، بتواند بر آن غلبه کنید.
ترس از ازدواج یا گاموفوبیا چیست؟
ترس از ازدواج (ازدواج هراسی یا گاموفوبیا) نوعی ترس غیرواقعی از پیمان بستن، تعهد دادن و پذیرا شدن التزام برای باقی ماندن در یک ارتباط ثابت و صادقانه در کنار یک شخص دیگر برای همیشه است. گاموفوبیا اصطلاحی است که برای توصیف ترسهای غیرعادی از تعهد و ازدواج استفاده می شود. برای ایجاد یک ارتباط اطمینانبخش و صمیمی با شریک زندگی، فرد باید با ترسهای مختلفی روبرو شود. و خود را پذیرای ریسکهای عاطفی نماید.
ترس از ازدواج برای افراد مجرد تا حدی طبیعی است. اکثر افراد مجرد بر این تصورند که با ازدواج و قبول تعهد، امنیت و آسایش زندگی مجردی از بین خواهد رفت. افراد مجرد هر زمان که بخواهند به خانه میآیند. و هر موقع که بخواهند خارج میشوند. و از وقت و پول خود هر طور که مایل باشند استفاده میکنند. در مقابل دیگران هر طور که بخواهند خودشان را نشان میدهند. و میتوانید ضعفها و کاستیهاشان را پنهان کنند.
عوامل به وجود آمدن ترس از ازدواج کدامند؟
اما چیزی که باعث پشیمانی و ترس از ازدواج می شود، معمولاً صرفاً به آزادی دوران مجردی برنمی گردد. بلکه به شرایط شریک زندگی و ویژگی های شغلی، شخصیتی، اعتقادی و… برمی گردد. که خیلی از این موارد به خاطر عدم شناخت درست در زمان مشاوره پیش از ازدواج است. عدم شناخت کافی نسبت به همسر آینده و تحقیق ناکافی پیش از ازدواج یکی از دلایل عمده پشیمانی و ترس از ازدواج است. با این حال نباید تغییر شرایط زندگی، به وجود آمدن چالش ها و سختی های زندگی را هم بی تاثیر دانست. به عنوان مثال به برخی از عوامل اصلی پشیمانی و ترس از ازدواج خواهیم پرداخت:
عوامل ترس از ازدواج: 1- نداشتن بچه
خیلی از زوج های جوان در شروع زندگی بچه را وبال گردن خود می دانند. به همین خاطر خیلی ها زندگی مشترک را تا سالیان سال بدون داشتن کودک سپری می کنند. نداشتن بچه از نظر خیلی ها خودخواهی محسوب میشود. تحقیقات روانشناسی نشان می دهد از هر ۴ زنی که تصمیم به بچهدار نشدن میگیرند یکی از آنها از تصمیم خود پشیمان میشوند. آنها احساس میکنند که اگر کودک نداشته باشند، یک خانواده واقعی ندارند. گاهی احساس تنهایی میکنند. گویی که کسی را در دنیا ندارند. چیزی کم دارند. و چیزی به دست نیاورده اند. تجربه روانشناسان در جلسات مشاوره خانواده نشان می دهد که این گونه افراد فکر میکنند که داشتن کودک نیاز به دقت بیشتری دارد و نباید در مورد آن عجله کرد.
همین موضوع باعث می شود تا زوج ها و زندگی مشترک آن ها کم کم رو به سردی بگذارد. و کم کم دچار پشیمانی و ترس از ازدواج شوند. به همین دلیل مشاوران خانواده توصیه می کنند، زوج ها سعی کنند در همان سال های اولیه ازدواج، اقدام به بچه دار شدن کنند.
عوامل پشیمانی و ترس از ازدواج: 2- نداشتن سفر به تعداد کافی
مسافرت و سفر رفتن برای تغییر روحیه و اصطلاحاً پر کردن شارژ خانواده یک امر انکارناپذیر است. با این حال در جلسات مشاوره خانواده شاهدیم که خیلی از زوج ها به دلایل مختلف قید مسافرت را می زنند. برخی ها به خاطر به خطر افتادن درآمد و امنیت مالی و شغلی، و برخی هم به خاطر ترس از این که برای فرزندانشان اتفاقی بیفتد سفر نمی کنند. بعضی ها هستند که ماجراجویی و سفرهای عجیب و غریب را مختص زمان بازنشستگی میپندارند. اما عمر دست خداست. ما همیشه فکر میکنیم که بعد از بازنشستگی مسافرت هایمان را شروع می کنیم. یا دنبال تعطیلات زیاد و یک فرصت استثنایی هستیم تا مسافرت کنیم.
مسافرت به زندگی تنوع می دهد. ولو اینکه یک مسافرت یک یا دو روزه باشد به یک مکان نزدیک. ولی متاسفانه در جلسات مشاوره روانشناسی مشخص شده است که خیلی از ماها و خصوصا زوج ها، برای حفظ درآمد و پس انداز، قید سفر را می زنند. کم کم متوجه می شوند که زندگی یکنواخت و ملال آور شده. ولی فکر می کنند که به خاطر ازدواج شان بوده. احساس می کنند که با ازدواج منزوی و گوشه گیر شده اند. و به همین خاطر احساس پشیمانی و ترس از ازدواج به آن ها دست می دهد. ترس از ازدواج کم کم آن ها را فرا می گیرد. و می ترسند که مبادا تا آخر عمر باید همین طور زندگی کنند.
عوامل ترس از ازدواج: 3- اجبار در با هم ماندن به خاطر بچهها
در جلسات مشاوره طلاق دیده شده است که خیلی از زوجهای ناسازگار تصور می کنند وقتی با هم باشند بچههایشان از حمایت خانواده بهره مند می شوند. و طلاق میتواند باعث ویرانی کانون خانواده شود. آن ها تصور می کنند طلاق تاثیرات زیادی بر روی زندگی کودک شان خواهد گذاشت. و البته درست هم فکر می کنند. اما داشتن یک زندگی سراسر تشنج و ناسازگار هم اگر نگوییم تاثیری به اندازه طلاق دارد، تاثیرات منفیش کمتر از آن هم نیست.
بسیاری از پدر و مادرها یک ازدواج ناموفق را فقط برای این حفظ میکنند که زندگی کودکانشان بیتغییر حفظ شود. و بیشتر آنها از این تصمیم پشیمان میشوند. یک ازدواج ناموفق حتی با وجود کودک هم ناموفق است. زیرا آدمها تغییر نمیکنند. یا به سختی تغییر می کنند. گاهی طلاق و جدایی باعث بهتر شدن زندگی کودکان طلاق میشود. چون طلاق می تواند آنها را از محیط پرتنش خانواده خارج کند.
پدر و مادرهای ناسازگار تصور میکنند که حفظ خانواده در کنار هم به نفع کودکانشان است. اما خانهای پر از تنش و دعوا و ناراحتی غیرقابل تحمل است. این موضوع علاوه بر این که نوعی ترس از ازدواج را برای خود زوجین ایجاد می کند، موجب می شود دوستان و آشنایان آن ها هم به نوعی دچار ترس از ازدواج شوند. ضمن اینکه در بین همه افراد شاید کودکی که در خانواده ناسازگار بزرگ شده باشد، بیش از همه دچار ترس از ازدواج شود.
عوامل ترس از ازدواج: 4- ازدواج با فرد نامناسب
مهمترین نکته ای که در جلسات مشاوره ازدواج خارج از کشور مطرح می شود این است که با فرد مناسب خودتان ازدواج کنید. صرف خوب بودن یک نفر دلیل بر این نیست که او مناسب ازدواج با شماست. دو نفر که با هم ازدواج می کنند، باید هم کفو باشند. به بیان عامیانه یعنی باید به هم دیگر بخورند. برخی افراد در حالی که حسی درونی خوبی نسبت به ازدواج ندارند، اما باز هم به ازدواج تن می دهند. ازدواج با فرد اشتباه بیشتر از هر چیز دیگری در زندگی پشیمانی به بار میآورد.
گاهی اینکه دو نفر برای یکدیگر مناسب نباشند، از همان ابتدا خودش را نشان نمیدهد. زیاد شدن معاشرت و بیشتر شدن رفت و آمد ها کمک می کند تا افراد نسبت به هم شناخت بهتری پیدا کنند. و با اعتقادات یکدیگر بهتر آشنا شوند. شاید بودن با یک نفر باعث بداخلاقی شما شود. یا مدام به شما استرس و ضعف القا کند. یا اعتماد به نفس را از شما بگیرد. در این صورت ازدواج با او تصمیم اشتباهی است. و باقی ماندن در آن هم، هرچقدر طولانیتر شود، وضع بدتری پیش خواهد آورد. چنین ازدواج هایی موجب می شوند که شما حس ترس از ازدواج داشته باشید. و بر هم خوردن زندگی و طلاق حاصل از این ازدواج هم میزان ترس از ازدواج شما را افزایش می دهد. پس در هر صورت سعی کنید با مشاهده و بررسی دقیق تر فرد، و افزایش شناخت نسبت به او درست تصمیم بگیرید.
تحقیقات روانشناسی و همچنین تجربه جلسات مشاوره طلاق نشان میدهند که بسیاری از زنانی که طلاق گرفتهاند در روز عروسیشان میدانستهاند که دارند با فرد نامناسبی ازدواج میکنند. ایشان با نادیده گرفتن نگرانیهای خود، و تسلیم شدن در برابر احساسات درونیشان، در رابطه ماندهاند. و زندگی خود را خراب کردهاند.
عوامل ترس از ازدواج: 5- ازدواج با فردی که اعتقادات مخالف ما دارد
این نکته را همیشه در جلسات مشاوره ازدواج گفته ایم که شما با ازدواج با فرد دیگری قرار نیست او را تغییر دهید. اگر می بینید که نکات منفی طرف مقابل خیلی کلیدی و بزرگ است، خیلی راحت او را کنار بگذارید. شما قرار نیست ناجی کسی باشید. شاید این حرف ها کمی تند به نظر برسد. ولی آمار افرادی که با این قصد ازدواج کرده اند، و در نهایت طلاق گرفته اند، آن قدر زیاد است که ما ترجیح می دهیم به همین صراحت این موضوع را در جلسات مشاوره ازدواج مطرح کنیم. البته این موضوع نباید موجب ترس از ازدواج شود. چون اگر این موضوع را از همان ابتدا بدانید راحت تر می توانید، فرد مورد نظرتان را برا ازدواج انتخاب کنید.
جوانان عزیز باید توجه داشته باشید که در ابتدای آشنایی و رابطه، تفاوتها بیشتر آدم را جذب میکنند. اما با ادامه ی آشنایی، معیارهای طرف مقابل، اهمیت بیشتری مییابد. نمیتوان گفت زوجهایی که با هم متفاوت هستند لزوما شادی و ارتباط خوب را از دست میدهند. اما در کل، ازدواج با فردی که مذهب، خانواده، سبک زندگی و برنامه غذاییش با شما هم خوانی ندارد، رابطه مشترک را خراب میکند. این افراد همسر و شریک زندگی را بر اساس شباهتهای سطحی انتخاب میکنند. و به مسائل عمیقتر مانند ایمان، اخلاقیات، اهداف و روابط اجتماعیشان توجه ندارند.
عوامل ترس از ازدواج: 6- کم آوردن در ازدواج
عاشق شدن یکی از بهترین حسهای زندگی است. اما کار آسانی نیست. افراد صبور چیزهای خوبی به دست میآورند. و در بسیاری از روابط همین افراد صبورند که روی موفقیت زندگی مشترکشان کار می کنند و برای اصلاح زندگی تلاش می کنند. با این حال ازدواج های زیادی به طلاق میانجامد. در بعضی از طلاقها ممکن است بزرگترین دلیل آن کم آوردن در ازدواج باشد. شخص به خاطر ترس از ازدواج ، به خاطر داشتن حس عدم توانایی در اداره زندگی، اداره مخارج و مسئولیت های خانواده، احساس کم آوردن می کند. احساس می کند که خالی شده است. و پشتیبانی ندارد. بعضی وقت ها هم فرد به خاطر اینکه می بیند دیگر نمی تواند اختلاف بین همسر، اخلاقیات، طعنه ها نیش ها و.. را تحمل کند، در ازدواج کم می آورد.
خیانت یا مشکلاتی به بزرگی آن معمولاً عامل طلاق نیستند. خیلی از وقت ها عامل طلاق، حل نکردن مشکلات ریزی است که بین زوج ها از همان ابتدای ازدواج یا حتی پیش از ازدواج به وجود می آید. و به صورت حل نشده بین آن ها باقی می ماند. این مشکلات به تدریج روی هم انباشته می شود و فرد در مقابل خود کوهی از موانع و مشکلات را می بیند. همین موضوع موجب ایجاد حس پیشمانی و ترس از ازدواج در فرد می شود.
اگر در زندگی و ازدواجتان کم آوردید صبر پیشه کنید.
در بسیاری از موارد صبر راه علاج است. صبری که همراه با اقدام و اصلاح از خود باشد. شما با اصلاح خود، کم کم توجه همسر را جلب می کنید. و با این کار کم کم تاثیرگذاری رفتارهای شما بر همسر نمایان می شود. همسرتان کم کم شروع می کند، خود را اصلاح کردن، و به تدریج ترس از ازدواج، تبدیل به رضایت از ازدواج می شود. بااین حال توجه داشته باشید که این فرایند نیاز به زمان و صبر زیادی دارد. پس عجله نکنید. چه بسیارند زوج هایی که اعتقاد عمیق به تغییر و اصلاح رابطه خود با همسرشان را نداشتند و وادادند. و در نهایت هم پشیمان شدند. اما این پشیمانی و ترس از ازدواج دیگر برای آن ها سودی ندارد.
عوامل ترس از ازدواج: 7- خیانت
بزرگترین چیزی که باعث به هم خوردن یک ازدواج میشود خیانت است. بسیاری از مردم با احساس پشیمانی از خیانتی که کردهاند زندگی میکنند. یا از موضوع فرار میکنند. یا دوباره خیانت میکنند. و یا در کل تلاش خاصی برای نگه داشتن ازدواج شان نمیکنند. بسیاری از زوجین با خیانت احساسی یا فیزیکی درگیر هستند. ازدواج بزرگترین تعهد زندگی است. اگر یکی از طرفین آن را زیر پا بگذارد، شاید لذتی کوتاهمدت ببرد. ولی در نهایت پشیمانی همیشگی در انتظار او خواهد بود.
“مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب”
مشاوره دهنده تخصصی و پاسخگویی به سوالات شما
برای تماس با مشاوران زناشویی ما از تلفن ثابت با شماره
28421382
تماس حاصل فرمایید
این شماره در سراسر کشور بدون پیش شماره و از طریق تلفن ثابت قابل شماره گیری است
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا 10 شب
حتی ایام تعطیل
خدمات کلان مشاوره تلفنی صدای رهیاب در زمینه مشاوره خانواده تلفنی
مشاوره خانواده تلفنی
مشاوره ازدواج تلفنی
مشاوره زناشویی تلفنی
مشاوره جنسی تلفنی
مشاوره خیانت تلفنی
مشاوره زندگی مشترک نلفنی
مشاوره زنان و خانواده نلفنی
مشاوره دوران بارداری تلفنی
مشاوره جوان تلفنی
مشاوره نوجوان تلفنی
مشاوره کودک تلفنی
مشاوره نوزاد تلفنی
“مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب”
مشاوره دهنده تخصصی و پاسخگویی به سوالات شما
برای تماس با مشاوران ازدواج ما از تلفن ثابت با شماره
28421382
تماس حاصل فرمایید
این شماره در سراسر کشور بدون پیش شماره و از طریق تلفن ثابت قابل شماره گیری است
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا 10 شب
حتی ایام تعطیل
شما میتوانید در هر زمانی بین ساعات 8 صبح تا 10 شب با مرکز مشاوره ازدواج تلفنی صدای رهیاب تماس بگیرید و از تجربه مشاوران زبده مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب، در حوزه های مختلف زندگی مشترک و ازدواج استفاده کنید.
برای مشاوره تلفنی ازدواج می توانید با مشاوران مشاوره تلفنی صدای رهیاب در تماس باشید:
تلفن مرکز مشاوره تلفنی ازدواج صدای رهیاب : از سراسر کشور فقط با تلفن ثابت و بدون پیش شماره 28421382
شبکه های اجتماعی مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب: کانال تلگرام مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب – صفحه اینستاگرام مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب