بلوغ اجتماعی در ازدواج مرحله ای از رشد عقلی و ذهنی است. این مرحله مهم از زندگی در جامعه نمود پیدا می کند. در این حالت فرد در زندگی گام های موفقی را برمی دارد. در زندگی مشترک نیز باعث ارتقای سطح فرهنگ خانواده و تربیت صحیح فرزندان خود می شود. بلوغ اجتماعی در ازدواج همان توانایی شخص برای مدیریت یک خانواده و توانایی برقراری ارتباط با افراد جامعه است.
نشانه های رسیدن به بلوغ اجتماعی در ازدواج چیست؟
فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده است پس از مدتی که از زندگی کاری و اجتماعی او می گذرد تغییرات و پختگی را در خود می بیند. این تغییرات ممکن است مثبت یا منفی باشد. اگر تغییرات او مثبت بود یعنی اینکه به راحتی می تواند در زندگی خود این تجربیات را به کار ببرد. در این مقاله نشانه های رسیدن به بلوغ اجتماعی را برای شما نام خواهیم برد.
آداب اجتماعی در زندگی را می داند
هر جامعه دارای آداب و رسوم و فرهنگ و پوششی خاص است و بالطبع هر کس که در این جامعه زندگی می کند باید با آن آشنا باشد. افرادی که به بلوغ اجتماعی برای ازدواج رسیده اند صد درصد قبلا روابط اجتماعی موفقی درجامعه داشتند. این افراد با روش و منش خود مخاطب را جذب می کنند. روابط شفافی دارند و احترام به همسر یکی از ملزومات زندگیشان است. این افراد می دانند روابط اجتماعی با هرکس باید ها و نباید هایی دارد. مثلا طرز برخورد آنها با پدر و مادر خود و همسرشان تنها از روی احترام است و اگر انتقادی داشته باشند با کمال احترام و ادب آن را بیان میکنند. جوری صحبت می کند که در فامیل همه را جذب خود کند و همه درباره او به نیکویی یاد می کنند.
هدف این فرد در زندگی مشخص است
یکی از مهم ترین خصوصیات رسیدن به بلوغ اجتماعی مشخص کردن اهداف در زندگی است. این فرد با تلاش و پشتکار خود به سوی هدف ها در حال حرکت است. کارهای خود را برنامه ریزی کرده و راه های رسیدن به آن ها را به خوبی می داند. این فرد هدف خود را برای ازدواج می داند و تنها به صرف برآورده شدن نیاز جنسی ازدواج نمی کند. منظم بودن و هدفمند بودن او در زندگی زناشویی کلید موفقیت های در برخورد با همسر و اداره زندگی است.
همسر خود را محدود نمی کند
فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده باعث پیشرفت همسر خود در اجتماع است. متاسفانه در جامعه ما آقایان تمایلی برای کارکردن همسرشان در بیرون از خانه ندارند. یک فرد بالغ می داند که زن نیز مانند مرد دوست دارد مستقل باشد و بتواند پیشرفت کند. برای موفق بودن در زندگی گاهی باید خودخواهی ها را کنار گذاشت و با هم به سمت هدف گام برداشت.
قادر به کنترل احساساتش است
گام دیگر برای رسیدن به بلوغ اجتماعی در ازدواج، کنترل احساسات و عواطف است. احساساتی بودن بیش از حد، قدرت تصمیم گیری صحیح را از شخص می گیرد. می دانید که زندگی پر از شرایطی است که فرد به ناچار تصمیم می گیرد کاری را انجام دهد. گاهی اثرات منفی انتخاب های غلط تا یک عمر بر روی ذهن فرد باقی می ماند و لطمات جبران ناپذیری را بر روی شخص می گذارد. سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید تا بهتر تصمیم بگیرید.
مسئولیت پذیر است
یکی از شروط لازم برای رسیدن به بلوغ اجتماعی در ازدواج مسئولیت پذیری است. بعضی از افراد کار اشتباه خود را گردن نمی گیرند. نسبت به مسائل بی تفاوت هستند. در کارها تنبلی می کنند و نمی توانند عضوی از یک گروه فعال باشند. این فرد در زندگی زناشویی خود به وظایفش نیز آگاه است. یک فرمانده واقعی است که هم تصمیمات درستی می گیرد و هم مسئولیت تمام اشتباهاتش را می پذیرد. این فرد نسبت به دیگران احساس وظیفه می کند. در غم و شادی آنها شریک است.
زندگی را سخت نمی گیرد
فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده، می داند که زندگی سرشار از پستی ها و بلندی هاست. انسان در لحظات سخت است که ساخته می شود. پس اتفاقاتی را که در زندگی افتاده را می پذیرد. زندگی را برای همسر خود جهنم نمی کند. حتی به همسر خود در مواجه با سختی ها آرامش می دهد.
به خود شناسی رسیده است
فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده است، نقاط ضعف و قدرت خود را میشناسد. این فرد میداند جنس نر و جنس ماده تفاوت هایی دارد و مکمل هم هستند. فردی که به بلوغ اجتمای برای ازدواج رسیده است به این تفاوت ها احترام می گذارد. این فرد روحیه انتقاد پذیری بالایی دارد و به دقت به انتقاد همسرش گوش می دهد. اگر این انتقاد منصفانه بود با کمال میل می پذیرد. این فرد بسیار با جنبه است. اینکه بدانیم که مشکل از کجا بوده و در جهت بهبود مشکلات و ضعف ها گام برداریم بسیار شجاع هستیم و لیاقت تشکیل یک زندگی را خواهیم داشت.
از فرصت ها بهترین استفاده را می کند
بلوغ اجتماعی در ازدواج یعنی اینکه بتوان از موقعیت های پیش رو، به بهترین نحو استفاده کرد. گاهی اتفاق می افتد فرد با یک گام می تواند به بهترین موفقیت ها برسد. اما آنقدر ضعیف عمل می کند که نه تنها در جای خود درجا می زند بلکه فرصت های دیگران را از بین می برد. این فرد در زندگی زناشویی نیز نمی تواند از فرصت های طلایی برای خوشبخت کردن همسر خود استفاده کند. تمام موقعیت های مالی و معنوی را می سوزاند. در این فرد جایی برای پیشرفت وجود ندارد. اما برعکس کسی که به بلوغ اجتماعی در ازدواج رسیده، از هر فرصتی برای خوشبخت کردن همسر خود استفاده میکند. با منطق و عقل جلو میرود و بهترین عملکرد را دارد.
قابل اعتماد است
فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده است به شدت قابل اعتماد است. این فرد در اجتماع ومحیط کاری، درستکار و درزندگی زناشویی نیز بسیار قابل اعتماد و امین است. متاسفانه بعضی افراد هستند که راز زندگی خود را پیش هر کسی فاش می کنند. این اصلا درست نیست. فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده می داندکه مسائل مربوط به خانه باید در داخل خانه حل شود. زیرا در غیر این صورت به همسر خود بی احترامی کرده است. گردآوری: معصومه راهی
خدمات مشاوره ازدواج مرکز روانشناسی رهیاب
مرکز مشاوره روانشناسی رهیاب با ارائه مشاوره خانواده و مشاوره روانشناسی آماده ارائه مشاوره ازدواج به هموطنان عزیز می باشد. شما می توانید هم به صورت تلفنی و هم حضوری از مشاوره مشاوران ازدواج مرکز استفاده کنید. هموطنان عزیز می توانند از سراسر کشور با استفاده از خط ثابت با مرکز تماس بگیرند و از مشاوره ازدواج تلفنی بهره مند شوند. همچنین عزیزان ساکن تهران می توانند هم به صورت تلفنی و هم به صورت حضوری با مراجعه به مرکز مشاوره رهیاب از خدمات مشاوره ازدواج از جمله بلوغ اجتماعی استفاده نمایند. کافیست از طریق زیر با ما تماس حاصل نمایید. همچنین مرکز مشاوره رهیاب در زمینه های زیر آماده ارائه مشاوره خانواده می باشد.
خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده صدای رهیاب
- مشاوره طلاق تلفنی
- مشاوره خانواده تلفنی
- مشاوره ازدواج تلفنی
- مشاوره زناشویی تلفنی
- مشاوره جنسی تلفنی
- مشاوره خیانت تلفنی
- مشاوره زندگی مشترک نلفنی
- مشاوره زنان تلفنی
- مشاوره بارداری تلفنی
- مشاوره جوان تلفنی
- مشاوره نوجوان تلفنی
- مشاوره کودک تلفنی
- مشاوره نوزاد تلفنی