یکی از مشکلات خانواده ها مشکلات جنسی است. کاهش میل جنسی ، بيشتر با مشكلات برانگيختگي و يا مشكلات ارگاسم همراه مي باشد. این افراد معمولا تمایل زیادی برای برقراری رابطه جنسی ندارند. چون لذتی از آن نمی برند. کاهش میل جنسی احتمال دارد اختلال اوليه بوده يا ممكن است پيامد پريشاني هيجاني ناشي از اختلال در برانگيختگي يا ارگاسم باشد. با اين حال، برخي از مبتلايان به کاهش میل جنسی، در واكنش به تحريك جنسي، توانايي برانگيختگي جنسي كافي و رسيدن به ارگاسم را حفظ می كنند.
کاهش ميل جنسي ممكن است كلي بوده و همه ي اشكال جنسي را شامل گردد. و گاهي مي تواند فقط محدود به يك شريك جنسي يا يك فعاليت جنسي خاص باشد. زماني كه فرد از فرصت ابراز جنسي محروم مي شود انگيزه ي کمی براي جستجوي محرك هاي جنسي وجود دارد.
نشانه های کاهش میل جنسی چیست؟
فرد معمولاً تماس هاي جنسي را شروع نمي كند و يا زماني كه اين فعاليت ها از سوي شريك جنسي آغاز مي گردد، با اكراه در آن شركت مي كند. زماني كه كاهش ميل جنسي منجر به مراجعه به مراكز باليني مي گردد، متخصص باليني ممكن است سنجش هر دو طرف درگير در رابطه ي جنسي را لازم بداند. چون ميل ضعيف آشكارا در يك شريك ممكن است به دلیل نياز مفرط به ابراز جنسي از سوي شريك جنسي ديگر باشد.
علل کاهش میل جنسی چیست؟
بيماري هاي جسماني احتمال دارد به علت درد، ضعف، مشكلات مربوط به تصوير بدن، يا نگراني درباره ي زنده ماندن، تأثير زيان بار نامشخصي روي کاهش ميل جنسي داشته باشند. اختلال افسردگي اغلب با کاهش ميل جنسي در زن و مرد همراه است. و شروع افسردگی ممكن است مقدم بر اين اختلال، همزمان با آن، يا پيامد کاهش ميل جنسي باشد. مبتلايان به اين اختلال احتمال دارد مشكلاتي در برقراري رابطه ي جنسي پايدار نارضايتي روابط زناشويي داشته باشند. کاهش ميل جنسی يكي از شايع ترين شكايات در بين زوج ها است و زنان بيشتر از مردان به اين اختلال مبتلا مي شوند.
عواملی که باعث کاهش میل جنسی می شوند
سردی
خوردن بیش از حد غذاهای سرد، ورود به سن سردی و در کل افزایش سردی افراد اصلی ترین عامل کاهش میل جنسی است.
استرس
اضطراب و استرس که میتواند ناشی از مشکلات مختلفی مانند مشکلات اقتصادی کاری اجتماعی و روزمره باشند باعث به وجود آمدن مشکل در روابط جنسی میشوند.
کمبود استراحت و خواب
خواب و استراحت کم، میل جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد.
عوارض برخی از داروها
داروهای فشار خون، ضد حساسیت ها، قرص های ضد بارداری، شیمی درمانی.
چاقی
تحقیقات نشان داده که افراد چاق میل کمتری دارند. علت آن کاملا مشخص نشده است. ولی احتمالا کاهش اعتماد به نفس ناشی از چاقی باعث کاهش میل جنسی می شود.
تستسترون پایین
تستسترون باعث افزایش میل جنسی می شود. به موازات افزایش سن در مردان مقدار این هورمون به طور ملایم کاهش می یابد. گفتنی است که این هورمون مردانه در زنان نیز وجود دارد و میل جنسی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.
افسردگی
افسردگی میل جنسی را شدیداً تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر آن مصرف دارو های ضد افسردگی نیز خود باعث کاهش میل جنسی می شود.
یائسگی
فرا رسیدن مرحله یائسگی در زنان و تصوراتی که در این مرحله به وجود می آید باعث سرد شدن رابطه جنسی می شود.
کاهش صمیمت
نزدیکی بدون صمیمیت منجر به سرد شدن روابط می شود.
الکل
مصرف افراطی الکل سبب کاهش میل جنسی و نیز دیر انزالی می شود.