سندروم باکستر در واقع یک اصطلاح مدیریتی است که بیانگر کردار و سرنوشت افرادی را که بسیار سرگرم کار و مسائل خودشان می شوند. افراد دارای سندروم باکستر گاهی فراموش میکنند کل زندگیشان، سازمانی که در آن مشغول به کار هستند و یا کشوری که در آن زندگی می کنند و اقامت دارند به کدام سمت وسو در حال حرکت است. برای درمان این سندروم،یک مشاوره روانشناسی خارج کشور تخصصی به موقع می تواند راهگشا واقع شود.
ویژگی افراد دارای سندروم باکستر
این نوع افراد معمولاً بسیار سختکوش می باشند. اما باید توجه کرد که زندگی اجتماعی چیزی ماوراء فردیت آدمی است. در نتیجه سخت کوش بودن بیش از حد و بیتوجهی این افراد به سازمان اجتماعی که در آن زندگی می کنند و نحوه مدیریت آن پیامدهای جبرانناپذیری را برای ایشان به همراه خواهد آورد.
مثال هایی از سندروم باکستر
نمونه ای از سندرم باکستر در صحنهای از فیلم تایتانیک به خوبی قابل مشاهده است. در این صحنه، در حالی که کشتی در اثر برخورد با کوه یخ صدمه ی جدی دیده، گروهی از نوازنده ها در عرشه کشتی همچنان مشغول اجرای قطعات برگزیده از موسیقی کلاسیک بودند.
آنان بسیار با دقت و وسواس موسیقی را اجرا میکردند و تمام تلاششان این بود که کیفیت کارشان تحت تأثیر شرایط نامناسب موجود قرار نگیرد. ولی در یک کشتی که در حال غرقشدن است و مسافرانی که بسیار وحشتزده و سراسیمه در حال دویدن به اینسو و آنسو می باشند، اجرای موسیقی با بهترین کیفیت چه اهمیتی دارد؟
در جای دیگری در کتاب قلعه حیوانات (اثر مشهور جورج اورول)، باکستر یکی از شخصیتهای این داستان سمبولیک است. او نمونه ای از طبقه زحمتکش جامعه بوده و زندگی خویش را بر اساس این شعار «من بیشتر کار خواهم کرد.» بنا کرده است و به سایر مسائل و اتفاقات جامعهاش بیتوجه است. این روش او تا میانه راه زندگی اش جواب هم میدهد. اما بعد از آنکه باکسر از کار افتاده شده و توان کار کردن خود را به تدریج از دست میدهد، خوکها به جای اینکه به وعدههای قبلی خود در خصوص بازنشستگی و تأمین اجتماعی او عمل کنند، او را به یک خریدار اسبهای پیر میفروشند که کارش فروش گوشت اسب به عنوان خوراک سگ می باشد.
سندروم باکستر خفیف
به نظر میرسد در درون و نهاد هرکدام از ما یک باکسر وجود دارد که نسبت به محیط پیرامون بیتفاوت و یا کم توجه میباشد و تلاشهای ما را تنها به اهداف فردی و تخصصی معطوف مینماید. اگرچه این الگوی رفتاری باکستر به معنی انسان سختکوش و متکی به خود تماماً اشتباه نیست.
اما مسأله ای که در اینجا وجود دارد افراط و تفریطی است که انسان در شیوههای رفتاری خود به آنها دچار میشود. ممکن است رفتار دچار سندروم باکستر مطلوب گروه خاصی از جامعه باشد و از آن استقبال هم بکنند. بسیاری از افراد باهوش و سختکوش در جامعه وجود دارند که گرفتار این «سندروم باکستر» میشوند. آنها جهتگیری درست را فراموش می کنند.
مشکل اصلی ذهنیت افراد دچار سندروم باکستر
می توان گفت افراد مبتلا به سندروم باکستر آدمهای باشرافتی هستند. اما بر اولویت های نادرست تمرکز و تکیه کرده اند. تمام این اتفاقات همگی ناشی از بیتوجهی عموم مردم به این موضوع است که سرنوشت همه ما به هم پیوسته بوده و اگر من فقط کار خودم را درست انجام بدهم و به دیگران کاری نداشته باشم، همه چیز درست و کامل خواهد بود. غافل از اینکه پیامدهای ناگوار نه فقط دیگران را بلکه زندگی همه ما را تحت تأثیر خودش قرار خواهد داد.
لطفاً اگر این بیماری را دارید به فکر درمان باشید، ما باید خودمان به فکر بیوفتیم ! اگر فکر می کنید خودتان یا نزدیکانتان دچار سندروم باکستر شده اید، برای مشاوره با مشاوران روانشناس نیاز نیست به صورت حضوری به مراکز مشاوره روانشناسی و روانشناسان مراجعه کنید. کافیست در خانه و از طریق تلفن ثابت با مشاوران ما تماس بگیرید.