امروزه طلاق آنچنان معمول شده است که بخشی از خود ازدواج به شمار می رود. برخی افراد بی درنگ ازدواج می کنند. طلاق می گیرند و دوباره ازدواج می کنند. تک همسری پیاپی بسیار رواج یافته است. متاسفانه بسیاری از افراد آماده تجربه رنج و ضربه روانی ناشی از طلاق نیستند. به همین خاطر قصد داریم شما را با تاثیر طلاق بر زندگی پس از طلاق آشنا کنیم
تاثیر طلاق بر زندگی همیشه منفی نیست!
با توجه به فراگیر شدن پدیده شوم طلاق قصد داریم در این مقاله به بررسی اثرات مثبت و منفی طلاق بر زن و شوهر بپردازیم. نبایستی تاثیر طلاق بر زندگی افراد همیشه بد دانست. بی تردید تاثیر همه طلاقها منفی نیست. برای بسیاری از افراد طلاق موهبتی الهی است. طلاق به رابطه های زیان بخش ویرانگر و بسیار دردناک پایان می دهد. و به جای آن، رابطه های پرشور، هیجان انگیز و معنادار را شکل می بخشد. آزادی تازه به دست آمده و دگرگونی امور روزمره ممکن است برای فرد بسیار مثبت باشد. احتمال دارد زوج ها سال ها با هم اختلاف داشته باشند. و طلاق فرصتی برای زندگی بدون اختلاف فراهم آورد.
تاثیر طلاق در بهبود شرایط زندگی پس از طلاق
گاهی زندگی مشترک آنچنان که دچار فشارها و تنش های بین زن و شوهر می شود که فرد حاضر نیست لحظه ای با همسرش زیر یک سقف بماند. شاید در این وضعیت طلاق بهترین پیشنهاد باشد و تاثیر طلاق را بتوان در بهبود شرایط زندگی مشاهده کرد.
با این اوصاف می توان دو وجه مثبت را برای طلاق در نظر گرفت:
- فرصت زندگی دوباره: نخست فرصت دوباره به دست گرفتن لگام زندگی و این که دیگر شخصی نگران اثر اعمالش بر نگرش و رفتار همسرش نیست.
- فرصتی برای تربیت درست فرزندان: خیلی وقت ها ممکن است زن یا مرد مشکلات جدی اخلاقی داشته باشد. در این خصوص تاثیر طلاق می تواند مثبت باشد. وقتی پای فرزندان در میان باشد، فرد می تواند پس از طلاق، بدون ترس دایم از مخالفت های همسرش، طبق اصول درست، فرزند خود را تربیت کند. در حقیقت در این شرایط، پس از طلاق زندگی آسان تر می شود. زیرا هم میزان تنش ها و هم شمار درگیری ها کاهش می یابد.
هر چند که طلاق گاهی بهترین راه حل است. و تاثیر طلاق را می توان در برخی از زندگی ها مشاهده کرد، اما این بدان معنا نیست که با پیش آمدن هر مشکل و هر تنش کوچک و حتی بزرگی باید به سراغ طلاق رفت. خیلی از موارد اقدام به طلاق در واقع ناشی از بی مسئولیتی و شانه خالی کردن از زیر فشارهای زندگی است. خیلی وقت ها طلاق در واقع نتیجه تسلیم زودهنگام در برابر سختی هاست. بی آنکه تلاش و مبارزه ای برای حفظ زندگی مشترک صورت بگیرد.
تاثیر طلاق در بدتر شدن زندگی پس از طلاق
طلاق هر چه قدر هم که مثبت باشد باز هم نتایج منفی بسیاری برای هر دو طرف دارد. در واقعیت بیشتر افراد پس از طلاق احساس رنج و عذابی فراوان می کنند. مشکلات روانی بسیاری مثل آشفتگی، احساس تنهایی، فقدان هویت، اضطراب، احساس شکست، افسردگی، آزردگی و یا احساس گناه گریبان همسران طلاق را می گیرد. روانشناسان و کارشناسان مشاوره خانواده معتقدند که این هیجان های منفی از سه عامل همبسته سرچمشه می گیرند. و حقایقی از زندگی مشترک پس از طلاق را مشخص می کند:
- پس از طلاق، صمیمیت با همسر پیشین هرگز به دست نخواهد آمد.
- طلاق از فرد «شخص جدید» می سازد: فردی ناراحت، خشن و خطرناک.
- طلاق امروزه فرد را دگرگون می سازد و دگرگونی های عملی بسیاری در زندگی اش پدید می آورد.
روشن است که بیشتر افراد مشتاقند که رابطه ای صمیمانه، رضایت بخش و عاشقانه با انسانی دیگر ایجاد کنند. طلاق این پیام ساده را در بردارد که: «چنین رابطه ای دست کم در حال حاضر برقرار نخواهد شد». علاوه بر این طلاق و جدایی باعث تنهایی فرد، تجربه، و جابجایی مسئولیت های مربوط به خانه می شود. این ها نقش هایی هستند که نه افرادی که به تازگی طلاق گرفته اند با آن ها آشنایند و نه به سادگی می توانند با آنها سازگاری یابند.
یک پیشنهاد عالی برای کاهش تاثیر طلاق
اگر شما هم احساس می کنید که زندگیتان به سمت طلاق پیش می رود، پیشنهاد می کنیم پیش از آن که مشکل شما بیش از حد جدی شود با یک مشاور طلاق و خانواده خوب مشورت کنید. اگر هم پیدا کردن مشاور خوب و رفت و آمدهای وقتگیر، اذیتتان می کند، یا نیاز فوری به مشاوره دارید، کافی است فقط تلفن خود را بردارید، و بدون نیاز به مشاوره حضوری و تنها با یک تماس از مشاوره تلفنی روانشناسان ما بهره مند شوید.