مشاوره ازدواج خارج کشور، درواقع نوعی زوج درمانی نیز محسوب می شود. مشاوره ازدواج به زوجین کمک می کند تا در انواع مختلف مشکلاتشان را تشخیص داده و حل کرده و روابط خود را بهبود بخشند. از طریق مشاوره ازدواج، می توانید تصمیمات اندیشمندانه ای در مورد بازسازی و تقویت رابطه خود خود بگیرید.
مشاوره ازدواج اغلب توسط درمانگران دارای مجوز، معروف به مشاوران ازدواج یا درمانگران ازدواج و خانواده ارائه می شود. این درمانگران دارای مدارک کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس و بالاتر هستند.
مشاوره ازدواج اغلب کوتاه مدت است. مشاوره ازدواج به طور معمول شامل مشاوره برای هر دو طرف می شود، اما گاهی اوقات یکی از طرفین تصمیم می گیرد که به تنهایی با یک درمانگر کار کند و در عین حال هر برنامه درمانی خاص، بستگی به شرایط دارد.
چرا باید مشاوره ازدواج انجام دهیم؟
مشاوره ازدواج می تواند به زوجین در همه انواع روابط صمیمی بین زوج ها کمک کند.
برخی از زوج ها برای تقویت رابطه خود و بالا بردن درک بهتر از یکدیگر به دنبال مشاوره ازدواج هستند. مشاوره ازدواج همچنین می تواند به زوج هایی که قصد ازدواج دارند کمک کند. مشاوره قبل از ازدواج می تواند به زوجین کمک کند تا درک عمیق تری از یکدیگر داشته باشند و اختلافات را قبل از ازدواج برطرف کنند.
در موارد دیگر، زوجین به دنبال مشاوره ازدواج برای بهبود روابط مشکل دار خود هستند. شما می توانید از مشاوره ازدواج برای حل و فصل بسیاری از مسائل خاص در زندگی تان استفاده کنید، از جمله:
مشکلات ارتباطی
مشکلات جنسی
تعارض در مورد تربیت کودک یا خانواده های پر جمعیت یا گسترده
سوء مصرف مواد
خشم و عصبانیت
خیانت
مشاوره ازدواج همچنین ممکن است در موارد خشونت خانگی نیز مفید باشد. در مواردی که خشونت تا حدی افزایش یافته است که ترسیده اید، دیگر مشاوره به تنهایی کافی نیست.
بیشتر بخوانید: مشاوره خانواده
چگونه برای مشاوره ازدواج آماده شوید؟
تنها آمادگی مورد نیاز برای مشاوره ازدواج، یافتن یک مشاور یا زوج درمانگر است. از پزشک عمومی تان، آشنایان، دوستان ، کارشناس بیمه تان، مددکارتان، روحانیون، مراکز بهداشت محلی یا انجمن های مرتبط راهنمایی بگیرید و از آنها بخواهید یک زوج درمانگر به شما معرفی کنند. مصاحبه با چند نفر از آنها برای اینکه یکی از آنها را انتخاب کنید نیز می تواند مفید باشد.
قبل از برنامه ریزی جلسات برای شروع با یک زوج درمانگر خاص، در نظر بگیرید که آیا ایشان برای شما و شریک زندگی تان مناسب است ؟ ممکن است سوالاتی در رابطه با موارد زیر برایتان پیش بیاید:
- تحصیلات و تجربه: سابقه تحصیلی و تربیتی او چیست؟ آیا مجوز دارد؟ آیا تجربه کافی در این زمینه دارد؟ آیا گرایش تحصیلی او مرتبط است؟
- موقعیت مکانی: دفتر او کجاست؟ ساعات اداری پذیرش و ملاقات با مراجعان چگونه است؟ آیا در موارد اضطراری در دسترس است؟
- طرح درمان: چند جلسه لازم است که با او ملاقات داشته باشید؟ مدت زمان هر جلسه چقدر است؟
- حق الزحمه و بیمه: هزینه هر جلسه چقدر است؟ آیا این خدمات تحت پوشش بیمه درمانی شما قرار می گیرد؟
آیا عشق در نگاه اول حقیقت دارد؟
چه انتظاری می توانید از یک مشاور ازدواج داشته باشید؟
مشاوره ازدواج زوجین را برای جلسات درمانی یا مشاوره ای مشترک گرد هم می آورد. با همکاری یک درمانگر، مهارت هایی برای تقویت روابط خود خواهید آموخت، مانند:
ارتباط باز
حل مسئله
روش بحث منطقی در مورد تفاوت ها
هنگامی که منشاء درگیری های خود را دقیق تر بشناسید و آنها را بهتر درک کنید، در مورد جنبه های خوب و بد رابطه خود صحبت خواهید کرد. با هم خواهید آموخت که چگونه مشکلات را بدون سرزنش یکدیگر شناسایی کنید و در عوض نحوه بهبود اوضاع را بررسی کنید.
نکاتی که باید هنگام مشاوره ازدواج در نظر بگیرید:
ممکن است دشوار باشد در مورد مشکلات خود با مشاور صحبت کنید (خجالت یا شرم). ممکن است جلسات در سکوت سپری شود زیرا وقتی شما و شریک زندگی تان متوجه اشتباهاتتان می شوید احتمال دارد عصبانی شوید – یا ممکن است در جلسات داد و فریاد یا مشاجره کنید. همه این موارد خوب هستند. مشاور شما می تواند به عنوان داور عمل کرده و به شما کمک کند با احساسات ناشی از این مسائل کنار بیایید.
البته اگر شریک زندگی شما از شرکت در جلسات مشاوره ازدواج امتناع کرد، خود شما هم می توانید تنها مراجعه کنید و حتی می توانید به دفعات تا حصول نتیجه رضایتبخش در این جلسات شرکت کنید. اصلاح و بهبود رابطه اغلب چالش برانگیز است، اما می توانید با شناخت بیشتر واکنش ها و رفتارهای خود از مزایای آن بهره مند شوید.
زوج درمانی اغلب کوتاه مدت است. برخی افراد فقط به چند جلسه مشاوره ازدواج نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر به مدت چند ماه به این مشاوره نیاز دارند. تدوین یک برنامه درمانی خاص، به وضعیت شما بستگی دارد.
گاهی اوقات، مشاوره خیانت و ازدواج به زوجین کمک می کند تا دریابند که مشکلات آنها واقعاً حل شدنی نیست و بهتر است این رابطه پایان یابد. سپس مشاوران ممکن است جلساتی را برای آموزش مهارت های پایان دادن به رابطه با شرایط خوب اختصاص دهند.
ممکن است تکالیف یا تمریناتی را هم ارائه دهند و یا مشاور شما، تکالیفی متمرکز بر آموزش مهارت های ارتباطی را برای منزل پیشنهاد دهد تا به شما کمک کند آنچه را که در طول جلسات آموخته اید تمرین کنید.
به عنوان مثال، هر روز چند دقیقه به طور حضوری با شریک خود در مورد موارد غیر استرس زا صحبت کنید -بدون هیچ گونه وقفه ای و بدون روشن بودن تلویزیون، تماس تلفنی یا حضور کودکان و غیره.
ممکن است شما یا همسرتان نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشید. اگر یکی از شما درگیر نوعی بیماری روانی، سوء مصرف مواد یا سایر مسائل سخت است، ممکن است مشاورتان با سایر ارائه دهندگان خدمات بهداشتی همکاری کند تا درمان کامل تری ارائه دهد.
تصمیم گیری برای مراجعه به مشاور ازدواج می تواند سخت باشد. اما اگر با مشکل روبرو هستید، درخواست کمک، قطعا موثرتر از نادیده گرفتن مشکلات یا امید واهی به بهبودی اوضاع است با فرض اینکه مشکلات به تنهایی برطرف خواهند شد. گاهی اوقات برداشتن اولین قدم و پذیرش نیاز به کمک تخصصی سخت ترین قسمت است. اما اکثر افرادی که این مرحله را گذرانده اند، این تجربه را بصیرت بخش و مؤثر می دانند.
سوالات متداول اکثر مراجع در زیر آمده است
چه زمانی باید به دنبال مشاوره ازدواج باشید؟
بسیاری از مردم بر این باورند که تنها زوج هایی که در شرف طلاق یا جدایی هستند نیاز به مشاوره ازدواج دارند. اما در حقیقت ، همه ازدواج ها می توانند از مشاوره بهره مند شوند. بودن در یک رابطه موفق سخت است و نیاز به مراقبت منظم دارد. گاهی اوقات حضور یک فرد بی طرف و متخصص، خیلی سودمند است.
برخلاف تصور عموم، برای درخواست مشاوره ازدواج نیاز نیست حتما ازدواج کرده باشید. هر زوجی، صرف نظر از موقعیت رابطه ای که دارند، می توانند برای مشاوره حضور یابند. هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. هر مشکلی که احساس می کنید شما و نامزدتان یا همسرتان نمی توانید حل کنید – یا می توانید با کمک یک فرد حرفه ای و آموزش دیده، به طور عینی و بی طرفانه به رابطه تان کمک کنید – می تواند با چند جلسه مشاوره ازدواج بهبود یابد و شرایط بهتر شود.
مشاوره ازدواج شامل چه مواردی است؟
مشاوره ازدواج فضایی امن برای شما و همسرتان است تا بتوانید مشکلات خود را برطرف کرده و احساساتی را که ممکن است قبلاً در مورد آنها صحبت نکرده اید را به اشتراک بگذارید. رایج است که در جلسات مشاوره ازدواج، برخی احساسات شدید، گاهی گریه کردن و مسائل دیگر بروز یابد.
درمانگر شما فضایی ایجاد می کند که در آن می توانید احساسات و نگرانی های خود را بیان کنید و در ضمن راه حل های عملی برای بهبود تکنیک های ارتباط و حل مشکلات تان در آینده را نیز به شما ارائه می دهد.
چه چیزی را نباید به مشاور ازدواج گفت؟
مشاوره ازدواج به معنای فردی باز و صادق است. نگران فیلتر کردن خود در جلسات نباشید، درمانگر شما تلاش خواهد کرد تا فضایی امن برای بیان احساسات شما ایجاد کند. هیچ قانون سختی در مورد مشاوره ازدواج وجود ندارد. فقط احترام بگذارید و صادق باشید و بتوانید در جلسات به صحبت های خود،درمانگر و شریک زندگی تان گوش دهید.
چگونه می توانم ازدواج خود را از خطر جدایی نجات دهم؟
زوجین به دلایل مختلف جدا شدن را انتخاب می کنند، خواه این اتفاق یک مرحله از روند طلاق باشد، تا بتوانند دیدگاه خود را تقویت کنند یا اینکه فقط بخواهند ازدواج خود را تقویت کنند.
اگر شما و همسرتان احساس می کنید ازدواج تان، دیگر نیاز به فاصله موقتی دارد، جدایی برای تقویت ازدواج می تواند مفید باشد. اگر در حالی که از هم جدا هستید، احساس می کنید که می خواهید روی رابطه کار کنید، در اینجا مواردی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند:
با افراد زیادی در مورد وضعیت تان صحبت نکنید. قطعا هر کسی نظرات خود را خواهد داشت و بهتر است این مسئله شخصی را به تنهایی یا با یک درمانگر حرفه ای مطرح و بررسی کنید.
صریح و صادقانه در مورد احساسی که در رابطه با همسرتان دارید صحبت کنید.
برخی از قوانین اساسی را تعیین کنید. به عنوان مثال، هر چند وقت یکبار با یکدیگر ارتباط برقرار خواهید کرد؟
مطمئن شوید که با همسرتان برای رسیدن به اهداف تان برای این تجربه، همسو هستید.
جدا شدن از همسرتان ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که هر دوی شما برای روشن ساختن دیدگاه های خود در مورد رابطه نیاز دارید و امیدواریم این فاصله زمانی به شما امکانات بیشتری برای ایجاد یک رابطه قوی بدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تصمیم، حتماً با مشاور ازدواج صحبت کنید.