بالا رفتن سن ازدواج در میان جوانان امروز به دغدغه بسیاری از روانشناسان و مشاوران ازدواج تبدیل شده است. برخی از مشاوران ازدواج معتقدند که عدم شناخت کافی و نبود مهارت لازم در میان جوانان برای شناسایی گزینه مناسب ازدواج یکی از عوامل تأخیر در ازدواج است. در جلسات مشاوره ازدواج خارج کشور، بسیاری از جوانان عدم اعتماد به طرف مقابل یا عدم توانایی در شناخت گزینه مورد نظرشان را یکی از نقاط ضعف خود در ازدواج و تشکیل زندگی مشترک می دانند.
چهار میم یا مهارتی که در جلسات مشاوره ازدواج بر آنها تأکید می شود:
اولین و مهمترین قدم برای خوشبختی در زندگی مشترک، انتخاب صحیح و اصولی همسر است. و مشاوره ازدواج و مشورت با افراد خبره در این حوزه می تواند تا حدی مشکل همسرگزینی و تشکیل زندگی مشترک را برطرف کند. از این رو در این مقله تلاش کرده ایم تا برخی از مهارتهای همسرگزینی و ازدواج را به شما جوانان عزیز آموزش دهیم.
(میم اول) مورد تأکید در جلسات مشاوره ازدواج: مشاهده
مشاهده یعنی برای انتخاب همسر، ظاهر و قیافه طرف مقابل را به خوبی بررسی کنید. مشاوران ازدواج توصیه می کنند که در گام اول بایستی حرکات، شیوه گفتار و رفتار ظاهری طرف مقابل را بپذیرید. چون در جلسات مشاوره بعد از ازدواج بارها دیده شده که زن و شوهر بعد از چندین ماه به این فکر می کنند که همسرشان ایده الشان نیست. مثلا زن قدبلند دوست داشته اما قد همسرش کوتاه است. یا خانمی مرد بذله گو و خوش صحبت می خواسته. اما همسرش نمی تواند در جمع به راحتی حرف بزند. بنابراین مشاوران ازدواج توصیه می کنند، پسر و دختر در جلسه خواستگاری باید تا حدی مشخصات ظاهری و رفتاری طرق مقابلشان را ببینند و بپسندند.
(میم دوم) مورد تأکید در جلسات مشاوره ازدواج: مصاحبه
مصاحبه یعنی دو نفر باید با هم به راحتی صحبت کنند. و درباره ی نکات مثبت و منفی یکدیگر و مسائل مهمی که در زندگیشان تا به این سن اتفاق افتاده است از یکدیگر سوال کنند. به عنوان تجربه خودم در جلسات مشاوره ازدواج توصیه می کنم مسائل زیر را در مصاحبههای خود مطرح کنید: بیماری های خاص، محل سکونت آینده، شغل، نحوه تربیت فرزندان. همچنین در مصاحبه ازدواج درباره مسائلی که ممکن است پیش آید و شیوه زندگی خانوادگی صحبت کنید. تا برای ازدواج و زندگی مشترک نسبت به هم شناخت بیشتری پیدا کنید.
(میم سوم) مورد تأکید در جلسات مشاوره ازدواج: مکاشفه
مکاشفه یعنی برای تحقیق و بررسی زندگی اجتماعی فرد موردنظر پرسش کنید. در جلسات مشاوره تأکید میشود که برای پیدا کردن شناخت مناسب از همسر آینده، از مدرسه، محل کار، محل سکونت، دانشگاه و … پرس و جو کنید. تا بفهمید وجهه اجتماعی فرد چگونه است. مثلا فردی که دچار بدبینی است معمولا ارتباط کمتری دارد. دوست صمیمی ندارد. یا ممکن است دچار اختلالات دیگر باشد. به همین خاطر است که در جلسات مشاوره ازدواج بر روی وجهه اجتماعی فرد تأکید میشود.
(میم چهارم) مورد تأکید در جلسات مشاوره ازدواج: مشاوره
امروزه اهمیت مشاوره ازدواج و یا مشاوره قبل از ازدواج بر هیچ کس پنهان نیست. در جلسات مشاوره ازدواج با توجه بر تخصص، تبحر و تجربه مشاور، دو نفر با هم مقایسه میشوند. تا مشخص شود میان آنها تا چه حد و میزانی سازگاری وجود دارد. با این کار مشاور ازدواج تعیین میکند که تناسب زندگی دو نفر تا چه میزان است. بر همین اساس هر دو نفر، مورد سنجش قرار میگیرند. و چون مشاور ازدواج فرد بی طرفی است می توان به او اعتماد کرد. و تایید یا عدم تایید او را به حساب مخالفت های بی جای بعضی اطرافیان نگذاشت.