مشاور کنکور، آری یا نه؟
آیا داشتن مشاور کنکور نیاز است یا خیر؟ یک دانش آموز پس از طی کردن 12 سال تحصیل در مدرسه و خو گرفتن به شیوه آزمونهای تشریحی به یکباره باید در سال کنکور شیوه درس خواندن خود را برای کنکور تغییر دهد و روش پاسخ دهی به سوالات تستی در مدت زمان کم را بیاموزد و به آن تسلط پیدا کند. در اینجا این دانش آموز با یک سد ناشناخته رو به رو می شود که از آنسوی آن هم تقریباً بی اطلاع است.
از ابتدایی تا کنکور – مشاور کنکور
برخی از دانش آموزان بوده اند و هستند که تا قبل از کنکور معدل خوبی داشته اند و نمرات خوبی در دروس مختلف کسب کرده اند و با اتکا به همین روش درس خواندن خود و بدون توجه به تغییر سبک آزمون کنکور نسبت به آزمون های ترمی مدرسه همان شیوه مطالعه قبلی خود را ادامه می دهند و مشاهده می شود که در کنکور نتیجه نا امید کننده ای می گیرند.
عکس این موضوع هم صادق است. یعنی دانش آموزانی هستند که تا قبل از کنکور جزو دانش آموزان متوسط به حساب می آیند اما تغییر سبک و خاص بودن کنکور را جدی می گیرند و یک سال کنکور را متناسب با وضعیتی که در پیش رو دارند درس می خوانند و همین جدی گرفتن وضعیت و آگاهی پیدا کردن به آنچه پیش رو دارند عامل موفقیتشان می شود.
اما چگونه می توان به این وضعیت جدید و ناشناخته آشنایی پیدا کرد؟ بدون شک بهترین راه حل استفاده از مشاوره و راهنمایی های کسی است که خود یک بار این مسیر را پیموده و علاوه بر آن مطالعات زیادی در این زمینه داشته و تبحر کافی در مشاوره دادن برای کنکور پیدا کرده است.
آینده مبهم کنکور و نیاز به مشاور کنکور
اما فقط نا شناخته بودن و تغییر فضای سال کنکور نیست که ما را محتاج به مشاوره گرفتن می کند. در حال حاضر وضعیت کنونی کشور در زمینه آینده شغلی رشته های مختلف و ابهامات موجود درباره بازار کار آن ها باعث می شود که حتماً قبل از ورود به دانشگاه از راهنمایی های کسانی که با این فضای حساس و مبهم آشنایی دارند استفاده کنید.
وضعیت کشور نسبت به سال های گذشته بسیار متفاوت تر شده است. مثلاً در 20 سال گذشته اگر به قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران در کنکور شرکت می کردید، تقریباً خیالتان راحت بود که اگر در کنکور قبول شوید و در رشته مهندسی عمران یکی از دانشگاه های کشور مشغول به تحصیل شوید و سپس فارغ التحصیل شوید، بدون مشکلات خاصی وارد بازار کار خواهید شد و به عنوان یک مهندس عمران فعالیت خواهید کرد.
نیاز به مشاور کنکور برای اطلاع از شرایط تحصیلات تکمیلی
همچنین می توانستید با هدف مشغول شدن به عنوان استاد دانشگاه و در قالب عضو هیئت علمی یکی از دانشگاه های کشور تحصیل خود را در قالب تحصیلات تکمیلی ادامه دهید و درباره آینده کاری خود نگرانی نداشته باشید. این به علت منطقی بودن نسبت ظرفیت دانشگاه ها و تناسب داشتن آن با بازار کار و تقاضای جامعه بود. اما در حال حاضر ظرفیت دانشگاه ها و به خصوص در رشته های مربوط به ریاضی و فیزیک هیچ همخوانی با نیاز جامعه ندارد و اگر کسی اطلاع کافی در مورد این وضعیت نداشته باشد، نخواهد توانست به شما مشاوره درست درباره کنکور و انتخاب رشته پس از آن بدهد. به همین دلیل شما به مشاوری که آشنایی کامل به وضعیت کنونی علمی و شغلی جامعه دارد نیاز خواهید داشت.
مشاور کنکور برای آزمون های آزمایشی
برای آمادگی برای کنکور بهتر است در آزمون های آزمایشی شرکت کنید و به سبک و سیاق کنکور و مدت زمان کم برای پاسخگویی به سوالات و شیوه های تست زنی عادت کنید و با استفاده از نتایجی که از آزمون های آزمایشی می گیرید خود را بسنجید و ضعف های خود را برطرف کنید. برای اینکه بدانید چه نوع آزمون ها و چه شیوه مطالعه و برنامه ریزی هایی برای شما مناسب است و همچنین آنالیز نتایج آزمون هایتان اگر یک مشاور داشته باشید مطمئن تر در این مسیر گام خواهید برداشت.
نیاز به مشاور کنکور قبل از انتخاب رشته و هنگام انتخاب رشته
در نهایت کنکور خواهید داد و انشاءالله رتبه خوبی نیز در آن کسب خواهید کرد. قبل از اینکه به مرحله حساس انتخاب رشته برسید نیاز دارید با انواع دانشگاه ها و شهرهای مختلف کشور برای ادامه تحصیل آشنا شوید و اطلاعات کافی درباره رشته هایی که تمایل به ادامه تحصیل در آن ها دارید را به دست آورید. در این مرحله حتماً نیاز خواهید داشت که با یک مشاور کنکور قابل اعتماد مشورت کنید.
سپس به مرحله انتخاب رشته می رسید و اولویت بندی انتخاب های شما با در نظر گرفتن شهرهای محل تحصیل و دانشگاه های مختلف و رشته های مختلف کار مهمی است که نباید بدون مشورت انجام گیرد. مخصوصاً این مشورت باید با یک مشاور کنکور صورت گیرد که آینده پس از فارغ التحصیلی و امکان ادامه دادن در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) را نیز در نظر بگیرد.
پیشنهاد: برای آشنایی با ویژگی های یک مشاور تحصیلی خوب پیشنهاد می کنیم به این مقاله ما نیز نگاهی بیندازید.
نظر اطرافیان یا نظر مشاور کنکور؟
قطعاً باید بیشترین اهمیت را به نظر پدر و مادر خود بدهید چون هیچ کسی به اندازه آن دو خیر و صلاح شما را نمی خواهد و در ضمن سرد و گرم زندگی را بیشتر از شما چشیده اند و تجربه بیشتری دارند. با این وجود در انتخاب رشته کنکور با سیلی از پیشنهادها از طرف دوستان، خانواده، معلمان، فامیل و… رو به رو خواهید شد که این پیشنهاد های مختلف و اغلب ضد و نقیض ممکن است گیجتان کند و چون خودتان اطلاعی در این زمینه ندارید شاید سردرگم شوید.
هر چند هر کدام از افراد فوق خیر و صلاح شما را می خواهند اما متاسفانه گاهاً به علت بی اطلاعی از شرایط کنونی راهنمایی اشتباه می کنند و اغلب راهنمایی هایشان بر اساس تجربیات چند سال گذشته و یا یکی دو مورد خاص است که هیچ سندیتی ندارد. حتماً پدر و مادرتان با این نوشته موافق هستند و حتماً قبل از مراجعه به یک مشاور کنکور رضایتشان را جلب کنید. چون حتی کنکور هم نباید باعث شود که تبعیت از پدر و مادرتان را فراموش کنید!
نیاز به مشاور کنکور هنگام بررسی معیارهای مختلف برای انتخاب رشته
همچنین در انتخاب رشته با معیار های مختلفی مانند علاقه، استعداد، موقعیت شغلی و کسب درآمد رو به رو هستید و اولویت دادن به این معیارها و لحاظ کردن همگی به سادگی امکان پذیر نیست و چه بهتر که یک مشاور کنکور باشد که برایتان تشریح کند متناسب با وضعیتتان به کدام معیارها باید بیشتر اهمیت بدهید.
اگر متن فوق را تا آخر خوانده باشید متوجه خواهید شد که عبور از کنکور و تصمیم گیری های قبل و بعد از آن بدون کمک گرفتن از راهنمایی های یک مشاور کنکور خوب کار ساده ای نیست و بهتر است به دنبال یک مشاور کنکور قابل اعتماد باشید.
اگر به هر نحوی دسترسی به مشاور کنکور ندارید، پیشنهادمان این است که از خدمات مشاوره تلفنی تحصیلی مرکز مشاوره صدای رهیاب در زمینه های برنامه ریزی، ثبت نام کنکور، انتخاب رشته، معرفی رشته ها، مشاوره کنکور رشته های مختلف، کاردانی، کارشناسی ارشد و دکتری، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، پیام نور، معرفی دانشگاه ها و… بهرهمند شوید. هزینه مشاوره دقیقهای 2000 تومان است که روی قبض تلفن ثابت خواهد آمد.