برای آشنایی و فهم بهتر اختلالات ارگاسم مردان پیشنهاد می شود مطالب زیر را که پیش زمینه این پست است مطالعه نمایید:
- دانستنی های جنسی
- مراحل عمل جنسی مردان و زنان
- عوامل مؤثر بر عملکرد جنسی
- اختلالات جنسی
- اختلالات ارگاسم یا اوج لذت جنسی
انواع اختلالات ارگاسم مردان
در مراحل ارگاسم مردان ممکن است مشکلات زیر به وجود آید:
- انزال زودرس
- انزال دیررس یا تأخیر در انزال
- انزال به مثانه
- عدم انزال
- انزال بدون احساس ارگاسم یا لذت
بیشتر بخوانید : درمان اختلالات جنسی
اختلال انزال زودرس در ارگاسم مردان
مردی که به انزال زودرس مبتلاست بطور معمول در هنگام رابطه جنسی، قبل از آنکه دوست داشته باشد و حتی گاهی قبل از دخول به ارگاسم می رسد. بنابراین ارضای جنسی کمی احساس می کند یا اصلاً احساس لذتی نمی کند. چنین فردی از آمیزش جنسی و جذب شدن به شریک جنسی لذت می برد. اما به محض رسیدن به نقطه برانگیختگی کنترل خویش را از دست می دهد و دچار انزال می گردد.
این نوع از مشکل در ارگاسم مردان نداشتن کنترل ارادی بر بازتاب یا رفلکس انزالی است. این اتفاق باعث می شود این فرد دچار احساس خجالت یا شرم در مقابل شریک جنسی شود. او در روابط بعدی جنسی خود نیز دچار اضطراب ناشی از این نگرانی که نکند دوباره انزال سريع اتفاق بیفتد، باشد. واکنش مردان به این مشکل از مردانی که اندکی ناراحتی و اضطراب دارند تا مردانی که شدیداً ناراحت و مضطرب هستند، متفاوت است. واکنش و برخورد شریک جنسی نیز در کاهش یا افزایش چنین اضطرابی دخیل است و می تواند مشکل انزال سریع را کم یا تشدید کند.
چه زمانی در ارگاسم مردان انزال زودرس رخ داده ؟
سوالی که همیشه مطرح می شود این است که آیا برای انزال زودرس زمان مشخصی در نظر گرفته می شود یا خیر؟ متاسفانه به دلیل تماشای فیلم های مستهجن بسیاری از مردان تصور می کنند که انزال مردان نیم تا یک ساعت طول می کشد و به همین دلیل تصور اشتباهی نسبت به خود دارند و فکر می کنند دچار زود انزالی شده اند. در صورتی که این ها همه فیلم و تکنیک های رسانه ای است نه واقعیت. انزال زودرس بر اساس رضایت فرد و شریک جنسی از زمان انزال تعریف می شود. همچنین زمان مشخصی بعنوان ملاک در نظر گرفته نمی شود.
تحقیقات گسترده نشان داده است اکثریت مردان بین ۲ تا ۸ دقیقه زمان بین تحریک و انزال دارند. عوامل متعددی مثل سن (در سنین پایین تر شیوع بیشتری دارد.)، برانگیختگی جنسی (هر چه شدت برانگیختگی بیشتر باشد انزال سریعتر اتفاق می افتد.) و زمان سپری شده پس از آخرین لذت جنسی ( هر چه فاصله دفعات رابطه کمتر باشد انزال زودرس بیشتر اتفاق می افتد.) و همچنین عوامل فیزیولوژیکی مثل آستانه تحریک و تواتر تحریک نیز در انزال زودرس دخیل هستند. عوامل روانی نیز می توانند منجر به انزال زودرس گردند. خودانگاره بدنی، احساس خجالت و شرم و اضطراب و استرس فرد می تواند روی این موضوع اثرگذار باشد.
اثرات انزال زودرس در مردان
مردی که به این نوع از اختلال ارگاسم مردان مبتلاست، با کمترین تحریک قبل از دخول یا به هنگام آن یا مدت کوتاهی بعد از آن و قبل از اینکه دوست داشته باشد بطور مستمر یا مکرر، دستخوش انزال می شود. عواملی که بر مدت مرحله برانگیختگی تاثیر می گذارند مانند سن مرد، تازگی شریک جنسی او یا موقعیت و فراوانی اخیر فعالیت جنسی باید در نظر گرفته شود.
- این اختلال ارگاسم مردان موجب پریشانی و مشکل میان فردی قابل ملاحظه ای می شود.
- این اختلال با اختلال دیگر، بیماری جسمانی، یا مصرف مواد توجیه نمی شود.
- انزال زودرس می تواند دایمی یا اکتسابی، فراگیر یا موقعیتی و ناشی از عوامل روانی و یا آمیزه ای از عوامل روانی و جسمانی باشد.
راهکارهای اشتباه برای مقابله با انزال زودرس
- استفاده از قرص ترامادول، مواد مخدر و مشروبات الکلی از روشهای نادرست برای حل مشکل می باشد.
- ترامادول و مواد مخدر در ابتدای شروع به استفاده باعث تاخیر در انزال می گردند و از این بابت به فرد کمک می کنند ولی در دراز مدت به دلیل اثر بر میلی جنسی و کاهش آن باعث می شوند فرد تمایلی به برقراری رابطه جنسی نداشته باشد. از سوی دیگر استفاده از این مواد باعث ایجاد اعتیاد و آسیبها و پیامدهای ناگوار دیگری برای فرد می شود.
- همچنین برخی از مردان برای پیشگیری از انزال زودرس سرعت عمل خود را در رابطه زیاد می کنند و قبل از پیش نوازش به دخول می پردازند. آنها سعی می کنند با عجله کار را پیش ببرند تا بتوانند مدت بیشتری رابطه را ادامه دهند. این کار نتیجه ای برای ایشان جز نارضایتی بیشتر شریک جنسی در بر ندارد.
- انحراف فکر به مسایل غیر جنسی و ایجاد درد یا تحریک دردناک از دیگر شیوه های نادرست برای حل مشکل می باشد.
- همچنین برخی از افراد به اشتباه از داروی ویاگرا یا سیلدنافیل برای درمان زودانزالی استفاده می کنند. ویاگرا دارویی است که به تقویت و ماندگاری نعوظ در افرادی که اختلال نعوظی دارند، کمک می کند. اما هیچ تاثیری بر انزال فرد ندارد و مصرف آن باعث تأخیر در انزال نمی شود.
اثرات مواد غذایی در اختلال ارگاسم مردان
در مورد اثر مواد غذایی بر زودانزالی چه در ایجاد و چه در کنترل و درمان آن اطلاعات ضد و نقیض زیادی وجود دارد و تحقیقات متقن و مشخصی وجود ندارد. آنچه که در اکثر منابع طب سنتی و جدید مطرح می باشد اینکه برخی از مواد غذایی باعث انزال زودرس و تشدید آن می شوند.
مانند ماست، دوغ و لبنیات و غذاهایی که در اصطلاح طبیعت سرد دارند، فلفل و ادویه جات تند در مقابل برخی مواد غذایی مثل موز، عسل، خرمای پیارم، مارچوبه، تخم مرغ، شکلات تلخ، هویج، جو دوسر، تمبر هندی، آووکادو، بلوبری، موز، گردو، غلات و حبوبات بویژه لوبیای مخملی (نوع خاصی از لوبیاست، سیاه رنگ است و در هندوستان زیاد دیده می شود)، سیر و پیاز، کرفس، مغز پسته و بادام، قارچ، لوبیای سبز، گیلاس زمستانی و برنج قهوه ای کمک به کنترل زودانزالی می کنند.
داروهای اعصاب و روان بویژه داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین و سه حلقه ای ها که در درمان افسردگی بکار می روند می توانند باعث تأخیر در انزال شوند. کلومیپرامین، فلوکستین، سرترالین، سیتالوپرام و… از این دسته داروها هستند. مصرف طولانی مدت این داروها باعث کاهش میل جنسی و تمایلات جنسی می شود.
تمرینات کنترل زود انزالی
همان طور که اشاره شد مساله اصلی در زود انزالی مردان، عدم کنترل ارادی بر رفلکس انزالی است. مردان برای کنترل انزال لازم است بتوانند لحظه غیر قابل اجتناب بودن انزال را شناسایی کنند. در سیر مراحل جنسی و هنگامی که تحریک جنسی ایجاد می شود لحظه ای وجود دارد که در آن لحظه تحریک منجر به انزال می گردد و امکان پیشگیری از انزال دیگر وجود ندارد.
مردانی که زودانزالی دارند در شناسایی این لحظه مشکل دارند و نمی توانند تحریک را قبل از رسیدن به این لحظه کنترل کنند. برخی تمرینات رفتاری وجود دارد که کمک می کند که این اختلال ارگاسم مردان بهتر درمان شود و یک مرد بتواند به درستی این لحظه را شناسایی کند. و به تدریج با کنترل تحریک قبل از رسیدن به این لحظه از انزال پیشگیری کند و زمانی اقدام به رسیدن به این نقطه کند که قصد انزال را دارد.
تکنیک توقف شروع ( stop- start )
یکی از تکنیکهای رفتاری برای مهار زودانزالی تکنیک توقف شروع است. در این تکنیک در هنگام رابطه مرد در زیر قرار می گیرد و زن در بالا و تحریک به آرامی و توسط زن آغاز می شود. مرد قبل از رسیدن به لحظه غیر قابل اجتناب از انزال با اشاره از زن می خواهد که تحریک را متوقف کند. بعد از گذشت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه که آرامش برای مرد ایجاد شد مجدد تحریک ادامه می یابد و مجدداً قبل از رسیدن به نقطه مورد اشاره تقاضای توقف تحریک صورت می گیرد. این روند چند نوبت صورت می گیرد تا آمادگی لازم در زن ایجاد شود و سپس تا انزال ادامه می یابد.
تکنیک سیمن (seman)
یکی دیگر از تکنیکهای رفتاری تکنیک سیمن می باشد. در این تکنیک مرد آلت تناسلی خود را تحریک می کند و قبل از رسیدن به لحظه غیر قابل اجتناب انزال، تحریک را متوقف می کند. سپس ۱۵ تا ۳۰ ثانیه تحریک را متوقف نگه می دارد تا احساس نزدیک بودن انزال سرکوب شود. بعد مجدداً تحریک شروع می شود و به همین منوال ۳ بار توقف تحریک صورت می گیرد. در پایان اجازه انزال داده می شود. این تمرین دو تا سه بار در هفته انجام می شود. بعد از گذشت 3 نوبت از تمرین دفعات توقف به تدریج از ۳ بیشتر می شود تا مدت زمان تمرین به تدریج افزایش یابد و فرد بتواند بین ۷ تا ۱۰ دقیقه تحریک بدون انزال داشته باشد.
تکنیک فشردن سر آلت تناسلی
یکی از تکنیک های رفع این اختلال ارگاسم مردان تکنیک فشردن سر آلت تناسلی است. در این تکنیک مثل تکنیک قبلی تحریک صورت می گیرد و قبل از رسیدن به لحظه غیر قابل اجتناب از انزال، با دو انگشت محکم سر آلت تناسلی فشرده می شود. این باعث فروکش کردن تحریک و از بین رفتن احساس انزال می شود و بعد از چند ثانیه مجدداً تحریک ادامه می یابد.
گام های درمان اختلال زود انزالی
به طور کلی گام های زیر برای رفع مشکل زود انزالی باید طی شود:
- گام اول – تغییر سبک زندگی
- گام دوم – رژیم غذایی
- گام سوم – ورزش
- گام چهارم – رعایت اصول رابطه جنسی صحیح
- گام پنجم – استفاده از تکنیکهای رفتاری
- گام ششم – موقعیت یا پوزیشن در رابطه
- گام هفتم – استفاده از داروهای بی حسی موضعی و کاندومهای تأخیری
- گام هشتم – درمانهای دارویی
توجه داشته باشید که استفاده از روش ها برای خود درمانی می تواند آسیب زا باشد. با توجه به اهمیت موضوع مراجعه به متخصصان و مشاوره جنسی ضروری است. مشاوران مرکز مشاوره رهیاب به صورت تلفنی و حضوری آماده ارائه مشاوره به هموطنان عزیز هستند. برای درمان مشکلات جنسی خود کافیست از طریق زیر با ما تماس بگیرید.
انزال دیررس یا بازداری شده
این تشخیص در مورد مردانی مقرر می شود که بعد از مرحله طبیعی برانگیختگی به هنگام فعالیت جنسی که از لحاظ تمرکز، شدت و مدت کافی محسوب می شود، بطور مستمر یا مکرر در رسیدن به ارگاسم تاخیر دارند. یا اصلا به ارگاسم نمی رسند. این اختلال موجب پریشانی و مشکل میان فردی قابل ملاحظه ای می شود. همچنین می تواند دائمی یا اکتسابی، فراگیر یا موقعیتی، و ناشی از عوامل روانی یا آمیزه ای از عوامل روانی و جسمانی باشد.
علل روانی دیر انزالی
علل روانی (که مهمترین آن ترس ناخود آگاه است.) شایعترین دلیل در این مشکل ارگاسم مردن یعنی انزال دیررس است. هر چند مشکلات جسمانی و نورولوژیک نیز می توانند باعث این مشکل باشند. ترس زنای با محارم (ترس از انجام عملی نادرست به علت تابو بودن سکس در ذهن فرد). ترس اختگی (ترس از اینکه مبادا در هنگام سکس آسیبی به فرد برسد و آلتش قطع شود). ترس از صدمه زدن به زن (ترس و نگرانی از اینکه مبادا آلت تناسلی وی باعث آسیبی به همسر شود و برای او مشکلی ایجاد کند).
ترس از دست دادن کنترل (ترس از خجالت زده شدن، شرم به دلیل تربیت جنسی محدود و یا درگیری های ناشی از یک کلیشه مردانه، که در آن مرد است که مجاز به نشان دادن احساسات و کنترل شود). خصومت و خشم (خصومت و خشم پنهان نسبت به جنس زن). ترس از دست دادن اسپرم (نگرانی از اینکه مبادا اسپرمها تمام شود). انگیزه های پارافیلیک (تمایل به مدل خاصی از تحریک جنسی و یا فانتزیهای جنسی خاص داشتن). دفعات زیاد و تکنیک های منحصر به فرد استمنا (افراد در شرایط خاص و به شکل خاصی اقدام به استمنا می کرده اند و همیشه انزال را در آن شرایط تجربه کرده اند) از جمله علل بوجود آورنده این ترس ناخوداگاه هستند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: اختلال جنسی پارافیلیا
تأثیر عوامل فکری بر انزال دیررس
افرادی که از نظر تربیت مذهبی بسیار خشک و متعصب تربیت شده اند بطوریکه رابطه جنسی را بسیار امر پلیدی تصور می کنند و نسبت به آن دیدگاه افراطی منفی دارند، می توانند به این مشکل ارگاسم مردان مبتلا شوند. همچنین برخی از مردان یک دیدگاه کلی و برجسته در مورد زنان دارند که می تواند باعث بروز این مشکل در آنها شود. این مردان زنان را به دو دسته تقسیم می کنند.
- زنان بدکاره
- زنان پاکدامن
تحقیقات نشان داده است اکثر مردان مبتلا به این اختلال، در زمان استمنا مشکلی برای ارگاسم و انزال ندارند و فقط در رابطه جنسی خود دچار مشکل هستند. آنها به اشتباه فکر می کنند مشکل در همسرشان است و همسرشان جذابیت لازم و یا تحریک مناسب را ندارد. متاسفانه این افراد درگیر روابط فرا زناشویی برای حل مشکل می شوند. این روابط نه تنها کمکی به ایشان نمی کند بلکه مشکل را تشدید می کند.
درمان اختلال انزال دیررس یا دیر انزالی
در درمان این مشکل یک شرح حال کامل و بررسی دقیق لازم است تا مشخص شود مشکل موقعیتی است یا فراگیر و دایمی بوده یا اخیرا ایجاد شده است. همچنین مسایل جسمانی و مصرف داروها نیز مورد پرسش قرار می گیرد. مصرف داروهای ضد افسردگی یا آرام بخش ها و یا داروهای اعصاب و روان باعث می شود انزال به تاخیر بیفتد. که باید در شرح حال مراجع مد نظر داشت. در صورتیکه علل مشکل روانی باشد ابتدا درمانهای شناختی رفتاری باید مد نظر قرار گیرد. در این درمانها کمک می شود تا ذهنیت فرد اصلاح شود و بتواند به رابطه جنسی یک نگاه معقول و درست داشته باشد. همچنین تکنیکهای رفتاری برای کسب لذت بیشتر و تحریک مناسب نیز آموزش داده می شود.
استفاده از ویبراتور برای تحریک آلت تناسلی مرد، ماساژ انگشتی پروستات و یا ویبراتور رکتال مد نظر قرار می گیرد. گاهی اوقات (برای مثال در مواقعی که به علت این مشکل ناباروری ایجاد شده باشد.) تحریک الکتریکی انزال ممکن است سودمند باشد. تلاش برای بهبود رابطه عاطفی زوجین و همچنین جلب مشارکت شریک جنسی در درمان مشکل نیز باید مد نظر قرار گیرد. توجه داشته باشید که استفاده از روش ها برای خود درمانی می تواند آسیب زا باشد. با توجه به اهمیت موضوع مراجعه به متخصصان و مشاوره جنسی ضروری است. مشاوران مرکز مشاوره رهیاب به صورت تلفنی و حضوری آماده ارائه مشاوره به هموطنان عزیز هستند. برای درمان مشکلات جنسی خود کافیست از طریق زیر با ما تماس بگیرید.
انزال به مثانه
انزال عقب رونده یا انزال به مثانه به وضعیتی اطلاق می شود که انزال صورت می گیرد. ولی مایع منی به جای خروج از مجرا و بیرون ریختن، به داخل مثانه می رود و منی از مجرا خارج نمی شود. در واقع انزال خشک صورت می گیرد. در چنین مواردی با آزمایش ادرار و اثبات وجود اسپرم داخل ادرار، تشخیص صورت می گیرد. همچنین ادرار این افراد بعد از رابطه جنسی بطور معمول تیره تر است. انزال به مثانه می تواند به علت جراحی در گردن مثانه، جراحی پروستات و برداشتن آن، آسیب به اعصاب ناحیه و یا استفاده از داروهایی مثل آتنولول که برای فشار خون استفاده می شود، ایجاد شود. همچنین یکی دیگر از علل آن ممانعت عمدی از خروج منی می باشد که باعث برگشت منی به مثانه می گردد.
داروهای به وجود آورنده اختلال انزال به مثانه
نوروپاتی دیابتی و اثرات جانبی برخی داروهای ضد جنون نیز باید مورد توجه قرار گیرند. همچنین انزال برگشتی در موارد استفاده از کلردیازپوکساید، داروهای نورولپتیک (کلرپرومازین، فلوفنازین، پرفنازین، پیموزاید، تیوریدازین، کلوزاپین و تری فلوپرازین)، مهار کننده های مونوآمین اکسیداز، ضد افسردگی های سه حلقه ای، ترازودون و نارکوتیک ها دیده شده است. در مواردی که ناباروری ایجاد شده باشد اسپرم از مثانه جمع آوری و شستشو می شود و در محیط آزمایشگاه لقاح صورت می گیرد و سلول تخم داخل رحم قرار می گیرد.
عدم وجود انزال
یکی از اختلالات ارگاسم مردان عدم وجود انزال است. در صورت عدم وجود انزال، بیمار باید از نظر جسمی به دقت مورد بررسی قرار گیرد. چون ممکن است مشکل جسمی (آسیب اعصاب ناحیه) وجود داشته باشد و برای درمان نیز لازم است تحریک الکتریکی صورت گیرد.
انزال بدون لذت
در برخی از بیماران مرد با وجود اینکه انزال اتفاق می افتد، احساس مرکزی ارگاسم مردان وجود ندارد یا بسیار کوتاه است. در این موارد نیز ابتدا شرح حال کامل اخذ می شود و معاینه صورت می گیرد تا علل جسمی و ارگانیک رد شوند. بیشترین دلیل این مساله اختلالات نورولوژیک می باشد.
درمان اختلالات ارگاسم مردان
توجه داشته باشید که استفاده از روش ها برای خود درمانی می تواند آسیب زا باشد. با توجه به اهمیت موضوع مراجعه به متخصصان و مشاوره جنسی ضروری است. مشاوران مرکز مشاوره رهیاب به صورت تلفنی و حضوری آماده ارائه مشاوره به هموطنان عزیز هستند. برای درمان اختلالات ارگاسم مردان از قبیل زود انزالی، دیر انزالی، انزال به مثانه، عدم وجود انزال و انزال بدون لذت کافیست از طریق زیر با ما تماس بگیرید.