نتایج چندین مطالعه نشان داده است که نگرش های کلی والدین در مورد روابط و زندگی خانوادگی بر نگرش به ازدواج فرزندان آنها تأثیر می گذارد. مهارت های رابطه ای از قبیل شیوه های نزاع و الگوهای ارتباطی از نسلی به نسل بعد منتقل می شود. احتمالا این انتقال دیدگاه ها به این شکل صورت می گیرد که همانطور که والدین الگوهای رفتاری مثبت و منفی فرزنداشان هستند، بچه ها هم از این رفتارها استفاده می کنند و انتظارات خود را از ازدواج و روابط خانوادگی گسترش می دهند.
دیدگاه های ارتباطی جوانان تا حدودی توسط پیامدهای اجتماعی و پاداشی که آنها از مشاهده روابطی که در اطرافشان می بینند و دریافت می کنند، شکل می گیرد. رابطه والدین با هم یکی از اولین روابطی است که بچه ها تقریباً هر روز با آن مواجه میشوند و می تواند بر نگرش به ازدواج آنها تأثیرگذار باشد.
تأثیر شرایط خانواده ها بر نگرش به ازدواج
جوانانی که در خانواده هاییرشد کرده بودند که والدین آنها استرس زیادی با هم دارند یا دائماً با هم درگیری و نزاع دارند اغلب روابط را ناپایدار و تصنعی می دانند. اما جوانانی که در خانواده هایی بزرگ شده بودند که والدین آنها خیلی به اخلاقیات پایبند هستند یاد میگیرند که روابط نیازمند تعهد و کار زیادی می باشد.
همچنین تحقیقات مشخص کرده اند که جوانانی که احساس می کنند والدینشان انتخاب آنها را تأیید و تحسین می کنند، به احتمال زیاد بیشتر برای ازدواج احساس آمادگی می کنند. جوانان بیشتر مدلها و نگرش به ازدواج خود را از والدین و پدربزرگ و مادربزرگ هایشان می گیرند. یافته ها بیان کردند که افرادی که ریشه های خانوادگی نسبتاً ناسالمی دارند، به احتمال زیاد درک منفی تری نسبت به ازدواج دارند.
عامل جنسیت در نگرش به ازدواج
در نظر گرفتن تأثیرات بالقوه جنسیت در رشد و حفظ باورها و دیدگاه های رابطه ای، از اهمیت بالایی برخوردار است. جامعه، ظاهراً انتظارات مختلف و متفاوتی از زمان احساس آمادگی زنان و مردان برای ازدواج دارد. مثلاً مردان جوان در مقایسه با زنان جوان کمتر به ازدواج فکر می کنند. جوانان امروز در مقایسه با جوانان گذشته، از ازدواج احساس رضایت و لذت کمتری می کنند.
با این وجود با حفظ نقش اقتصادی و سنتی مردان در خانواده، نگرش به ازدواج مردان به این صورت است که از موفقیت در تحصیلات و کار بیشتر احساس رضایت و لذت می کنند. مسیر تحصیلی و یا شغلی که انتخاب می کنند، اغلب بر رضایت و آمادگی آنها برای ازدواج و نگرش به ازدواج آنها مؤثر است. زیرا ازدواج زودهنگام می تواند اتمام آموزش های مهم را به خطر انداخته و مانع از تجارب شغلی ضروری شود.
نگرش به ازدواج در مردان
تحقیقات نشان داده است که مردان نسبت به زنان از رابطه و ازدواج انتظارات غیرواقع بینانه تری دارند و وقتی متوجه می شوند که باید دیدگاه های خود را واقع بینانه تر کنند، نسبت به تعدیل باورهایشان تمایل چندانی ندارند. توضیحات زیادی در مورد چرایی این امر وجود دارد. یکی از توضیحاتی که در مورد خوشبینی غیرواقع بینانه مردان وجود دارد، احساس کنترل آنهاست. کنترل و خوش بینی با هم مرتبط هستند. کسانی که در یک موقعیت، خود را کنترل می کنند نسبت به نتیجه کار خوش بین تر هستند. مردان احساس کنترل و اعتماد زیادی دارند که منجر به ایجاد باورها و انتظارات غیرواقع بینانه در این زمینه می شود.
تأثیر رسانه بر نگرش به ازدواج
دانشمندان معتقدند که تلوزیون و فیلم ها در ایجاد نگرش به ازدواج و باورهای غیر واقعی و ایده آلیستی در مورد ازدواج نقش بسیار زیادی دارند. ژانر برنامه هایی که افراد ملاحظه می کنند (عاشقانه، کمدی، سریال های تلوزیونی) به طرز چشمگیری با باورهای غیرواقع بینانه و ایده آلیستی آنها در مورد ازدواج همراه است. این موضوع در حالی است که روانشناسان هشدار می دهند جوانانی که هم اینک باورهای غیرواقع بینانه در مورد ازدواج دارند، به دنبال چنین رسانه ها و برنامه هایی هستند.
این امر شاید بیشتر به این دلیل است که داده های تلوزیونی هم باورهایی غیرواقع بینانه و ایده آلیستی در مورد ازدواج ایجاد می کنند و مانع از گسترش دیدگاه های صحیح و واقع بینانه میشود. در صورتی که نیاز به مشاوره ازدواج خارج کشور و یا مشاوره پیش از ازدواج دارید می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره تلفنی و حضوری رهیاب تماس بگیرید. کافیست از طریق تلفن ثابت با ما تماس بگیرید.