آیا مردم اکنون بیشتر عمر می کنند؟ بله، واضح است. افراد بیشتری نسبت به گذشته در سنین پیری به سر می برند. در سال ۲۰۲۰ تعداد افراد بالای ۶۰ سال از تعداد کودکان کمتر از ۵ سال پیشی گرفت. مردم امروز عمر بسیار طولانی تری دارند و تعداد بیشتری از ما در حال پیر شدن هستیم حتی در مقایسه با چند دهه قبل.
زیرا امید به زندگی و طول عمر به دلیل پیشرفت های علمی، اجتماعی و پزشکی در چند دهه گذشته به طرز باورنکردنی افزایش یافته است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که تعداد افراد بالای ۶۰ سال تا سال ۲۰۵۰ به ۲ میلیارد نفر در جهان برسد. که ۲۲ ٪ از جمعیت جهان خواهد بود.
پیری مثبت پرورش نگرشی خوش بینانه و تعامل سازنده با جامعه و زندگی است تا جایی که سن فرد اجازه می دهد و تلاشی برای سالم ماندن و شاد بودن فرد هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی در سال های بعدی زندگی است.
پیر شدن مثبت به این معنا نیست که چقدر می توانید از مشکلات اجتناب ناپذیر پیری جلوگیری کنید بلکه به این معنا است که فرد می تواند توانایی خود را برای ارزشمند ساختن سال های بعدی زندگی متمرکز کند. این در مورد مبارزه با روند پیری نیست بلکه پذیرش محدودیت های آن و مفید و مفید ماندن است. روش مناسبی است تا فرد بتواند با چالش های جسمی، اجتماعی و ذهنی دوران سالمندی مقابله کند. در حقیقت پیری مثبت بیشتر حفظ سلامت جسمی و روحی در سال های پایانی است نه اینکه فقط به تأخیر انداختن یا مدیریت اثرات نامطلوب پیری.
پیری مثبت و سالم به معنای سالم ماندن، برازندگی و معنی دار بودن دوران سالمندی است که بیشتر در مورد کیفیت زندگی است تا کمیت آن.
سن محدودیتی است که شما در ذهن خود اعمال می کنید.
یک نظرسنجی توسط انجمن روانشناسی استرالیا ( APS) نشان داد افراد مسن چالش های زیر را تجربه می کنند:
حفظ شبکه ها و فعالیت های اجتماعی
حفظ سلامتی و تناسب اندام
افزایش اعتماد به دیگران
احساس غم و اندوه و از دست دادن
تأمین امنیت مالی
کاهش تحرک
اگر مداخلات مثبت سنی را در زندگی خود بگنجانیم، می توانیم سال های غروب خورشید را شادتر و سالمتر زندگی کنیم.
هفت نکته مبتنی بر علم برای کمک به مثبت ماندن و داشتن ذهن و بدن سالم در دوران سالمندی وجود دارد:
بر مثبت های زندگی متمرکز باشید
نگاه خوش بینانه به آینده و احساس اشتیاق نسبت به خود زندگی می تواند به شما کمک کند تا از سالهای زندگی خود بهره بیشتری ببرید. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یک نگرش خوش بینانه می تواند به افراد کمک کند تا ۱۵ ٪ بیشتر زندگی کنند و شانس بیشتری برای زندگی درسن ۸۵ سالگی یا بیشتر داشته باشند.
تحقیقات نشان داده است که نگرش ذهنی مثبت می تواند طول عمر را افزایش دهد. با زندگی پیشگیرانه درگیر شوید سعی کنید خود را به چند فعالیت معنی دار که برای شما و دیگران مفید است متعهد کنید. اگر قبلاً معنای زندگی خود را کشف نکرده اید. این تلاش همچنین به شما کمک می کند تا کیفیت زندگی بسیار لذت بخش تری داشته باشید. بنابراین یک نگرش مثبت و خوش بینانه داشته باشید.
فعالیت و انعطاف پذیری مغز خود را حفظ کنید
انجام وظایفی که به مغز شما تمرین می دهند برای نگه داشتن تفکر بسیار حیاتی است. این کار می تواند به سادگی خواندن کتاب یا گوش دادن به کتاب های صوتی، حل جدول کلمات متقاطع یا سودوکو، یادگیری مهارت های جدید مثل بازی شطرنج باشد. بازی هایی را انتخاب کنید که از انجام آنها لذت ببرید، زیرا احتمال اینکه بیشتر اوقات بدون ناامید شدن بازی کنید بیشتر است. به یاد داشته باشید که فعالیت ها ی متنوع را انتخاب کنید.
همچنین می توانید به گشت و گذارهای مجازی در شهرها و مکان ها بپردازید و مغز خود را با ایده ها و تصویری از فرهنگ ها و افراد جدید پر کنید. به عنوان مثال می توانید به یک تور مجازی از موزه ملی تاریخ طبیعی بروید. همیشه باور داشته باشید و تمرین کنید که هر سن و سالی داشته باشید، می توانید یاد بگیرید و به یاد بیاورید. مغز ما می تواند با توجه به خواسته های موجود در آن تغییر شکل دهد. بنابراین گهگاه مغز خود را درگیر فعالیت های تحریک کننده کنید.
تا آنجا که ممکن است خود را از استرس دور نگه دارید
سطح بالای استرس می تواند به روان و جسم شما آسیب برساند. استرس مزمن همچنین باعث کاهش ایمنی بدن می شود و شما را در معرض بیماری قرار می دهد. محیط هایی را ایجاد کنید که بتوانید در آن احساس امنیت کنید و کنترل خود را حفظ کنید .با احتیاط از پول و امور مالی خود مراقبت کنید – زیرا کمبود آن می تواند منبع سمی استرس باشد. مرزهای تحمل خود را بشناسید و بیاموزید که به افرادی که بیش از حد از شما مطالبه می کنند «نه» بگویید. بیش از حد فکر نکنید و ذهنتان را مشغول نکنید و یاد بگیرید که چگونه ذهن آگاهی را تمرین کنید و اجازه دهید زندگی اتفاق بیفتد. بنابراین سعی کنید سطح استرس خود را پایین نگه دارید.
فعال بمانید و هر روز ۳۰ دقیقه ورزش متوسط انجام دهید
ورزش بدنی یک روش اثبات شده برای افزایش بهره وری و سلامتی شما در دوران سالمندی است. ورزش، ذهن شما را فعال و شاداب نگه می دارد، تحرک و تعادل شما را افزایش می دهد، دیدگاه خوش بینانه تری نسبت به زندگی ایجاد می کند و البته خطرات چندین بیماری را کاهش می دهد. تمرینات قدرتی می توانند به حفظ توده عضلانی کمک کنند که می تواند وابستگی مراقبت را به تعویق بیندازد و شکنندگی را معکوس کند. بنابراین ، به طور منظم ورزش کنید.
ارتباطات اجتماعی خود را رها نکنید و خود را از جامعه جدا نکنید
با پیوستن به باشگاه ها یا رفتن به مکان هایی که هم سن و سال های شما در آن جمع می شوند، به عنوان مثال پارک های عمومی، برای پیاده روی صبحگاهی یا عصرگاهی ارتباط خود را با دیگران حفظ کنید.
با خانواده و افرادی که به شما اهمیت می دهند در تماس باشید. حتی اگر احساس می کنید که آنها شما را رها کرده اند زیرا بیش از حد مشغول شده اند. با خانواده خود ارتباط برقرار کنید. بنابراین روابط اجتماعی خود را حفظ کنید.
برای سلامتی وداشتن انرژی خوب غذا بخورید
کهولت سن زمان مناسبی برای اهمیت دادن به اهمیت غذای سالم و مقوی است. برای شادتر ماندن غذاهای تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. در مورد غذاهایی که برایتان مفید یا مضر است از پزشک یا متخصص تغذیه خود راهنمایی بخواهید. آلرژی های غذایی خود را به وضوح در دفترچه یادداشت پزشکی خود ثبت کنید. بنابراین غذای سالم بخورید.
مرتباً از پزشک و سایر متخصصان بهداشت کمک بگیرید و زیر نظر آنها باشید
دفترچه ای از معاینات پزشکی و قرارهای ملاقات با پزشک خود را یادداشت کنید. یادآوری ها را تنظیم کنید تا آنها را فراموش نکنید. هر وقت احساس کردید قادر به کنار آمدن با یک وضعیت روانی نیستید از روانشناس کمک بگیرید. بنابراین، یک دفترچه یادداشت پزشکی داشته باشید و در معاینات پزشکی خود را فراموش نکنید.
امروزه سالمندان بخشی قابل توجه از جمعیت جهان را تشکیل می دهند. متأسفانه افراد جوان در سراسر جهانِ قوی، تصور منفی نسبت به سالخوردگی و افراد پیر دارند. چنین موضعی از سن گرایی، می تواند به طور جدی بر سلامت جسمی و روانی سالمندان تأثیر بگذارد. بنابراین افراد مسن احساس می کنند که باری بر دوش جامعه هستند و برای زندگی خود ارزش کمتری دارند.
این امر آنها را به مناطق پرخطر افسردگی و انزوای اجتماعی سوق می دهد که هر دو می توانند زندگی را کوتاه کنند. در مقابل وقتی نگرش مثبتی نسبت به سالمندان خود اتخاذ می کنیم، آنها احساس ارزشمندی، مثبت بینی و خوش بینی بیشتری می کنند. دانش و تجربه نشان می دهد، کسانی که در مورد پیری مثبت باقی می مانند، طول عمر بیشتری دارند.
با پیر شدن مثبت، هر سالمندی می تواند با موفقیت بیشتری با چالش های دوران پیری مقابله کند.
پیری مثبت: فرآیند حفظ نگرش مثبت، احساس خوبی نسبت به خود، حفظ تناسب اندام و سلامتی و درگیر شدن با زندگی با افزایش سن است.
اگر سئوالی در این زمینه هست یا نیاز به کمک دارید، کارشناسان «رهیاب» در خدمت شما هستند؛ با ما تماس بگیرید.