یکی از جذابیت های هر زندگی مشترکی به دنیا آمدن فرزند می باشد. با به دنیا آمدن فرزند شادی بی وصفی به هر زندگی اضافه خواهد شد. کودک تا سن 2-3 سالگی شیرینی های خاص این دوران را خواهد داشت تا اینکه وارد سنین خاص 3 تا 4 سالگی می شود. در این سن بسیاری از کودکان بنا به دلایلی که در این مقاله قصد داریم نسبت به توضیح آنها بپردازیم پرخاشگر شده و تلاش می کنند تا با بروز رفتار هایی توام با عصبانیت حرف خود را به کرسی نشانده و به خواسته های خود برسند. در صورتی که شما نیز دارای چنین فرزندی هستید پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما همراه باشید تا به شما توضیحاتی ارائه نماییم که به بدانید با کودک پرخاشگر خود چگونه رفتار کنید.
کودک پرخاشگر و رفتار های پرخاشگرایانه
طبق بررسی های به عمل آمده کودکان به طور معمول در سنین 2 تا 6 سالگی با کتک زدن دیگران سعی میکنند تا به خواسته های خود برسند و تاب و تحمل مخالفت با آنها را ندارند. از جمله افرادی که بیش از همه با اینگونه کودکان در ارتباط هستند و از پرخاشگری های او ناراحت خواهند شد اعضای خانواده وی هستند.
این در حالی است که پس از 6 سالگی کودک به مرور اینگونه رفتار ها را کمتر از خود نشان داده و سعی میکند تا با کنترل رفتار و تنش های خود از یک کودک پرخاشگر به یک کودک آرام و دوست داشتنی تبدیل شود.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک گستاخ خود چه کنیم؟
به همین دلیل در این مقاله سعی داریم تا با آموزش هایی به شما والدین محترم شما را آماده مواجهه با کودک پرخاشگر خود نماییم تا بتوانید با توجه به به سن کودک پرخاشگر خود بهترین تصمیم را گرفته و به بهترین روش ممکن با او برخورد نمایید. در ادامه به بیان دلایلی خواهیم پرداخت که بیشترین تاثیر را در تبدیل شدن کودک شما به یک کودک پرخاشگر دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم تا انتها با ما همراه باشید.
ناکامی و عصبانیت کودک پرخاشگر
کودکان با توجه به اینکه نمیتوانند کنترلی بر روی محیط پیرامون خود داشته باشند عصبی شده و سعی میکنند با پرخاشگری به خواسته های خود برسند و شرایط را آنطور که مد نظر دارند دراورند به همین منظور سعی می کنند تا با تنها وسیله ای که در اختیار دارند شما را متقاعد به انجام خواسته های خود کند و آن وسیله چیزی نیست جز کتک زدن!
کودک پرخاشگر ناتوان در برقراری ارتباط
طبق تحقیقات صورت گرفته کودکان 2 تا 3 سال خوساته ها و آرزو های بسیار قوی دارند اما از آنجایی که توانایی درخواست آنها را از دیگران ندارند تلاش می کنند تا با قهر کردن، ایجاد سر و صدا و در نهایت با کتک زدن دیگران را مجاب به گوش کردن به حرف خود نمایند. و به این دلیل است که شما یک کودک پرخاشگر خواهید داشت.
کودک پرخاشگر تحت فشار روانی
یک کودک پرخاشگر در زمانی که تحت فشار روانی بسیاری باشد سعی میکند تا با پرخاشگری بر محیط اطراف خود غلبه نموده و فشار را از خود بردارد. با توجه به اینکه اکثر این فشار های روانی استرس بسیاری را به کودک شما منتقل می کند کودک سعی میکند تا با پرخاشگری استرس خود را کم و محیط را برای خود آرام نماید.
کودک پرخاشگر و نیاز به کنترل کردن محیط اطراف
همه انسان ها از بدو تولد تلاش می کنند تا قدرت خود را به جهان ثابت کنند و کنترل همه چیز را به دست بگیرند، از آنجایی که کودک پرخاشگر شما توانایی کمی در کنترل امور مربوط به خود را دارد از این رو تلاش می کند تا با پرخاشگری و کتک زدن و قشقرق به راه انداختن بخشی از دنیای خودش را کنترل کرده و به آن مسلط شود.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک لجباز خود چه کنیم؟
کودک پرخاشگر به دنبال جلب توجه
کودک در همه مراحل زندگی خود به توجه نیاز دارد و با رشد سن او این نیاز به توجه تقویت شده و به اوج خود می رسد در بسیاری از مواقع کودک در تلاش است تا با انجام کار های مثبت توجه پدر و مادر و سایرین را به خود جلب نماید. در صورتی که تشویق صورت گرفته از کودک در براب رکار خوب او کم باشد و کودک احساس بی توجهی نماید به کودک این حس منتقل می شود که با پرخاشگری می تواند بیش از زمانی که کار های خوب انجام می داده است مورد توجه قرار گیرد از این رو تغییر رویه داده و به یک کودک پرخاشگر تبدیل می شود.
آزمایش قوانین و محدودیت ها توسط کودک پرخاشگر
یکی از آزمایشاتی که کودک پرخاشگر انجام میدهد آزمایش قوانین و محدودیت های وضع شده برای آنها می باشد. برای این منظور تلاش می کنند تا با سرپیچی نمودن از قوانینی که برای آنها در نظر گرفته شده است قدرت قانون و جریمه های پس از آن را بسنجند.
با یک کودک پرخاشگر چگونه رفتار کنیم؟
در صورتی که شما دارای یک کودک پرخاشگر هستید می توانید روش های جایگزینی را برای اون تعیین کنید تا بتواند به جای پرخاش کردن به دیگران نسبت با انجام آن کار ها عصبانیت خود را از موضوعی که پیش آمده است تخلیه نماید.
به عنوان مثال می توانید با فراهم آوردن یک کیسه بکس به او بگویید می تواند مشت هایی به آن بزند و یا اینکه با فراهم آوردن یک عروسک نرم به او اجازه دهید تا در هنگام عصبانیت به جای گاز گردن دست یک شخص عروسک خود را گاز بگیرد و انرژی خود را تخلیه نماید، پس از اینکه خشم کودک فرو کش کرد می توانید. او را به گوشه ای برده و در رابطه با موضوعی که باعث آزار او شده با وی صحبت کنید.
برقراری ارتباط کلامی را به کودک پرخاشگر بیاموزید
سعی کنید با کودک خود طوری رفتار کنید که بتوانید با او بیشترین ارتباط کلامی را برقرار کنید، به او فرصت بروز احساساتش را بدهید. به عنوان مثال به او یاد دهید که در هنگام عصبانیت جملاتی مانند( من الان عصبانی ام) یا ( دارم از عصبانیت آتیش میگیرم.) را به کار ببرد تا شما را در جریان فشار روانی که بر روی خود احساس میکند قرار دهد. مطمئنا در صورتی که کودک بتواند احساسات خود را مانند بزرگسالان منتقل نماید به مرور پرخاشگری را کنار گذاشته و به کودکی مهربان و دوست داشتنی تبدیل می شود.