اضطراب یکی از ویژگی های طبیعی رفتاری انسان است. در غیر این صورت معمولاً افراد دچار نوعی بی خیالی میشوند و از انجام کارها سر باز می زنند. نمونه طبیعی و واقعی استرس مثبت و سازنده را میتوان در امتحانات مشاهده کرد. درمان اضطراب خارج از کشور میتواند بهترین روش باشد.
در این شرایط به دلیل فشردگی کارها و نگرانی از شکست و عدم کسب موفقیت، نوعی استرس سازنده در افراد ایجاد میشود که منجر به افزایش بازدهی و تمرکز برای انجام کارها می شود. به گونه ای که درسی را که در یک ترم به دلیل تنبلی نخوانده اند، ظرف چند روز تا حدود زیادی یاد گرفته اند و از امتحان با موفقیت خارج می شوند. این نوع از استرس که در زندگی روزمره لازم است، استرس سازنده و مفید است. در ادامه به این سوالات جواب می دهیم : چرا ما دچار اضطراب میشویم؟ رایجترین عواملی که اضطراب به وجود میآورد؟ مشاوره اضطراب و اضطراب، استرس مفید و سازنده چیست؟ پس با ما همراه باشید.
اضطراب چیست؟
اضطراب یک وضعیت فیزیکی و ذهنی در رابطه با انتظارات منفی است. اضطراب از نظر ذهنی با افزایش میزان دلهره که در ادامه به نگرانیهای ناراحتکننده تبدیل میشود و از لحاظ جسمی با فعالسازی ناخوشایند سیستمهای مختلف بدن مشخص میگردد که همه اینها پاسخگویی به یک خطر ناشناخته، چه واقعی و چه خیالی را تسهیل میکنند
احساسات شناختی مانند ترس، برای پیشبینی برخی از نتایج بد به وجود میآیند و احساسات جسمی نظیر عصبی شدن و یا بالا رفتن ضربان قلب برای تولید یک وضعیت ناراحت در بدن، ایجاد میشوند. «اضطراب» توجهتان را به خود جلب میکند و شما را تحریک میکند تا تغییرات لازم را برای محافظت از آنچه برای شما اهمیت دارد انجام دهید. داشتن اضطراب به صورت گاه به گاه طبیعی است و حتی میتواند مفید هم باشد. اضطراب را میتوان به عنوان بهائی قلمداد کرد که ما انسانها بابت داشتن توانایی تصور و پیشبینی آینده میپردازیم.
چگونه علائم اضطراب را تشخیص دهیم؟
اضطراب، نه تنها وجود خود را با حلقههای بیپایانی از نگرانی در ذهن اعلام میکند، بلکه در بدن نیز تظاهراتی مانند افزایش ضربان قلب، لرزش عمومی بدن، شنیدن صدای زنگ در گوش و تنگی نفس حالت تهوع تنگی نفس خشکی آب دهان اختلال خواب ،سردرد گوشه گیری عرق کف دست به همراه دارد.
هنگامی که فرد دارای این علائم باشد باید به پزشک مراجعه کند و در ابتدا پزشک در رابطه با سوابق سلامتی فرد سؤال می پرسد و در صورت نیاز اطمینان از عدم وجود بیماری های دیگر برای مراجعه کننده یک سری آزمایشات می نویسد و در زمانی که علائم هیچ گونه دلیل جسمی نداشت پزشک فرد را به یک روان درمانگر معرفی می کند. روان درمانگر با انجام تست های مختلف تشخیص می دهد که فرد دچاراختلال اضطراب است یا خیر.
استرس چیست؟
مسئله ی مهمی که باید به آن توجه کرد این است که باید میزان و زمان استرس ها را مدیریت کرد. تا از حد مفید و سازنده خارج نشود و زندگی را دچار مشکل نکند. برای مدیریت استرس می توان به مشاوران روانشناسی مراجعه کرد. و با رعایت نکات مختلف و برنامه ریزی و ایجاد نظم در کارها از استرس کاست. مرکز مشاوره روانشناسی صدای رهیاب با کادری متخصص از مشاوران روانشناسی و تحصیلی می تواند به شما در مدیریت استرس کمک کند.
اگر استرس زیاد اتفاق بیافتد و یا ادامه دار باشد، می تواند منجر به مشکلات روحی و روانی شود. چنانچه شخص استرس بیش از حدی را تحمل کند، به بدن او هم ممکن است آسیب برسد.
تأثیرات استرس طولانی مدت بر بدن
- سردرد
- چاقی
- اختلال خواب
- درد و گرفتگی عضلات
- خستگی
- اختلال نعوظ
- احساس درد در قفسه سینه
- کاهش میل جنسی
- مشاوره استرس: تأثیرات استرس بر احساسات
- بی قراری
- بی حوصلگی
- فراموشی
- افسردگی
- احساس ناامنی
- کاهش اعتماد به نفس
- اضطراب
- عصبانیت
- عدم تمرکز
- تأثیرات استرس بر رفتار
- مصرف سیگار و مواد مخدر
- استفاده بی رویه از قرص های مسکن
- اختلال در عادت خوردن
- گریه های پی در پی
- مشکلات اجتماعی
توجه داشته باشیم که وجود استرس زیاد می تواند در ما بیماری هایی ایجاد کند. از جمله این بیماری ها عبارتند از:
- فشار خون
- دیابت
- بیماری های قلبی
- بیماری های گوارشی و …
نشانه های استرس
عموماً استرس با نشانه های زیر همراه است:
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
- تند شدن تنفس و مشکلات تنفسی
نشانه های ذکر شده که نشانه هایی هستند که عموماً رخ می دهد. باید توجه داشته باشیم که استرس علاوه بر نشانه های جسمی اثراتی نیز بر احساسات و رفتار افراد دارد که در ادامه بررسی می شود.
انواع اختلالات اضطرابی
یازده نوع اختلال اضطرابی در علم روانشناسی شناخته شده است که در ادامه به 8 مورد از از شایع ترین ها می پردازیم و امکان دارد هر فرد بیشتراز یکی از این اختلال ها را داشته باشد.
فوبیا یا ترس های خاص
افرادی که این اختلال را دارند در مواجعه شدن با اشیاء خاص دچار اضطراب و ترس می شوند ،مانند: ترس از ارتفاع ،ترس از حیوانات و…
وسواس فکری-عملی
در این نوع اختلال فرد دچار افکار تکرار شونده و یا رفتار تکرار شونده می شود.
استرس پس از سانحه
این اختلال در افراد بعد از وقوع یه حادثه تلخ یا سخت برای فرد رخ می دهد مانند :تصادف سخت یا جنگ ،آتش سوزی،آزار جنسی و….
اظطراب اجتماعی در خارج از کشور
اختلال اضطراب در خارج کشور اجتماعی بهطور کلی به دو گروه خاص و فراگیر تقسیم میشود. اضطراب اجتماعی خاص محدود به ترس از موقعیتهای خاص مانند سخنرانی در جمع است. اما در اضطراب اجتماعی فراگیر فرد مبتلا نوعی نگرانی شدید و پایدار نسبت به قضاوت دیگران در مورد ظاهر یا رفتارش احساس میکند و میل به اجتناب از تحقیر و شرمندگی دارد.
پانیک یا حمله اضطراب
در این نوع حمله افراد بدون هیچ دلیلی دچار وحشت می شوند در حدی که احساس می کند درحال مرگ است و دچار درد در قفسه سینه ،تپش قلب ،لرزش و حالت تهوع و و تصورات عجیب می شود
اختلال اضطراب جدایی: کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی (separation anxiety disorder) نگرانی زیادی را در مورد جدایی از خانه یا مراقبتکنندگانی که با آنها ارتباط عاطفی قوی دارند (پدر، مادر و…) تجربه میکنند.
اختلال اضطراب جدایی در کودکان بیشتر در سنین ۶-۷ ماهگی و تا ۳ سالگی شایع است اما در برخی مواقع بهمدت طولانیتر از آنچه متناسب با سن باشد ادامه پیدا میکند.
اختلال اضطراب جدایی در بزرگسالان به این شکل بروز پیدا میکند که آنها نگران سلامتی عزیزان و نزدیکان خود میشوند و ترس شدیدی دارند که مبادا برای آنها اتفاقی بیفتد.
اختلال اضطراب بیماری
اختلالی است که در آن فرد علیرغم برخورداری از سلامت جسمانی، خود را بیمار میداند.
آگورافوبی
در آگورافوبی فرد ترس یا اضطراب شدیدی را احساس میکند که در مواجه با موقعیتهایی مانند استفاده از وسایل حملونقل عمومی، بودن در مکانهای بسته مانند تئاتر یا مکانهای باز نظیر پارکینگهای بیسقف و تنها بودن بیرون از خانه آن را ایجاد میکند..
اختلال اضطراب فراگیر
افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر در اغلب موارد احساس میکنند مضطرب هستند، هرچند ممکن است نتوانند دلیل آن را توضیح دهند. علاوهبر اضطراب افراد مبتلا بسیار نگران هستند و با دلواپسی انتظار دارند بدترین اتفاق برای آنها رخ دهد. برخی از مواردی که ممکن است این اختلال در افراد پیش آید بیشتر در حوزههای مهم زندگی فرد هستند- شغل، عشق، پول، سلامتی- است و در میان بزرگسالان بیشتر مشاهده میشود.
مهم ترین تاثیرات اضطراب
همان طور که گفتیم، با دانستن اثرات استرس می توانیم تشخیص دهیم که امکان وجود آن در ما وجود دارد یا خیر. برای این کار بهتر است که به مشاوره روانشناسی خارج از کشور مراجعه کنیم. مهمترین ویژگی اضطراب نگرانی راجع به آینده است. اضطراب باعث میشود فرد در شرایط ابهام، به دنبال بدترین احتمالات ممکن برود.
استدلال هیجانی
استدلال هیجانی از ویژگی های بارز فرد مضطرب است، به این معنا که خیلی به حواسشان اطمینان دارند و با حس هایشان دنیا را نگاه میکنند مثلاً: دلم شور میزند، پس اتفاقی در حال افتادن است یا به زودی اتفاقی خواهد افتاد. همچنین معتقدند که حس ششم قوی دارند و طبق آن عمل میکنند.
تعاملات اجتماعی محدود در خارج
فرد مضطرب بیشتر تمرکزش روی خودش است به دنبال رفع نگرانی هاست، پس ترجیح میدهد خود را در شرایط غافلگیرکننده و نگران کننده کمتری قرار دهد.
تأیید طلب افراطی
اضطراب باعث شده فرد تأیید طلب و اطمینان طلب شود. همیشه نظر دیگران را راجع به خودش و عملکردش و تصمیماتش بپرسد تا تأییدش کنند و همچنین از درستی کارش مطمئن شود.
فرار از غافلگیری
فرد اضطرابی به شدت از غافلگیر شدن هراس دارد، به همین دلیل کنترل گر است، کنترل گری باعث میشود فرد کمتر غافلگیر شود، به همین دلیل به استقبال وقایعی میرود که احتمال میدهد اتفاق بیافتد و میخواهد قبل از وقوع، آنها را حل کند.
افکار سمج
افراد اضطرابی افکار سمج دارند که مدام فرد را به نتیجه کار و فکر کردن به اینکه در آینده چه میشود سوق میدهد.
لذت نبردن از زندگی
این افراد به دنبال لذت در زندگی نیستند، افراد مضطرب از داشتن اوقات خوش عذاب وجدان دارند، آن را هدر شدن زندگی تلقی می کنند. لذت زندگی خواهان زندگی در زمان حال است، در حالی که فرد مضطرب در آینده زندگی میکند.
از طرفی اضطراب، تجربه شرایط جدید را از فرد میگیرد چون او نمیخواهد در موقعیتی قرار بگیرد که نمیداند چه چیزی در انتظارش است.
مشکلات جسمی
20% مراجعه کنندگان به تمام پزشکان اضطراب دارند و اضطراب دلیل اصلی بسیاری از دردهای جسمانی است. همچنین ریسک سرطان در افراد مضطرب بالاست، چون اضطراب سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد.
اختلال خواب
مشکلات خواب و تنش عضلانی از همراهان همیشگی افراد مضطرب است.
میل جنسی
اضطراب بر میزان و کیفیت میل جنسی تأثیر مستقیم دارد. افکار و جملات افراد مضطرب، معمولاً با نکند که… و می ترسم که…، نگرانم که… شروع میشود.
عوامل به وجود آورنده اضطراب و استرس
تعارضات حل نشده کودکی
بسیاری از اضطراب های ما ریشه در کودکی دارد، به دلیل تعارضات درونی که دنیا برای فرد به وجود آورده و حل نشده باقی مانده است.
تعارضات
به دلیل بایدها و نبایدهای پیرامون زندگی انسانها، ما با خیل عظیمی از تناقضات و درگیری های درونی روبه رو هستیم که خودش را به صورت اضطراب نشان میدهد.
کمالگرایی و استانداردها
از مهمترین دلایل به وجود آورنده اضطراب، کمالگرایی و استانداردهای بالای آن است. وقتی که فرد کمالگرا به دنبال ایده ال ها است، طبیعی است دچار اضطراب شود، به دلیل اینکه تمام هم و غم فرد، پیش رفتن با اصول و قواعدی که خودش برای خودش وضع کرده است و کشمکش بی انتهایی درمورد اینکه آیا کارها آنطور که میخواهم پیش خواهد رفت، درجریان است و این کشمکش اضطراب زاست.
آداب و رسوم
زیر بنای اصلی بسیاری از آداب و قوانینی که تشکیل داده ایم، اضطراب است. ما آداب را تشکیل دادیم تا خطرات احتمالی را از خودمان دور کنیم.
ژنتیک
عوامل ژنتیک بر اضطراب فرد موثر است.
نظر دیگران
بسیاری از نگرانی های ما ریشه در ترس از پذیرفته نشدن دارد، حتی خیلی از تعارفات تکراری و از روی محبت روزمره ما از اضطراب است، حالِ کسی را نداریم اما وانمود میکنیم از دیدنش خوشحالیم و با یک سری لغات که دقیقاً معنای آنها را نمیدانیم از هم پذیرایی میکنیم، میخواهیم در مورد ما خوب فکر کنند، چون اضطراب داریم که نکند پذیرفته نشویم.
عدم تحمل بلاتکلیفی
اصلی ترین دلیل اضطراب، عدم تحمل بلاتکلیفی است. ریشه نگرانی، بلاتکلیفی است. بلاتکلیفی موقعیتی است که پیامدش نامعلوم و مبهم است، تلاش بشر همیشه رفع ابهام بوده است، چون دنبال ثبات است و همین موضوع در او ایجاد اضطراب می کند.
آموزش
اکثر آموزش هایی که از کودکی به ما داده اند، به اضطراب منجر می شود، مثلاً:
- نباید اشتنباه بکنی…
- باید مطابق استانداردها زندگی کنی…
- تعیین استاندارد و منطقی بودن، یعنی شرایط اضطراب زا ایجاد کردن.
- باید ثبات پیدا کنی…
- موقعیت مبهم را واضح بکن…
- باورهای اشتباهی که نگرانی و اضطراب ایجاد میکنند:
- نگرانی باعث حل مسئله است.
- نگرانی انگیزه ام را برای رسیدن به اهدافم افزایش میدهد.
- نگرانی، من را در برابر هیجان و پیش آمدهای منفی محافظت میکند.
- نگرانی یک صفت شخصیتی مطلوب است
مردم اطرافیانشان را به مضطرب بودن تشویق می کنند، مثلاً فلانی مادر خوبی است خیلی نگران بچه و زندگیشه. اضطراب باعث میشود فرد از اطرافیانش مراقبت کند و تصور مهربان بودن را به وجود می آورد و این مهربانی و همیشه در دسترس بودن، توسط دیگران تشویق می شود.
چه موقع اضطراب به یک بیماری و اختلال تبدیل میشود؟
وجود گاه به گاه اضطراب کاملا طبیعی است و یکی از هزینههای غیر قابل اجتناب انسانها برای بقا و زنده ماندن محسوب میشود. اما برخی اوقات نگرانیها از کنترل فرد خارج میشوند.
این نگرانی ها ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی برای فرد به وجود بیایند و یا در تناسب با موقعیتی که فرد در آن است قرار نداشته باشند و بهطور معمول تا حل مسأله و مشکل احتمالی دوام پیدا نمیکنند و جای خود را با یک نگرانی بیمورد دیگر عوض میکنند. نگرانی یا علائم فیزیکی، شما را وادار میکند تا از حضور در موقعیتهایی که باعث ناراحتی و نگرانی شما میشود پرهیز کنید. اضطراب زمانی به یک اختلال تبدیل میشود که فعالیت ذهنی زیادی را به خود معطوف کند و باعث ایجاد اختلال در فعالیتها و عملکرد فردی شود.
چه عواملی باعث بروز اضطراب خارج از کشور می شود؟
دلیل واقعی بروز اضطراب، ظرفیت انسانی برای پیش بینی کردن آینده است. ما انسانها با زمینهای از عدم اطمینان رشد میکنیم و در جهان امروزی نیز بیشتر با این عدم اطمینان در حوزه های مختلف روبرو هستیم که همگی عرصه را برای بروز اضطراب فراهم میکنند.
اضطراب از این جهت منحصر به فرد است که میتواند با توجه به وقایع جهان واقعی تشدید شود- احتمال بیمار شدن و لزوم مراجعه به پزشک در آینده، کشمکشهای موجود در روابط فردی، افزایش اجاره بهای مسکن- و یا میتواند بهطور کامل جنبه درونی داشته باشد و درنتیجه فکر کردن به مخاطرات ذهنی یا واقعی ایجاد شده باشد (مثلاً ترس از اینکه وقتی در یک جلسه رئیس شما را مورد خطاب قرار دهد، چیزی برای گفتن نداشته باشید).
چرا میزان اضطراب در حال افزایش است؟
یک دلیل عمده در افزایش عمومی اضطراب این است که در تمامی حوزههای زندگی مدرن و مجموعهای از تغییرات اقتصادی و فرهنگی، نوعی عدم اطمینان مشاهده میشود. این عدم اطمینان منجر به بروز اضطراب نمیشود اما زمینه را برای بروز آن آماده میکند.
دو عامل بسیار مهم در ایجاد اضطراب در بین جوانان، یکی شیوه فرزند پروری والدین است که معمولا بیش از اندازه از کودک محافظت میکنند و عامل دیگر نیز رشد و توسعه رسانههای اجتماعی است. تکنولوژی فرصتهای جدیدی را برای ارتباط افراد با یکدیگر در اختیار آنان قرار داده است اما منجر به تجارب جدیدی نیز در زمینه مقایسههای اجتماعی منفی و طرد شدگی اجتماعی فراهم آورده است.
روش های درمان اضطراب خارج از کشور
اختلال اضطراب را میتوان بهطور موفقیتآمیزی با استفاده از رواندرمانی به تنهایی و یا ترکیبی از رواندرمانی با دارو درمانی و درمان رفتاری شناختی، متناسب با اضطراب، هر فرد را درمان کرد. بیماران با استفاده از این رویکرد یاد میگیرند که چگونه الگوهای فکری منفیای که باعث ایجاد پریشانی در آنها شده است را به چالش بکشند.
مواجهه درمانی، که در آن بیمار به روشی ایمن و تدریجی در معرض ترسهایی که دارد قرار میگیرد تا زمانی که دیگر آن ترس برای او معنا و مفهومی نداشته باشد نیز یکی از اساسیترین بخشهای رفتاردرمانی برای درمان اضطراب خارج از کشور محسوب میشود. از داروها نیز برای کمک به بیماران در کنترل علائم اختلال استفاده میشود تا فرد برای رفتاردرمانی آماده شود. تغییر سبک زندگی نیز نقش بسیار مهمی در مدیریت درازمدت اضطراب دارد. انجام تمرینات ورزشی، تنفس عمیق و برنامههای مدیتیشن، هر کدام جنبههای خاصی از این اختلال را مورد هدف قرار میدهند.
راهکار های نادرست برای دور کردن اضطراب
در یک موقعیت شما شروع می کنید به گمانه های منفی و این گمانه ها را با ترکیب زیر به ذهن خودتان می آورید: نکند که… میترسم که… نگرانم که… اگر فلان اتفاق بیفتد… و به این ترتیب زنجیره ای از افکار منفی را در ذهن خود می آورید و خود را دچار ناآرامی و تشویش میکنید و به دنبال آن به دو شیوه عمل میکنید:
- یک سری اقدامات نادرست در جهت پایان دادن حس بد خود انجام میدهید، از جمله:
- سرچ اطلاعات پیرامون مشکل به وجود آمده، از گوگل، از افراد و…
- مشورت های افراطی
- درد و دل کردن با اطرافیان
- تأیید طلبی و اطمینان طلبی از دیگران
- بررسی دوباره و دوباره کارها
- محافظت بیش از حد از دیگران
- راهبرد اجتنابی: خودتان را از موقعیت دور میکنید:
- اهمالکاری: برای فرار از اضطراب، برنامه ها و اقدامات لازم را رها میکنید.
- برای انجام ندادن فعالیتها دلیل تراشی میکنید.
- برای انجام فعالیتهای مشخص تعهدی نمیدهید.
- هر دوی این راهکارها به اضطراب دوباره میانجامد.
راهکارهای صحیح مقابله با اضطراب
تحمل بلاتکلیفی
یکی از راه های مقابله با اضطراب، «بالا بردن تحمل بلاتکلیفی» است. هرچه تحمل بلاتکلیفی برای شما غیرقابل کنترل تر باشد، مضطرب تر میشوید. بلاتکلیفی باعث میشود زندگیمان از یکنواختی خارج شود. باید بتوانید در ابهام زندگی کنید، باید بتوانید در شرایطی که نتیجه آن مشخص نیست قرار بگیرید و از آن فرار نکنید. با حس بد روبه رو شوید، با همان حس بد کارها را انجام بدهید. خودتان را در ابهام قرار دهید، در آن حال ابهام بمانید، در ابهام دست و پا بزنید، به مرور نتایج آن را میبینید.
تعدیل کردن اهداف
معیارها و استاندارهای بالایی که برای زندگیتان تعیین کرده اید را شناسایی و بازبینی کنید.
نظر دیگران را رها کنید
اینکه جلوی دیگران چگونه به نظر برسید و مورد تأیید دیگران باشید را رها کنید، به خودتان و اهدافتان دقیق شوید خواهید دید که با کوله باری از خواسته های دیگران همراه هستید و زندگی را برای خودتان سخت کرده اید، فراموش نکنید همیشه افراد چیزهای تازه تری از شما میخواهند، پس دست از تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران بردارید.
توقف سرچ
هر چقدر خودتان را با مسایل پیرامونِ رویداد اضطراب زا مشغول کنید، به دلیل درگیری ذهنی بیشتر با رویداد اضطراب زا، اضطراب و نگرانی در شما بیشتر میشود، سرچ را متوقف کنید.
عمل کنید
وارد عمل شوید نیاز نیست از قبل کاملاً بدانید که میخواهید چه کار بکنید، به این فکر کنید که اگر شرایط نامساعدی پس از شروع کار پیش بیاید، آن موقع برایش چاره جویی می کنم. کارهای عقب افتاده و نیمه کاره را بدون در نظر گرفتن استانداردهای بالا انجام دهید، کارهای نیمه تمام اضطراب زا هستند. ریسک کنید، دست از کنترل کردن بردارید و تغییرپذیر باشید.
محول کردن کارها به دیگران
اگر حتماً باید خودتان همه کارها را انجام دهید تا مطمئن شوید درست انجام میدهید و موقعیت اضطراب زایی به وجود نمی آورید، گاهی یکی از کارهایتان را به همسر یا یکی از اعضای خانوادتان بسپارید، به شما کمک میکند از ریزبینی ها و استانداردها خودتان را رها کنید.
درد و دل کردن را کنار بگذارید
معمولاً افرادی را که طرف درد و دل کردنتان قرار میدهید، نگرانی های خودشان را به نگرانی های شما اضافه میکنند و همچنین علاوه براین، صحبت کردن بیش از اندازه راجع به نگرانی ها و همنشینی بیشتر با نگرانی ها، به اضطراب شما دامن میزند. با متخصص صحبت کنید.
تخمین احتمال
از خودتان بپرسید چقدر احتمال میدهی که اتفاق بیفتد؟ عدد دادن باعث میشود، احتمال اتفاق افتادن چیزی که در ذهنتان است را به صورت واقعی تری ببینید. خواهید دید احتمالی که میدهید کمتر از اتفاقی است که پیش رویتان میبینید.
اضطراب باعث میشود که شما مشکل را خیلی بزرگ و حل نشدنی ببینید و این حالتان را بد میکند و این حال بد نمیگذارد بتوانید مشکل را به شیوه ای که واقعاً حل کننده باشد، حل کنید.
مشاوره استرس تحصیلی
تجربه مشاوران روانشناس نشان داده است که یکی از مسائل مهمی که در کشور ما در نوجوانان ایجاد استرس می کند، استرس دانش آموزان و مخصوصاً دانش آموزان پشت کنکوری است. کنکور به دلیل ماهیتی که دارد و به اصطلاح ماراتون علمی گفته می شود، یک پروسه بسیار زمانبر است. زمانی که دانش آموزان وارد مقطع کنکور می شوند حدود یک سال و بعضاً بیشتر تحت فشار کاری بیشتر هستند.
این فشار ادامه دار به لحاظ روانی می تواند خستگی ذهنی و روانی زیاد و اضطراب ایجاد کند. مشاوران روانشناس برای رفع این فشارها ورزش و ارتباط با دوستان را پیشنهاد می کنند. همچنین به دلیل این که دانش آموزان آینده خود را در گرو قبولی در کنکور می بینند، فکر عدم کسب نتیجه مطلوب استرس بسیار زیادی به آنها وارد می کند.
راه های از بین بردن استرس تحصیلی
برای از بین بردن این استرس ها راه های زیادی وجود دارد. اصلی ترین روشی که مشاوران روانشناسی پیشنهاد می دهند، استفاده از یک برنامه ریزی مناسب تحصیلی است که متناسب با شخصیت دانش آموز باشد. مرکز مشاوره تلفنی تحصیلی صدای رهیاب با ارائه مشاوره تحصیلی مناسب و مطلوب می تواند این نگرانی را در شما از بین ببرد. برای مشاوره تحصیلی کافی است با تلفن ثابت با شماره زیر تماس حاصل نمایید:
روش کمک به خود در درمان استرس
راه های مقابله با اضطراب چیست برای مقابله با استرس راه هایی وجود دارد. این روشها عبارتند از:
- عبادت: مطمئن باشید که عبادت و راز و نیاز با خدا و ایمان به خدا بهترین راه پیشگیری و درمان استرس است. چنانچه در کلام شریف قرآن نیز آمده است که: أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ.
- ورزش: یکی از راهکارهای مفید کاهش استرس ورزش کردن و به خصوص ورزش های هوازی است. ورزش کردن باعث تخلیه انرژی اضافی ذخیره شده در بدن می شود و از بار فشار روانی بر بدن می کاهد.
- تقسیم وظیفه: سعی کنید در صورتی که کارهایتان بسیار سنگین شده و از عهده آن ها برنمی آیید و استرس انجام نشدن آنها را دارید از دوستان صمیمی و خیرخواهتان کمک بگیرید.
- تغذیه: با توجه به سیستم بدنی خود و با مراجعه به متخصصان از غذاهایی استفاده کنید که به لحاظ سیستم بدنی بار استرس را از شما کم کند.
- نظم: نظم در کارها یکی از راهکارهای بسیار مؤثر در کاهش استرس است. وقتی همه کارها به موقع انجام می شوند و برنامه ای برای انجام کارها وجود دارد، دل نگرانی ها و استرس ها کاهش می یابند. مراجعه به مشاوران روانشناس: حتماً سعی کنید در صورتی که استرس شما را آزار می دهد و از اضطراب رنج می برید. همچنین برای جلوگیری از استرس و اضطراب به مشاوران روانشناس مراجعه کنید تا در اسرع وقت مشکلتان حل شود. یکی از مشکلاتی که در مراجعه به مشاوران روانشناس وجود دارد، زمان طولانی و مسافتی است که برای گرفتن وقت ویزیت و مراجعه به مشاور روانشناس وجود دارد. مرکز مشاوره تلفنی روانشناسی صدای رهیاب مشکل بعد مسافت و زمان را برای شما هموطن عزیز از بین برده است.
بیشتر بخوانید : درمان اختلالات جنسی خارج از کشور
روش مدیریت استرس برای درمان استرس
با استفاده از این روش، می توانید منبع استرس زای وارد بر بدن خود را حذف و یا کنترل کنید. در واقع با این روش می توانید دیدگاه خود را نسبت عامل استرس زا تغییر دهید. یا تأثیر استرس بر روی بدن خود را کاهش دهید و یا راه حل هایی برای برخورد با استرس پیدا کنید. برخی از شرایطی که برای ما ایجاد می شود به دلیل برداشت های اشتباهی که از زندگی و جهان هستی داریم در ما استرس ایجاد می کند. در صورتی که ما دیدگاه خود نسبت به جهان و زندگی خود را تغییر دهیم، دیگر از وقایع پیش آمده احساس یأس و نگرانی نمی کنیم.
در نتیجه اضطراب ما کاهش یافته و از بین می رود. برای دستیابی به تکنیک های مدیریت استرس باید آموزش های لازم را ببینیم. این آموزش ها از طریق خواندن کتاب و مقاله و یا شرکت در کلاس های مدیریت استرس قابل حصول است. همچنین شما می توانید به مشاور روانشناس مراجعه کنید تا به کمک او استرس خود را مدیریت کنید. برای این کار می توانید به راحتی با مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب تماس گرفته و با کمک مشاوران مرکز روانشناسی تلفنی صدای رهیاب استرس خود را کنترل کنید.
روش استفاده از دارو در درمان استرس
استفاده از داروها در درمان استرس به ندرت اتفاق می افتد. اما چنانچه وضعیت فرد بسیار وخیم باشد، پزشک داروهای ضد افسردگی و… جهت درمان استرس و سایر بیماری های روانی تجویز می کند. برای این کار حتماً باید به روانشناسان مطمئن و ماهر در مرکز مشاوره مراجعه نمود.
مشاوره روانشناسی غیر حضوری برای اضطراب و استرس
اگر شما به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری جهت مشاوره روانشناسی اضطراب و استرس را ندارید یا در بعضی از افراد دیده شده است که هنگام مراجعه حضوری در مقابل روان درمانگر هم دچار استرس و اضطراب می شوند ما به شما پیشنهاد می کنیم از طریق مشاوران رهیاب در هر نقطه ای که هستید با روان درمانگر خود مشورت کنید مشاوره استرس انلاین از لحاظ هزینه هم به صرفه تر است
با استفاده از این روش، می توانید منبع استرس زای وارد بر بدن خود را حذف و یا کنترل کنید. در واقع با این روش می توانید دیدگاه خود را نسبت عامل استرس زا تغییر دهید. یا تأثیر استرس بر روی بدن خود را کاهش دهید و یا راه حل هایی برای برخورد با استرس پیدا کنید. برخی از شرایطی که برای ما ایجاد می شود به دلیل برداشت های اشتباهی که از زندگی و جهان هستی داریم در ما استرس ایجاد می کند. در صورتی که ما دیدگاه خود نسبت به جهان و زندگی خود را تغییر دهیم، دیگر از وقایع پیش آمده احساس یأس و نگرانی نمی کنیم.
در نتیجه اضطراب ما کاهش یافته و از بین می رود. برای دستیابی به تکنیک های مدیریت استرس باید آموزش های لازم را ببینیم. این آموزش ها از طریق خواندن کتاب و مقاله و یا شرکت در کلاس های مدیریت استرس قابل حصول است. همچنین شما می توانید به مشاور روانشناس مراجعه کنید تا به کمک او استرس خود را مدیریت کنید. برای این کار می توانید به راحتی با مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب تماس گرفته و با کمک مشاوران مرکز روانشناسی تلفنی صدای رهیاب استرس خود را کنترل کنید.
روش استفاده از دارو در درمان استرس
استفاده از داروها در درمان استرس به ندرت اتفاق می افتد. اما چنانچه وضعیت فرد بسیار وخیم باشد، پزشک داروهای ضد افسردگی و… جهت درمان استرس و سایر بیماری های روانی تجویز می کند. برای این کار حتماً باید به روانشناسان مطمئن و ماهر در مرکز مشاوره مراجعه نمود.
35 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
شرایط الان همه رو استرسی کرده
با این حال ما آرزوی سلامتی و شادکامی داریم براتون
دمنوش و اینا فایده نداره فقط فقط روانشناس باید رفت
افراد به خاطر طرز فکرشون و ویژگی های شخصیتی شون دچار استرس می شند و جا به جا شدن موضع روانشناختی افراد به کاهش استرس کمک می کنه که مراجعه به روانشناس در این مسیر بسیار کمک کننده است.
دارو های استرس عوارض جانبی دارند؟
همه داروها عوارض جانبی دارند اما در مواقعی عوارض جانبی استرس ممکن است از عوارض جانبی دارو بیشتر باشد به طوریکه زندگی عادی فرد را فلج کند مثل شرایط استرس پس از سانحه (ptsd) که در افراد آسیب دیده در جنگ و حوادث طبیعی بروز می کند.
تغذیه خاصی هست که کمک کنه؟
نوع تغذیه و چیزی که وارد بدنمان می کنیم بر روان ما تاثیرگذار هستند. در این مورد می توانید از متخصصان تغذیه کمک بگیرید.
من شب ها بیشتر استرس میگیرم…
دلیل خاصی داره؟
سمانه عزیز این موضوع نیاز به بررسی داره
موقع امتحانام استرس زیادی میگیرم و همه چی یادم میره….
چی کار باید کنم؟
درواقع بروز استرس بسیار پیچیده است و دلایل رواشناختی پیچیده ای هم داره. دلایل استرس منحصر به فرده و از فردی به فرد دیگه متفاوته. بنابراین تنها با مراجعه به یک متخصص و بررسی و ریشه یابی اون میشه استرس رو مدیریت کرد.
استرس مادر همه مریضی هاست
مهین عزیز به نکته مهمی اشاره کردین.
مشاوره تصویری هم دارید؟
بله رهام عزیز
اگرچه ما به شما مشاوره حضوری رو توصیه می کنیم اما اگر به هر دلیلی امکانش رو ندارید مشاوره های آنلاین تصویری گزینه مناسبی است که توسط رواندرمانگران مجموعه رهیاب ارائه میشه.
سلام من یه چند وقته اضافه وزن پیدا کردم میتونه از استرس باشه؟
سلام
استرس منجر به اضافه وزن هم می شود به خصوص اگر از آن دسته افرادی هستین که استرس خود را با خوردن بیشتر کنترل می کنین و با خوردن احساس امنیت می کنین.
سلام مصرف پراپرانول باعث کاهش استرس میشه؟
سلام
اگر استرس موقعیتی باشه و در کوتاه مدت بروز کرده باشه بله اما اگر استرس به عنوان یک ویژگی شخصیتی پایدار در فرد وجود داشته باشه نیاز به درمان های عمیق روانشناختی است.
استرس باعث درد معده میشه؟
دردهای بدنی یکی از نشانه های وجود استرس هستند و درواقع به عنوان نوعی هشداردهنده عمل می کنند.
سلام و خسته نباشید به متخصصین رهیاب مشاور آیا استرس باعث پرخاشگری میشه؟
درود بر شما
یکی از دلایل پرخاشگری استرس است. زیرا استرس نوعی فشار روانی تحمیل شده بر فرد است که منجر به پرخاشگری به عنوان یک دفاع می شود.
از کجا بفهمیم نیاز به درمان داریم؟
همه افراد به درمان های روانشناختی نیاز دارند. کسی نیست که در مقطعی از زندگی اش اضطراب، ترس، مشکل در روابط، افسردگی، مشکلات مربوط به رابطه عاطفی، مشکلات بین نسلی، فرزندپروری و … را تجربه نکرده باشد. رواندرمانی به افراد کمک می کنه بینش عمیق تر و درک بهتری از خود داشته باشند و در مسیر زندگی خلاق تر و با آرامش بیشتری گام بردارند.
کم خوابی باعث استرس میشه؟
یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز استرس کم خوابی و مشکلات مربوط به خوابه.
سلام خسته نباشید خواستم بدونم چقدر زمان میبره که استرس ریشه یابی بشه و درمان کامل انجام بگیره؟
درود
زمان درمان استرس بستگی به شدت، نوع و میزان استرس و روش درمانی ای که به کار می گیرید دارد. انگیزه و پایبندی فرد به درمان هم عامل بسیار مهمی در روند بهبود استرس می باشد. این موارد باید توسط یک متخصص خبره بررسی شود.
ایا واقعا تغیر دادن رژیم غذایی در درمان افسردگی کمک میکند ؟
بله، بسیاری از مواد غذایی مصرفی به دلیل تاثیری که بر کاهش یا افزایش سروتونین و سایر نوروترانسمیترهای سیستم اعصاب دارند، می توانند منجر با افزایش یا کاهش افسردگی شوند.
بله قطعا
ایا داشتن استرس قبل از مهاجرت امری طبیعی میباشد ؟
درود دوست عزیز
قطعا طبیعی است. مهاجرت و جابجایی جزو استرس های شدید طول حیات طبقه بندی می شوند و نیاز به توجه و مراقبت های اصولی بهداشت روان دارند.