دردسرهای طولانی شدن دوره عقد
اصولا برای ما مسلمان ها طولانی شدن دوره عقد از لحاظ عرفی مهم بوده که نباید این اتفاق بی افتد. تجربه نشان داده که دوره عقد حداکثر یک سال باشد. اغلب افرادی که با طولانی شدن دوره عقد مواجه هستند، به اختلاف بر می خورند. این به معنای آن است که این افراد اختلاف جدی با هم نداشته اند و مشکلاتی هم که به وجود آمده اند، به صورت تدریجی و حاصل طولانی شدن این دوران بوده است.
مشکلات طولانی شدن دوره عقد
توقعات زن و شوهری از یکدیگر
این در حالی است که بر طبق عرف، تا وقتی که زوجین به خصوص دختر در خانه پدر هستند ملزم به رعایت قوانین آن و برآورده کردن توقعات قبلی خانواده هستند. این وضعیت وقتی طولانی بشود، آنها را دچار فرسایش روانی می کند و باعث اختلاف می شود.
کنجکاوی اطرافیان و سوال در مورد زمان عروسی
وقتی هم که عقد طولانی می شود سوالات دیگری اضافه می شوند مانند «رابطه تان خوب است؟». این فشارها کم کم زوجین و خانواده ها را خسته می کند و باعث می شود که همدیگر را سرزنش کنند.
رفت و آمد
خیلی از خانواده های دختر خانم ها اجازه نمی دهند که دخترعقد کرده شان شب بیرون از خانه پدری بخوابد یا با شوهرش به مسافرت برود. یا وقتی از خانه بیرون می روند برای برگشت او ساعت تعیین می کنند. این مسئله شوهر را ناراحت می کند و روی رابطه آنها اثر می گذارد.
انتظار خانواده دختر از داماد برای تقبل مخارج تحصیل، درمان و خرید دخترشان
این در حالی است که خانواده پسر به این مسئله معترضند و با کنایه و یا مستقیم این نکته را به روی دختر می آورند. در این زمان، زوجین چون نمی دانند به حرف چه کسی گوش کنند به جان هم می افتند. هزینه دختر زمان عقد با چه کسی است؟
مراسم عروسی و داستانهای آن
و در خانواده هاییکه از لحاظ فرهنگی با هم خیلی تفاوت داشته باشند، سر مراسم عروسی هم به اختلاف بر خواهند خورد. از آنجا که در این مواقع هر خانواده ای سعی دارد روی دیگری فشار بیاورد، این مسئله روی روابط زوجین تأثیر خواهد گذاشت و نهایتا دلسردی. با این همه اختلاف و دردسر، بسیار طبیعی است که زوجین از هم دلسرد بشوند و حتی عطای زیر یک سقف رفتن را به لقایش ببخشند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: معایب طولانی شدن دوره نامزدی
چند پیشنهاد عالی
قبل از اینکه مسائل و مشکلات دوره عقد شما را به اختلاف برساند و دچار سوء تفاهمات شوید، زودتر به خانه خود روید و مراسم ازدواج خود را ساده تر بگیرید.
به دنبال تشابهات باشید
به فرهنگ و رسوم خانواده هایتان توجه کنید و تشابهاتی را که بین آنها وجود دارد پیدا کنید. در اختلافاتی که به دلیل تفاوت های فرهنگی بین خانواده ها به وجود می آید، طرف وسط را بگیرید و از منتقل کردن حرف های این خانواده به آن خانواده پرهیز کنید. همینطور ناراحتی تان از این مسائل را سر همسرتان خالی نکنید.
مسولیت زندگیتان را بپذیرید
این شماهستید که تعیین میکنید دیگران چقدر درزندگیتان نقش داشته باشند. اگر با کم کردن چشم و همچشمی ها می توانید سر زندگی تان بروید، تصمیمتان را بگیرید و هر کدامتان خودتان تصمیمتان را برای خانواده تان مطرح کنید.
آثار طولانی شدن دوره عقد
- خانواده هایی که به افکار منفی درباره آسیب های طولانی شدن دوره عقد یا قوانین سخت گیرانه گرفتارند، فشار روانی را تولید می کنند. با طولانی شدن دوره عقد، این فشار منفی از پدر و مادر گذشته، رفتار جوان تازه ازدواج کرده را درگیر می نماید که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم، رابطه او با همسرش را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
- به مرور زمان، هریک از پسر یا دختر با ازدواج و عقد، نوعی دلبستگی به همسر خود پیدا می کند و چون نمی تواند به میزان مورد نیاز با همسر خود باشد، احساس تنهایی می کند. این احساس در فضای روانی دختر، تاثیر منفی بیشتری گذاشته زیرا او تمایل روان و فطری به تمرکز عاطفی و همسویی ذهنی در عشق دارد؛ همان گونه که پسر نیز به دلیل استقلال طلبی ذاتی، با طولانی شدن دوران نامزدی و حضور تصمیم های والدینی برای خود و همسرش، گرفتار احساس بیهودگی انتظار و به اغتشاش ذهنی دچار خواهد شد.
- در برخی موارد، چون زن و شوهر نمی توانند به ارضاء کامل نیازهای جنسی خود برسند، به طور آگاهانه یا ناخودآگاه بهانه هایی گوناگون را مطرح و گرفتار ایرادگیری های بی منطق و بی دلیلی میشوند که آرامش روابط را به خطر می اندازد.
- از جمله اهداف ازدواج، یافتن هویتی جدید است. اما با طولانی شدن دوره عقد، دختر و پسر، خود را در بلاتکلیفی و تعارض میان دو نقش «فرزند بودن» و «همسر بودن» می بینند. آنان در عین تأهل، با خانواده خود زندگی میکنند. این تعارض، از منابع فشار روانی و تنش در رابطه خواهد بود.
- یکی دیگر از نکات، سخنان اطرافیان و همسایگان است که با طولانی شدن این دوران به حدس و گمان هایی بی اساس روی می آورند و چالش های گوناگون را طرح می کنند که چه بسا هیچ کدام به واقعیت نزدیک نباشد و به تدریج در زندگی این زن و شوهر جوان وارد شده و آنها را به آشفتگی دچار می کند.
- مقایسه با دیگران نیز می تواند یکی از سرچشمه های اختلافات باشد.
- در برخی موارد، منزل دختر محدودیت مکانی برای پذیرایی از داماد و ایجاد خلوت با همسر را دارد. اما برای زمانی طولانی، رنج افزا خواهد بود.
- اغلب حساسیت در این دوره بسیار است و طولانی شدن دوره عقد به پیچیدگی بیشتر روابط می انجامد. همراهی برخی آسیب های طولانی شدن دوره عقد، باعث بروز و برجسته شدن احتمالی ضعف ها و ایجاد تردیدهای بیجا در دختر و پسر و حتی گاه دلزدگی از یکدیگر می گردد حال آنکه بروز این ضعف ها در دوره زندگی مشترک، به دلیل احساس تعهد و مسئولیت بیشتر نسبت به رابطه و جدی تر شدن نقشها، آسیب های کمتری خواهد آفرید.
- گاه ممکن است با طولانی شدن دوره عقد، حریم ها و حرمت ها میان زوجین و خانواده های آنان شکسته شود که این امر، زمینه را برای جدایی فراهم می کند.
- اگر در خانواده طرفین، فرزند بزرگ و دم بخت دیگری حضور داشته باشد، طولانی شدن دوره عقد، وضعیت ناخرسند کننده ای ایجاد خواهد کرد.
- منجر نشدن دوران عقد به زندگی مشترک، برای دختر زیان آورتر خواهد بود. زیرا گذشت سالیانی دراز برای دختر مشکل آفرین است. اما به حسب باورهای اجتماعی برای پسر مشکلی پدید نمی آورد. دختر اگر از سن معینی بگذرد، احتمال انتخاب شدنش کاهش می یابد؛ در حالی که پسر حتی در سنین بالاتر نیز برای زن ها پذیرفتن است. بنابراین دختر باید در مورد خود احتیاط کند و نامزدی پیش از زفاف را برای مدت این گونه طولانی نپذیرد، مگر آنکه تا حد زیادی مطمئن باشد که پسر به وعده وفا می کند و نامزدی را به هم نمی زند.