دست یافتن به یک زندگی راضی کننده و شاد، مرهون قرار گرفتن در یک رابطه سالم و پایدار است. رابطه ای سرشار از صمیمیت، رفتار صادقانه، عشق و علاقه مندی قلبی، محبت و ابراز احساسات و احساس امنیت بصورت دو طرفه. یک نفر که شریک خنده و شادی شما باشد و آرزوها و اضطراب های خود را با شما در میان بگذارد. این موهبت ثروتی عظیم است که نیاز به پرداخت پولی ندارد. هر چند که می توان بدون داشتن یک رابطه عاطفی نیز شاد بود، اما داشتن یک همدل و هم یار دغدغه بسیاری از انسان هاست. در بررسی های صورت گرفته مشاهده شد که علاقه داشتن به همسر سبب می شود که بار منفی زندگی و دردها کاسته شود. اما در مقابل قرار گرفتن در یک رابطه احساسی بدون علاقه تنها می تواند باعث فزونی مشکلات باشد.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین پیش از ازدواج
رابطه عاطفی سالم چه فوایدی برای طرفین ارتباط دارد؟
یک رابطه مطلوب و خوب، ارتقا دهنده وضعیت سلامت روح و روان است و منجر به ایجاد احساسات مثبتی همچون عشق، حمایتمی گردد. متاسفانه گاهی برخی از روابط تحت تاثیر کمال گرایی قرار می گیرند و پایداری آن متزلزل می گردد.
داشتن یک رابطه پایدار، خواسته بسیاری از افراد است اما وقتی افراد یک رابطه را شروع می کنند و سپس ازدواج می نمایند، آنگاه متوجه می شوند که چه کار سختی در پیش دارند. چرا که قضایا اغلب آنطور که ما تصور می کنیم پیش نمی رود. یافتن و تداوم بخشی به یک رابطه مطلوب، امری است که در ابتدا نیاز به آگاهی دارد. لذا در این مطلب به اشتباهات مرسوم و متداولی اشاره خواهیم کرد که اصلاح و برطرف کردن آنها در بهبود وضعیت رابطه ای که دارید، بسیار موثر خواهد بود. البته اصلاح این اشتباهات در مورد رابطه با یک فرد مناسب و پایدار و دائمی کاربرد دارد. در صورتی که فرد اشتباهی یا موقتی و زودگذر را برای رابطه خود انتخاب کنیم، فاقد اثر خواهد بود.
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین «رابطه ام دائمی است یا زودگذر؟»
وابستگی افراطی
یکی از اشتباهات رایجی که در اغلب رابطه ها مشاهده می شود، تکیه کردن و وابسته شدن بی حد و اندازه به طرف مقابل است. بطوری که حتی تصور دوری و جدایی از او مشکل می گردد. هرچند که از دست دادن انسان های نزدیک و عزیز همیشه برای آدمی دشوار است، اما تصور کردن این شرایط و محتمل دانستن آن، کمک شایانی در ارزیابی وضعیت وابستگی به همسرتان می کند.
همیشه در نظر بگیرید که زندگی شما بدون او چگونه خواهد بود و تا چه اندازه سلامت روحی و جسمی تان به خطر می افتد. بازیابی امید به زندگی و بازگشت به روال عادی آن چه مدت زمانی طول می کشد؟ یافتن پاسخ این پرسش ها در روند متعادل سازی میزان وابستگی کمک کننده خواهد بود. البته توجه داشته باشید منظور از حد تعادل، بی اهمیتی و عدم وابستگی به شریکتان نیست، چرا که این موضوع نیز به نوبه خود، پیامد های بدی را به دنبال دارد.
توقع بیش از حد
در یک رابطه مطلوب، دو طرف دغدغه کم توجهی را ندارند و نیازها و آرزوهایشان به شیوه صحیحی پاسخ داده می شوند. همچنین سطح انتظارات و توقعات معقول است و از آسیب های خیال پردازی های غیرحقیقی در امان می باشد. اما گاهی طرفین یک رابطه به دلیل نداشتن تعریف مناسبی از توجه و دوست داشتن، سبب آزار یکدیگر می شوند.
مراقبت و توجه، به معنای دسترسی دائمی و پاسخگویی نامحدود به تماس های تلفنی و پیام ها نیست. همچنین دوست داشتن و حمایت به معنای فراهم نمودن کلیه خواسته ها و آمال نمی باشد. بنابراین سطح نامعقول توقعات و انتظارات، ابتدا سبب رنجش طرف مقابل و سپس خود می گردد و در نهایت سودی هم نخواهد داشت.
عدم حفظ حریم شخصی، کنجکاوی بیش از حد
یکی از ارکان مهمی که می تواند زمینه ساز پایداری یک رابطه خوب باشد، حفظ حریم شخصی است. تا جای ممکن سعی کنید خود را از حاشیه ها دور نگه دارید و تمام جزئیات رابطه و رازهایتان را حتی برای محبوب ترین و قابل اعتماد ترین افراد برملا نکنید. همواره به یاد داشته باشید اعتماد بیش از حد به افراد آسیب رسان است و می تواند رابطه را به سکوی پرتاب بکشاند. بنابراین برای خود و حریم خصوصی تان مرزهایی قائل شوید و هر کسی را شایسته حضور در آن ندانید.
بیان مشکلات و تلخی های دونفره برای دیگران
طبق تجربه و شواهدی از زندگی افراد در گذشته تاریخی، هیچ رابطه ای ایده آل و بدون نقص نبوده، نیست و نخواهد بود. فقط ممکن است گاهی برخی از مشکلات تا سالیان متمادی باقی بمانند و ناراحتی های طولانی مدت را با خود به همراه داشته باشند. متاسفانه افراد در چنین مواقعی به جای مطرح کردن عامل تنش زا با شریک زندگیشان، به گلایه و اعتراض کردن به دیگران روی می آورند. در برخی این موضوع به یک عادت همیشگی مبدل می گردد که به خیال خود می خواهند تنشهای درونی را خالی کنند، در صورتی که نمی دانند که غیر مستقیم به سرد شدن رابطه شان دامن می زنند.
همانطور که پیش تر نیز ذکر شد، عدم حفظ حریم خصوصی و مطرح کردن مشکلات شریکتان با دیگران آن هم به طرز افراطی، تنها به شما و رابطه تان ضرر می رساند. چرا که این موضوع فقط به خودتان مربوط می شود. اگر مشکل پیش آمده، بین خودتان حل و فصل نشد، به جای مطرح کردن آن با افراد غیرمتخصص، به مشاور و متخصصینی که دارای دانش کافی در این زمینه هستند، مراجعه فرمایید تا با کمترین آسیب و ضرر بتوانید با مشکلات بهتر روبرو شوید.
بیشتر بخوانید : روانکاوی فردی
بیان خشم به طرز غیر مستقیم
اگر در یک رابطه سالم قرار گرفته باشید، لزومی ندارد که خشم و رنجش خود را بطور غیرمستقیم بیان کنید. برای این منظور از ابزاری مانند کینه جویی، لجبازی، انتقام، بی توجهی، سکوتاستفاده کنید. این موارد، نشان دهنده پرخاشگری منفعلانه هستند و تصور می شود چون که خشم و ناراحتی را بطرز غیر مستقیم به طرف مقابل گوشزد می کند، کارآمد هستند. حال آن که این طرز بیان، اثرات مخربی را بر رابطه تان می گذارد و سبب به تنگنا رسیدن رابطه نیز می شود. سعی کنید با آرامش از دلخوری و ناراحتی هایتان به شریکتان بگویید و خودتان را با مسائل پیش پا افتاده و کم اهمیت آزار ندهید. صبر بیشتری داشته باشید و از خطاها راحت تر چشم پوشی نمایید تا رابطه مطلوبی را داشته باشید.