معمولاً برخی از زنانی که برای مشاوره خانواده خارج از کشور به مراکز مشاوره زنان و خانواده مراجعه می کنند، نگران نوع احساسات و رفتارهایشان با شوهر یا همسرشان هستند. یادتان باشد به لحاظ روانشناسی ثابت شده است که چگونه فکر کردن شما تاثیر عمیقی بر نحوه احساسات شما دارد. این موضوع در جلسات مشاوره با افراد بدبین بسیار شایع تر است. افراد بدبین معمولا به خاطر نوع افکار بدبینانه و شکاک خود، احساسات و نحوه رفتارشان دیگران را آزار میدهد.
اگر شما هم افکار نامناسبی را در ذهنتان دارید، باید احتمال بدهید که این افکار دیر یا زود در احساسات و رفتارهای شما تأثیرگذار خواهد بود. نوع افکار صرفا محدود به بدبینی نمیشود، شما چه افکار مثبت در سر داشته باشید چه افکار منفی یا حتی فکرتان مشغول باشد، هر کدام به نحوی بر رفتار و احساساتتان تأثیر میگذارد. برای مدیریت بهتر احساسات و رفتارها و شناسایی بهتر تأثیر افکار بر احساسات پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید.
در جلسات مشاوره خانواده چه مواقعی مشخص میشود که افکار بر احساسات تأثیر میگذارند؟
مطالعات روانشناسی و تجربه مشاوران خانواده نشان میدهد زمانی که افراد قادر نباشند فشارهای روانی زندگی را تحمل کنند، احساس اضطراب، خشم، وحشت، بیپناهی، خستگی و افسردگی به سراغ آنها می آید. در نگاه اول شاید از بین بردن عواملی که باعث ایجاد این فشارهای روانی می شود کار اسانی به نظر نرسد. اما شما میتوانید با استفاده از تکنیکهای روانشناسی نحوه واکنش خود را نسبت به فشارهای زندگی و عوامل تأثیرگذار بر افکار، تغییر دهید.
چه مواقعی تأثیر افکار بر احساسات بیشتر میشود؟
تجربه حاصل از جلسات مشاوره خانواده نشان میدهد هر چه فرد کمال طلبتر و جاهطلبتری باشید، زمانی که اختیار اوضاع و کنترل آن از دستتان خارج شود، احساس آشفتگی روحی و روانی بیشتری خواهید داشت. با یادگیری برخی از تکنیکهای روانشناسی مثل بازسازی شیوه ادراک میتوانید کنترل بیشتری به نحوه ادراک و تفکر خود داشته باشید.
با استفاده از تکنیک بازسازی شیوه ادراک میتوانید با تغییر طرز فکر خود احساسات خود را به خوبی تغییر دهید. با این کار شما می توانید باورهای غیر منطقی خود را که به احساس شما ضربه می زنند، با باورهای عقلانیتر که در روند بهبود الگوهای احساسی شما مفیدند جایگزین کنید. در این روش شما یاد میگیرید فکر کنید و شرایط را با دقت بیشتری بررسی نمایید.
مراحل تکنیک بازسازی شیوه ادراک جهت کم کردن تأثیر افکار بر احساسات
- شناسایی افکار زیانبار
- مقابله با افکار زیانبار
- مرحله بازسازی افکار