نسل جوان نیروی سازنده جامعه است و سازندگی و پیشرفت یک کشور بستگی به تلاش این قشر از اجتماع دارد. پس باید تلاش کرد تا دغدغه های ذهنی و مشکلات آن ها برطرف شود. در این بین ازدواج دانشجویی به دلیل ارتباط نزدیک در محیط دانشگاه اهمیت بسیاری دارد. لذا توجه به عوامل موفقیت در این نوع ازدواج و تاثیرات آن بر رفتارهای اجتماعی بسیار مهم است. این مقاله به بررسی معایب و مزایای ازدواج دانشجویی می پردازد و به این سوال پاسخ می دهدکه آیا ازدواج دانشجویی صحیح است؟
اهمیت روابط دانشجویی قبل از ازدواج
به دلیل تعامل علمی و فرهنگی طولانی مدت دختر و پسر در دانشگاه و داشتن شناخت کافی از هم، به نظر می رسد اکثر ازدواج های دانشجویی موفق باشد. در زندگی های دانشجویی انتظارات طرفین از هم کم بوده و این امر باعث می شود دختر و پسر برای یک زندگی بدون دغدغه و بسیار ساده خود را آماده کنند. همچنین تلاش و انگیزه فرد دانشجو را برای ادامه تحصیل و رسیدن به موفقیت بیشتر کرده و فساد اخلاقی را در دانشگاه ها و در اجتماع فرهنگی بسیار کاهش خواهد داد.
آیا ازدواج دانشجویی صحیح است؟
طبق بررسی های انجام شده بر روی دانشجویان مختلف، روابط معناداری بین ازدواج دانشجویی و موفقیت فردی و اجتماعی و اقتصادی و آموزشی کشور وجود دارد. ازدواج دانشجویی موفق محیطی آرام را برای موفقیت فرد در اجتماع فراهم کرده و باعث می شود فرد از ناهنجاری های فردی و اجتماعی دور بماند.
اما مساله اینجاست که ازدواج دانشجویی نیز باید با منطق و استدلال کافی باشد و فرد مورد نظر باید شرایط ازدواج را داشته باشد. عاشق بودن برای ازدواج ملاک بسیار مهمی است اما با توجه به شرایط اجتماع می دانید که کافی نیست. به این مساله توجه کنید که ایا همسرتان قادر به اداره خانواده هست یا خیر؟ و یا اینکه می تواند از پس مشکلات اقتصادی خانواده بر بیاید.
این موضوع بسیار مهم است که همسرتان هم باید درس بخواند و هم کار کند. ازدواج دانشجویی اگر به شیوه صحیح انجام شود و انتخاب درستی باشد نه تنها باعث آرامش طرفین می شود بلکه در اجتماع نیز تاثیرات بسیار مثبتی خواهد داشت. در زیر ملاک های مهم دانشجویان برای ازدواج موفق آمده است که توجه شما را به آن جلب می کنیم.
مهمترین ملاک های دانشجویان برای ازدواج
امنیت شغلی
یکی از مهمترین نکات ازدواج دانشجویی شغل همسر می باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، 95 درصد از دانشجویان بر این باورند که همسرشان از لحاظ مالی باید در شرایطی باشد که بعد از ازدواج بتوانند به آرامش مالی برسند. نه اینکه خانم سختگیر باشد ولی همسرش باید بتواند در کنار تحصیل با حقوقی مناسب یک زندگی را به راحتی اداره کند.
هم سطح بودن خانواده ها از لحاظ اقتصادی و اجتماعی
این نکته بسیار مهم است که دو خانواده از لحاظ اقتصادی و فرهنگی همسطح باشند.
آشنا به ویژگی های عاطفی و مسائل روانی و عقلانی
یعنی همسر شما با مسائل زناشویی و نحوه برخورد با جنس مخالف به خوبی آگاه باشد.
اصالت خانوادگی
خانواده نقش اساسی در ازدواج دانشجویی خواهد داشت. اصیل بودن خانواده به سواد نیست به فرهنگ اصیل خانواده است. درست که سواد و تحصیلات در مسائل فرهنگی نقش مستقیمی دارد اما شعور و نحوه برخورد با دیگران هم ذاتیست و هم اکتسابی.
صداقت یا دروغگویی
در اهمیت روابط دانشجویی در ازدواجی موفق این است که می توان در این مدت به راحتی صداقت یا دروغگویی فرد را تشخیص داد. صداقت و عدم صداقت در ازدواج مساله بسیار مهمی است.
ضرورت آگاهی دانشجویان نسبت به مسائل زناشویی
یکی از مهم ترین عوامل بعد از مسائل اقتصادی و فرهنگی، آموزش مسائل زناشویی و جنسی به دانشجویان است. به دلیل اینکه بیشتر دانشجویان معتقد، نسبت به این مساله نا آگاه هستند ممکن است بعد از ازدواج به مشکلاتی بر بخورند. آموزش مسائل زناشویی باید به تفکیک دختر و پسر به صورت خصوصی امری واجب است. همینطور نحوه معاشرت و روابط میان دختر و پسر در دانشگاه باید به دانشجویان عزیز آموزش داده شود.
تاثیر اعتقادات اسلامی بر ازدواج دانشجویی
کسانی که بر عوامل معنوی و دینی و اخلاقی اهتمام دارند ازدواج موفق تری خواهند داشت. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی دانشجویان علوم پزشکی تهران، مشخص شد که دینداری و اعتقادات مذهبی یکی از مهم ترین ملاک های آن ها برای ازدواج می باشد. تا اینجای بحث متوجه شدیم که اگر ازدواج های دانشجویی عقلانی باشد و براساس ملاک های تعیین شده انجام شده باشد معمولاً ازدواج های موفقی از آب در می آید و می توان به آینده روشن این ازدواج ها امید داشت.
علل شکست ازدواج دانشجویی
اما درصد کمی از این ازدواج ها منجر به شکست می شود که در ادامه می توانیم به چرایی آنها بپردازیم.
- ازدواج هایی که به خاطر مشکلات خانواده و فرار از خانواده باشد به بن بست خواهد رسید.
- در ازدواج های ناموفق به دلیل آگاهی های سطحی و فقط به دلیل ارضای بعضی از امیال و هوس های زودگذر و عشق های آتشین و به دور از عقل و منطق انجام شود.
- در ازدواج های ناموفق دانشجویی معمولا دو فرد از دو شهر مختلف با هم آشنا می شوند و به دلیل اختلافات فرهنگی زیاد خانواده ها ممکن است دو خانواده تمایلی برای این ازدواج نشان ندهند.
- ازدواجی که بدون مشورت با مشاور، خانواده و پدر و مادر باشد و ملاک انتخاب تنها ظواهر و مسائل اقتصادی فرد باشد و به اخلاقیات اهمیت داده نشود در آینده با مشکلاتی زیادی مواجه خواهد شد.
- ازدواج های دانشجویی به دلیل ماهیتی که دارند، ممکن است دو فرد از شهرهای مختلفی باشند. در نتیجه ممکن است به دلیل سختی رفت و آمدها مشکلات خانوادگی ایجاد شود. به همین دلیل توصیه می شود حتماً این شرایط مد نظر قرار گیرد.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
به نظرم مال دهاتی ها بد بخت و بی چاره است آدم عاقل بین 25 الی 28ازدواج می کنه مگه پسره خیلی لاور خر پول باشه البته من ۸و
خودم مثل کل مردم پایه یه سری انقلابات نو هستم و استخراج مثل مواد و الکل 😏
مثل شاغل محل مورد ❤️ و خرپولی:زندگی ❤️