تجربیات جلسات مشاوره خانواده و مطالعات روانشناسینشان داده است که عموماً زنها علاقه زیادی به صحبت با همسر خود دارند و به دنبال همدمی هستند تا حرف های خود را با او در میان بگذارند. به همین دلیل سعی می کنند در فرصت های مختلفی با همسر خود هم صحبت شوند. اما معمولاً از طرف همسر خود مورد بی توجهی قرار می گیرند.
دلیل بی توجهی به همسر در مردان
تجربیات مشاوران خانواده نشان داده که دلیل این امر در اغلب موارد خستگی مردان به دلیل کار روزانه است و اینکه ترجیح می دهند که پس از آمدن به خانه استراحت کنند و عموماً به صورت ناخواسته به همسران خود بی توجهی می کنند. تجربیات مشاوران خانواده در جلسات مشاوره و مشاوره خیانت نشان داده است که اغلب زنها این رفتار مردها را بی توجهی و کم شدن عشق همسر خود تلقی می کنند، حل آنکه اکثراً اشتباه می کنند.
توصیه مشاوران خانواده این است که هر دو طرف در این رابطه با هم همراهی کنند تا هم رابطه گرم تر و صمیمی تری داشته باشند و هم زندگی را برای هم لذت بخش تر کنند. راه حل مشاوران خانواده این است که هم زن ها مقداری خویشتنداری کنند و رعایت حال همسر خود را کنند و هم مردها با وجود خستگی با گوش جان پذیرای حرفهای همسر خود باشند. مشاوره خانواده
از چه طریقی میتوان بی توجهی به همسر را کاهش داد و به همسر بهتر گوش داد؟
در این باره نکاتی وجود دارد که مشاوران روانشناس توصیه می کنند که حتماً رعایت شود. تا هم سوءتفاهم ها برطرف شود. و هم همدلی و عشق طرفین افزایش یابد. به عنوان توصیه مشاوره خانواده توجه داشته باشید که گوش دادن فقط این نیست که هنگام حرف زدن همسرتان ساکت بمانید. وجه تمایز گوش دادن واقعی، توجه کردن است. اگر به خاطر درک کردن،، لذت بردن، یادگیری یا کمک به همسرتان به او گوش می دهید، پس واقعا به او گوش می دهید.
تجربه مشاوران خانواده نشان داده است که گوش دادن واقعی بین زوج ها نادر است. اغلب زوج ها تصنعی به یک دیگر گوش می دهند. در گوش دادن تصنعی، قصد شما درک، لذت، یادگیری یا کمک کردن به طرف مقابل نیست. تجربه مشاوران خانواده نشان داده است که موانع زیر می تواند مانع گوش دادن واقعی باشد:
موانع گوش دادن واقعی در همسران
1. ذهن خوانی
به جای توجه و اعتماد به گفته های همسرتان سعی می کنید به معنای نهفته در پس حرف های همسرتان پی ببرید. مشاوره خانواده
2. مرور ذهنی
یکی از موارد شایع در جلسات مشاوره خانواده این است که شما آنقدر گفته های خود را در ذهن مرور می کنید که هرگز حرف های همسرتان را نمی شنوید.
3. انتخاب گزینشی
به این معنا که به برخی گفته های همسرتان گوش می دهید اما به برخی دیگر گوش نمی دهید.
4. قضاوت کردن
به این معنی که به دلیل برخی قضاوت های منفی به همسرتان گوش نمی دهید، یا صرفا با هدف برچسب زدن و قضاوت کردن و دادن لقب های منفی به او گوش می دهید. از نظر مشاوران خانواده این یکی از دلایل مهم کم شدن عشق و صمیمیت همسران است.
5. رویاپردازی
حواس همه ممکن است هنگام گوش دادن به فرد مقابل پرت شود، به خصوص مواقعی که چندین سال با آن فرد هستید، راحت تر گوش دادن به او را متوقف می کنید و غرق در خیالات خود می شوید. طبق تجربه مشاوران خانواده این مورد معمولاً پس از چند سال زندگی مشترک ممکن است به وجود بیاید.
6. پند و اندرز
در این حالت شما با پند و اندرزهایتان وسط کلام همسرتان می پرید و نمی گذارید او جملات خود را تکمیل کند. طبق تجربه مشاوران خانواده جست و جوی شما برای ارائه راه حل درست و اشتیاقتان برای درست کردن امور، مانع گوش دادن به حرف های همسرتان می شود.
7. مشاجره
در این حالت صرفا به منظور مخالفت، بحث و دعوا به همسرتان گوش می دهید. موضعی می گیرید و از آن موضع بدون توجه به گفته های همسرتان دفاع می کنید. تجربیات مشاوران خانواده نشان می دهد که در بسیاری از روابط مختل و ضعیف، مشاجره روشی معمول است.
8. همیشه بر حق بودن
برای اجتناب از هر گونه پیشنهادی مبنی بر این که شما در اشتباه هستید ممکن است دروغ بگویید، داد بزنید، موضوع بحث را عوض کنید، توجیه کنید، طعنه بزنید، دلیل تراشی کنید، متهم کنید یا در غیر این صورت انتقاد کنید.
9. منحرف کردن بحث
موضوع را عوض می کنید یا ان را به شوخی می گیرید. تجربه جلسات مشاوره خانواده نشان می دهد که در برخی از موارد هر گاه گفت و گوی بین همسران خیلی خصوصی یا تهدید کننده می شود یکی از طرفین با منحرف کردن و شوخی از گوش دادن به نگرانی های جدی همسر خود خودداری می کند.
10. تسکین دادن
خیلی سریع با گفته های طرف مقابل موافقت می کنید. به محض اینکه همسرتان ابراز رنجش یا اضطراب می کند. این قدر نگران هستید که همسرتان شما را فردی خوب، حامی و موافق بداند که زمان کافی برای بیان کامل افکار ش به او نمی دهید.
مشاوره خانواده با اقتباس از مهارت های زناشویی، مک کی، ترجمه محمد علی رحیمی، انتشارات ارجمند