یک گروه از محققان برای کشف نقش مذهب در ازدواج روزمره یک نمونه از روشهای کمیتی استفاده کردند. بسیاری از شرکت کنندگان اظهار داشتند که عقاید مذهبی شان بر کارکرد خانواده شان اثر گذاشته و محققان به این نتیجه رسیدند که به نظر میرسد که مذهب بر ادراکات اهمیت و هدف خانوادهاثر میگذارد. گرچه ادراکات در خصوص ماهیت به هم پیوسته خانواده و ایمان مذهبی به احتمال زیاد قرنهاست که مطرح است. اما فقط اخیراً یک دوره خاصی همراه با تحقیقاتی که این دیدگاه را به تفسیر کشف میکند، پدید آمده است.
انواع نگرش های مذهبی درباره ازدواج
سازه قداست ازدواج در قلمرو تحقیقات در مورد مذهب و ازدواج، نسبتاً جدید است. قداست ممکن است یک سازه عمده و اصلی برای تبیین روابط قبلاً کشف شده بین شاخصهای جهانی گرایش مذهبی و کارکرد خانواده به شمار آید. این امر مطرح شده که تقدیس، میتواند به دو شکل روی دهد. برحسب تقدیس ازدواج، شخص میتواند ازدواجش را از طریق لنز مقدس بنگرد و به موجب آن کیفیتهای مقدس را به ازدواجش نسبت دهد (تقدس غیر خداپرستانه). و یا اشخاص ممکن است ازدواجشان را به صورت ظهور خداوند بنگرد (یعنی تقدس خداپرستانه). مقیاسهای تقدس استنباط شده مستقیماً ادراکات شخص در خصوص یکپارچگی ازدواج و دینشان را نشان میدهد.
نقش مذهب در ازدواج: ادراکات قداست ازدواج
بررسی اینکه آیا زوجها ازدواجشان را به صورت امری مقدس مینگرند یا خیر، باعث میشود این زمینه را فراهم کند. رابطه بین ادراکات قداست ازدواج و کیفیت زناشویی را با استفاده از نمونهای از 97 زوج با کودکان جوان بررسی کردند. این محققان این فرضیه را بررسی کردند که ادراکات بیشتر از قداست ازدواج با رضایت بیشتر، مزایای شخصی بیشتر حاصل ازدواج، کاهش تعارض، استفاده بیشتر از ارتباط انطباقی (همکاری) در طی تعارض و استفاده کمتر از ارتباط غیر انطباقی (پرخاشگری کلامی) در طی تعارض مرتبط خواهد بود.
نتایج تحقیق نقش مذهب در ازدواج
این مطالعه چندین یافته جالب را حاصل کرد. اولاً نتایج نشان میدهد که به طور مستقیم هم شوهران و هم زنان با این نظریه که ازدواجشان ظهور خداوند است و اینکه کیفیتهای مقدس و ازدواجشان را توصیف میکند، موافق بودند. ثانیاً نتایج همبستگی از اولین فرضیه محققان جانبداری میکند که در آن گزارشات بالاتر در مورد نسبت دادن کیفیت مقدس به ازدواج و نگریستن خداوند به عنوان بخشی از ازدواج هم در شوهران و هم در زنان و تعارض زناشویی کمتر برای زنان همبستگی داشت. دانشمندان بررسی کردند که چگونه زوجها خداوند را به صورت عامل دخیل در ازدواجشان استنباط میکنند، توسعه دهند.
بررسی های روانشناسی نقش مذهب در ازدواج
اطلاعات مصاحبه ای که از 32 زوج مسیحی، یهودی و مسلمان جمع آوری شد، نشان داد که همه به جز یکی از زوجین خداوند را به صورت جزء اصلی و مرتبط با ازدواجشان می نگرند. به علاوه خداوند را غالباً به عنوان یک شریک برابر یا برتر در روابطشان می نگرند، گرچه زوجهای گوناگون نقش خداوند را هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم استنباط میکنند. زوجها ممکن است خداوند را به طور غیر مستقیم از طریق عقاید مذهبی و ناظر بر ایمانشان در ازدواج دخیل بدانند. نویسندگان اظهار می کنند که دو مسیر مستقیم وجود دارد یعنی (نقش یا مشارکت بر مبنای بودن) و (نقش و مشارکت بر مبنای عمل و انجام دادن).
نقش مذهب در ازدواج: نقش خدا
خداوند می تواند بر مبنای بودن بر ازدواج اثر بگذارد. یعنی مثالی از چگونه زیستن، (بودن منشأ مسئولیت) و (بودن به عنوان یک منبع با ایجاد قدرت و ارشاد). از این مطالعه سه موضوع اصلی پدیدار گشت که نشان میدهد که چگونه زوج ها ازدواجشان را به خاطر نقش خداوند بهتر استنباط میکنند.
- اولاً زوجها ازدواجشان را به صورت پایدارتر مینگرند و در مواجهه با چالشها، تعارضاترا حل می کنند.
- ثانیاً زوجها احساس می کنند که نقش خداوند با رشد و انگیزش ارتباط دارد.
- سرانجام زوجها گزارش کردند که آنها به خاطر وجود و نقش خداوند در ازدواجشان احساس آرامشو خوشبختی می کنند.
جهت استفاده از خدمات مشاوره ازدواج تلفنی صدای رهیاب باید چه کار کنم؟
هموطنان عزیز می توانند در ساعات مختلف شبانه روز، حتی در روزهای تعطیل با ما در تماس باشند. جهت تماس با مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب تنها کافی است شماره 09338305620 را از سراسر کشور و شماره 28421382 از تهران بدون پیش شماره و تنها از طریق تلفن ثابت شماره گیری کنید. و از مشاوره مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب استفاده نمایید.