همواره رویدادهای زیادی در جهان اتفاق می افتند که ما نمی توانیم آنها را کنترل کنیم، فقط می توانیم با راه کارهای هوش مندانه با سازگاری و انطباق، بحران را پشت سر بگذاریم. سرسختی یکی از عوامل مهم در انطباق و سازگاری در مواجهه با بحران است، بحرانی مثل کرونا که این روز ها با آن روبه رو هستیم. سرسختی به شما کمک می کند به چنین مشکلاتی به عنوان چالش نگاه کنید، چالش شما را وارد بازی می کند. بازی که باید برای آن خودتان را آماده کنید و فنون بازی را تمرین کنید، پیروزی در هر چالش شما را نیرومندتر و آمادهتر برای روبه رویی با چالش های بعدی زندگی می کند.
سرسختی با تعهد، کنترل، مبارزه جویی حاصل می شود
تعهد:به این معنا که شما به خودتان متعهد هستید که در قبال زندگی و اهدافتان مسئول هستید، که نقش فعال خود را در زندگی تان می پذیرید، می پذیرید که در حال حاضر اولین و مهم ترین کسی که در سلامتی شما نقش دارد خودتان هستید؛ از طریق رعایت اصول ایمنی و بهداشتی و بالا نگه داشتن سطح انرژی روانی خود، برای روبه رویی با بحران پیش رو. لطفا به گزینه آخر دقت کنید، اگر روحیه خود را از دست بدهید خیلی زود دچار انفعال خواهید شد و نمی توانید خود مراقبتی های لازم را در شرایط موجود انجام دهید.
نقش فعال خودتان را در زندگی بپذیرید
کنترل: خود را کنترل گر اعمال و رفتارتان بدانید، و پیاپی به خودتان، نقش تان در زندگی و بحران ها را یادآوری کنید، به خاطر داشته باشید شیوه تفکر شما، احساس و رفتار شما را در همه حالات تعیین می کند. لازمه این کنترل، خودآگاهی است، آگاهانه رفتار کنید، خودپایشی کنید تا ببینید چطور تحت تأثیر اطرافیان تان و رسانه ها هستیدو کارهایی می کنید، حرفهایی می زنید که از شما نیست و حتی شما با آنها مخالف هستید.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست اعتماد به نفس
با خودآگاهی و خودپایشی، خواهید دید که چگونه اضطراب و خشمی که در حال تجربه آن هستید، شما را از عکس العمل واقع بینانه در برابر این بیماری دور کرده است. خشم و اضطراب طبیعی است، باید تجربه شوند باید به موقع و به جا برون ریزی شوند، اما زمان حل مسأله است؛ بیاید واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم، حتی الامکان از حواشی دوری کنیم، وقتی شما آگاهانه رفتار می کنید تمرکز شما بالا می رود و احتمال سهل انگاری ها در برابر حفاظت از خودتان کاهش پیدا می کند.
در این شرایط با تمرکز بالا راحت تر می توانید طرح ریزی کنید، یاد بگیرید، حل مسأله کنید و مهارت های لازم جدید را به کار بگیرید، مواظب باشید خودتان را از دور باطل غر زدن به زمین و زمان و لعن و نفرین به باعث و بانی این بیماری خارج کنید، چون انرژی روانی شما را به شدت کاهش خواهد داد و بستر مناسبی برای بیماری در شما فراهم و شما را دچار انفعال می کند.
مبارزه جویی
مبارزه جویی به شما توان انعطاف، جست و جو و رشد می دهد. روبه روی این بیماری بایستید، و با حل مسأله با آن روبه رو شوید.
انکار نکنید
بعضی افراد وقتی با مسأله اضطراب زایی روبه رو می شوند، آن را انکار می کنند و سعی در حذف مسأله دارن.: به این طریق که به صورت غیرارادی آن را کوچک می شمارند، مثلاٌ این ویروس آن جور ها هم که می گویند خطرناک نیست، خیلی مراقبت نمی خواد، خیلی دارن بزرگش می کنن، هرچی بیشتر اهمیت بدی بیشترمی ترسی و احتمال مبتلا شدنش بیشترمیشهبا این کار فرد می خواهد اضطراب ناشی از مشکل پیش رو را از خود دور کند، اما واقعیت این است که در درون این فرد اتفاقاٌ اضطراب بیشتری در حال تجربه است و تاٌثیرات مخربتری وارد می کند. کما اینکه به دلیل انکار این مسأله یا بیماری، خود مراقبتی هم کاهش می یابد و درنتیجه تبعات بدتری برای فرد به دنبال خواهد داشت.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست میزان آرامش
حل مسأله
تا وقتی مشکل، مشکل بماند حل نخواهد شد، باید مشکل را به مسأله تبدیل کنیم،آن وقت مسأله حل شدنی است.همواره این سوال را از خودتان بپرسید: آیا به نفعتان است که درد را به عنوان یک مسأله غیرقابل تحمل و فاجعه آمیز قلمداد کنید یا به عنوان یک مسأله ناخوشایند و نامطلوب که می توانید راه های مقابله با آن را بسازید.
ذهنتان را روی کاغذ بیاورید، هر آنچه راه حل و راهکار در رابطه با بیماری به ذهنتان می رسد، هرچه به فکرتان می رسد اعم از مسخره و زشت و زیبا و شدنی یا نشدنی را بنویسید، بعد از آن راه کارهای نشدنی را کنار بگذارید، سپس یکی یکی راه حل های باقی مانده را سود و زیان کنید، و درنهایت بهترین راه حل ها را انتخاب و اجرایی کنید و داجرا پیگیربمانید.
همواره به خاطر داشته باشید؛ همان طور که روشنایی، عشق، زیبایی، شادی و لذات وجود دارد رنج هم وجود دارد و درد و رنج جزِء جدانشدنی زندگی هستند و همه اینها با هم مجموعه ای تشکیل داده اند به نام زندگی…