مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب در نظر دارد، با معرفی مطالب مفید و کاربردی در زمینههای مشاوره روانشناسی، مشاوره خانواده، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج، مشاوره مهارتهای زندگی، مشاوره افسردگی، مشاوره جنسی، مشاوره خیانت و … در راستای اعتلای آگاهی مردم کشور عزیزمان برای حل مشکلات پیشروی آنان در زندگی گام بردارد.
از این رو با کمک مشاوران و روانشناسان مجرب و حرفهایمرکز مشاوره صدای رهیاب، مطلب بروز و کاربردی در زمینه روانشناسی و مشاوره را با آوردن بخشهای کوچکی از موضوعات مختلف برای شما هم میهنان عزیز شرح میدهیم. نه گفتن هنری است که همه ما باید آن را یاد بگیریم. در این مقاله مشاوره خانواده قصد داریم یاد بگیریم چگونه بدون احساس گناه، نه بگوییم و مرزبندی های سالمی تعیین کنیم.
چرا باید یاد بگیریم به خواسته های نادرست نه بگوییم؟
خیلی از افراد هستند که در لباس مشاوره یا مشورت قصد دارند از ما بهره کشی کنند. تجربه ی مشاوران خانواده نشان می دهد اگر یاد نگیریم به خودمان احترام بگذاریم و در عین حال از مشاوره بقیه استفاده کنیم، راه بیاحترامی کردن دوستان، همکاران، همکلاسیها، و اعضای خانوادهمان هم به ما باز میشود.
اگر «نه» گفتهایم و مطمئن هستیم این کار به خیر ما و خانواده مان است به هیچکس اجازه ندهیم بخواهد ما را تحت تاثیر قرار دهد. اجازه ندهیم کاری را که افراد میخواهند را برایشان انجام دهیم. هر چند همان طور که در قرآن است باید از مشورت ها استفاده کنیم ولی وقتی روی موضوعی با مشورت کردن به جمع بندی رسیدیم دیگر نباید شک کنیم و به خواسته های بقیه، نه بگوییم.
برای نه گفتن باید چه کار کرد؟
بفهمیم که رفتن با حفظ احترام خود بسیار بهتر از ماندن در آن موقعیت است، هرچقدر هم که طرف مقابل سعی کند حس عذاب وجدان به ما بدهد. هر تعداد راهی هم که برای متقاعد کردن ما استفاده کنند، اگر «نه» گفته و دلایلمان راهم بیان کردهایم، دیگر نیازی به ایستادن و توضیح بیشتر نیست. در کمال احترام به بقیه، مسیر درست خود را با توکل بر خدا طی کنیم.
تجربه ما در جلسات مشاوره نشان می دهد که وقتی قاطعیت ما در خطر است، بحث کردن سختتر میشود. ولی در هر حال باید این کار را بکنیم. گاهی وقتها اگر کار درست را انجام دهیم احساس تنهایی خواهیم کرد. اما بدانیم که تنها نیستیم زیرا همواره خداوند متعال همراه ماست.
بعضی آدمها سعی میکنند نظر ما را عوض کنند اما بهتر است روی حرف درست خود که با تامل و تفکر به آن رسیده ایم پافشاری کنیم. زیرا در آخر احترام آنها به ما بیشتر خواهد شد چون عزت نزد خداوند است. بر او توکل کنیم و راه درست خود را طی کنیم.
نه گفتن به خواسته های درونی
در این مقاله مشاوره خانواده قصد داریم یاد بگیریم چگونه بدون احساس گناه، نه بگوییم و مرزبندی های سالمی تعیین کنیم.
شک و عوامل موثر بر آن
طی مشاوره های خانواده ای که با خانم ها داشتیم و بررسی زندگی مشترک آن ها، به موردی برخوردیم که درگیری ذهنی خیلی از خانم هاست و آن موضوع شک است. در واقع باید این طور بگوییم: زنی که به شوهر خود شک دارد، در واقع به خودش شک دارد..! و به توانایی خودش و اعتماد به نفس و جذابیت خودش مشکوک است … با تفکر مثبت و مشاوره گرفتن از افراد خوش فکر میتوانیم اوضاع را بهبود ببخشیم.
باید در نظر داشته باشیم که خداوند ما را آفریده است به او توکل کنیم و راه ورود شیطان (تفکرات منفی) را از خود دور کنیم. به جای شکاکی و چک کردن دائم گوشی و وسایل شخصی همسرمان، بر روی خودمان و رفتارمان تمرکز کنیم. بر روی اعتماد به نفس و رشد درونی و توکل بر خدا تمرکز کنیم. خدا را در زندگی خود بیبینیم و با هدفمند کردن زندگی خود آرامش را برای خود و خانواده خود بیاوریم و از این مسائل حاشیه ای بپرهیزیم.
کافی است از باورهایی مثل اینکه همه مردها مثل هم هستند و جز به رابطه جنسی به چیز دیگری فکر نمی کنند دست برداریم و با استفاده از مشاوره خانواده در جهت بهبود شرایط زندگی مشترک خود تلاش کنیم. یقین داشته باشیم خداوند زحمت و تلاش ما را بی پاسخ نمی گذارد.
نکته ای کلیدی
لازم است زنان بیاموزند که برای مردان مهم ترین چیز در زندگی مشترک این است که؛ «ارزشمند و مورد احترام» باشند و به آنها نشان دهند که تا چه اندازه به او احترام می گذارند و او را توانمند میدانند. مرکز مشاوره و روانشناسی تلفنی رهیاب امیدوار است مطالعه این مطالب، تأثیر مناسبی بر رشد آگاهی و درک شما در زمینه روانشناسی و مشاوره خانواده داشته باشد.
توانایی نه گفتن در هر شرایطی
در این مقاله مشاوره خانواده قصد داریم چگونه بدون احساس گناه، نه گفتن را یاد بگیریم و مرزبندی های سالمی تعیین کنیم. مشاوره های خانواده نکات مهمی را به ما گوشزد کرده است. در بخش پایانی مبحث نه گفتن به بررسی هنر نه گفتن درونی در شرایط دشوار و پیچیده میپردازیم. اگر در نه گفتن های کوچک از مشاوره خانواده استفاده نکنیم و نتوانیم نه بگوییم، کار به جایی می رسد که باید نه های بزرگ بگوییم.
تجربه نشان می دهد که ادامه این روند و عدم توانایی در نه گفتن کار را به جایی می رساند که یک مشاور خانواده نیز به سختی می تواند مشکل را حل کند. برای مثال اگر همین روند پیش برود برای خواسته های خود و در مدتی طولانی همسر و خانواده خود را تحت فشار و زور قرار دهیم به جایی خواهیم رسید که ممکن است هرگز دوباره صمیمیتی بین اعضای خانواده ایجاد نشود و بازگشتی وجود نداشته باشد.
مصادیق خوب و بد در رفتار
تجربه مشاوران روانشناسی و جلسات مشاوره خانواده نشان می دهد برای ایجاد و نگه داری روابط انسانی مورد نیازمان باید از انتخاب زور، اجبار، تحمیل، تنبیه، شکایت، سرزنش، پاداش، کنترل، ریاست، غرغر، مقایسه، قهر و کناره گیری (رفتارهای مخرب/ وسوسه های شیطانی) دست برداریم. و راهی معقول در پیش بگیریم.
توصیه مشاوران خانواده این است که به جای این رفتارهای تخریبگر، رفتارهای مهرورزی (پیوند دهنده/توصیه های خالق) مثل گوش کردن، حمایت کردن، مذاکره، تشویق و دلگرمی، عشق و دوستی، اعتماد، پذیرش، گشاده رویی و احترام گذاردن را جایگزین کنیم.