حالا دیگر همه می دانند که ازدواج فامیلی ریسک دارد. اختلالات ژنتیکی در ازدواج فامیلی بیشتر امکان انتقال دارد اما با این وجود بر اساس آمارها، در سال های اخیر ازدواج فامیلی اتفاقا روند رو به رشد داشته است. هر چند باید این روزها به دلیل آمار بالای طلاق در کشور این ریسک را به ازدواج های فامیلی اضافه کنیم که در صورت طلاق زن و شوهر در یک ازدواج فامیلی – که آن هم روند رو به رشدی داشته – روابط دو فامیل به کدورت کشیده شود.
آنها که با ازدواج فامیلی موافق هستند به نوعی ترس از وصلت با غریبه ها را دارند و معتقد هستند شناختی که دو خانواده در یک ازدواج فامیلی از هم دارند باعث می شود این ازدواج از جانب خانواده ها بیشتر حمایت شود.
مشکلات ژنتیکی ازدواج فامیلی
از سوی دیگر ما ریسک بروز بیماری های ژنتیکی را تقریبا در این ازدواج ها تا 2.5 برابر ازدواج های دیگر داریم. آنچه بیشتر در این ازدواج ها از نظر احتیاط های ژنتیکی مورد توجه قرار می گیرد ردیابی سابقه ناشنوایی، نابینایی، عقب ماندگی ذهنی در میان خانواده هاست. اما حالا دیگر ثابت شده است که حتی اختلال های روانی مانند افسردگی، وسواس، اسکیزوفرنی و… نیز ریشه های ژنتیکی دارد.
علل گرایش به ازدواج فامیلی
از موضوع ژنتیک که بگذریم می ببینیم جذابیت هایی در ازدواج فامیلی وجود دارد اما چقدر این جذابیت واقعی است؟ وقتی مادر پسری به فرزندش می گوید ما دختر خاله ات و خانواده اش را می شناسیم و او را به این ازدواج تشویق می کند، واقعا چقدر در مسیر درستی قرار دارد؟ اینکه ما در جریان رشد همسر آینده پسرمان باشیم به معنای این است که از روحیات، آرزوها، آینده نگری، خلق و خو و سطح عاطفه او شناخت کافی داریم؟ آیا به معنای این است که چون فرزندانمان در فرهنگی نزدیک به هم بزرگ شده اند پس برای یکدیگر مناسب هستند؟
نظر روانشناسان درباره ازدواج فامیلی
روانشناسان معتقدند مهم نیست دو نفر فامیل باشند یا غریبه، در هر صورت به مشاوره پیش از ازدواج نیاز دارند. شاید آسیب جدی ازدواج فامیلی همین است که خانواده ها به غلط فکر می کنند به این مشاوره ها نیازی ندارند. چون به درستی دو طرف از یکدیگر ارزیابی دارند. بله در یک ازدواج فامیلی همگنی خانوادگی، اقتصادی، اعتقادی و فرهنگی بیشتر است و برخی تناسب ها که لازمه ازدواج است خود به خود وجود دارد اما مهمترین رکن یک ازدواج وجود تناسب عاطفی و شناخت از شخصیت طرف مقابل، خواست ها و نیازهای روحی و روانی زوجین است.
نمی توان انتظار داشت چون دو نفر دختر عمو و پسر عمو هستند لزوما چنین تناسبی را داشته باشند. چرا که از یک سنی به بعد کودک و نوجوان و جوان هر چه بیشتر تحت تاثیر گروه همسالان، محیط بیرون و دوستان خود قرار می گیرند. اگر قائل به این باشیم که فرزندان ما هویت مستقلی دارند و آنها را در این راستا پرورش داده باشیم، آنوقت گوناگونی خلق و خو را در میان فرزندان خود در یک خانواده نیز مشاهده می کنیم.
دلایل بروز اختلاف در ازدواج های فامیلی
نادیده گرفتن این تفاوت در ازدواج فامیلی یکی از مهمترین دلایل بروز اختلاف در چنین ازدواجی است. این موضوع حتی می تواند به دلیل فشار خانواده ها بر حفظ یک ازدواج بی تناسب، باعث بروز انواع اختلال در زن و شوهر و اطرافین شود. دختری که با هزار آرزو و خوش خیالی از آینده ای اطمینان بخش وارد ازدواج با پسرخاله اش می شود و در ادامه متوجه می شود او هیچ کدام از نیازهای روحی و روانی او را برآورده نمی کند. بارها بیش از دختری که با فردی غریبه ازدواج کرده و در چنین شرایطی قرار می گیرد، در فشار و اضطراب قرار می گیرد. چرا که در مورد اول او برای حفظ زندگی از سوی خانواده ها بیشتر تحت فشار است و کمتر امکان گلایه دارد و اگر هم این ازدواج به طلاق بی انجامد عواقب روحی بیشتری برای طرفین در سطح فامیل به وجود می آید.
جنبه روابط اجتماعی ازدواج فامیلی
ضمن اینکه از معایب دیگر این ازدواج ها می توان به این نکته اشاره کرد که هر فردی عموما دوست دارد با ازدواج، شبکه گسترده تری از روابط اجتماعی را تجربه کند. عملا در ازدواج فامیلی این محقق نمی شود. همه روانشناسان نیز بر این عقیده اند که هر چه فردی از حمایت اجتماعی گسترده تری برخوردار باشد سلامت روان او بیشتر تضمین می شود. اگر فردی باشد که از گسترش این شبکه اجتماعی در هراس است و به این دلیل ازدواج فامیلی ترجیح داده می شود، خود به عنوان یک آسیب باید بررسی شود.
سخن پایانی
البته این به معنای خط بطلان کشیده بر ازدواج فامیلی نیست. به هر صورت در یک ازدواج فامیلی شناخت خانواده ها که یکی از پایه های هر ازدواجی است، باعث می شود میزان عدم تناسب تربیتی و سیستم ارزشی در میان زوجین کاهش پیدا کند.
نکته مهم این است که کسانی که قصد ازدواج فامیلی دارند، جدا از توجه به بحث های ژنتیک و مشاوره های ژنتیکی، به مشاوره ازدواج خارج کشور نیز نیاز دارند. هر زوجی پیش از ازدواج به فراگیری مهارت های زندگی مشترک و درک مقابل نیاز دارد. شما می توانید برای بهره مندی از مشاوره ازدواج به راحتی با تلفن ثابت با مرکز مشاوره تلفنی صدای رهیاب تماس بگیرید و از مشاوره ازدواج روانشناسان ما استفاده نمایید.
جهت استفاده از خدمات مشاوره خیانت تلفنی صدای رهیاب باید چه کار کنم؟
هموطنان عزیز می توانند در ساعات مختلف شبانه روز، حتی در روزهای تعطیل با ما در تماس باشند. جهت تماس با مرکز مشاوره خانواده و مشاوره خیانت تلفنی صدای رهیاب تنها کافی است شماره 2128421382 را بدون پیش شماره و تنها از طریق تلفن ثابت شماره گیری کنید. و از مشاوره مشاوران زبده مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب استفاده نمایید.
خدمات کلان مشاوره تلفنی صدای رهیاب در زمینه مشاوره خانواده تلفنی
- مشاوره طلاق تلفنی
- مشاوره خانواده تلفنی
- مشاوره ازدواج تلفنی
- مشاوره زناشویی تلفنی
- مشاوره جنسی تلفنی
- مشاوره خیانت تلفنی
- مشاوره زندگی مشترک نلفنی
- مشاوره زنان تلفنی
- مشاوره بارداری تلفنی
- مشاوره جوان تلفنی
- مشاوره نوجوان تلفنی
- مشاوره کودک تلفنی
- مشاوره نوزاد تلفنیپ
- مشاوره کودک و نوجوان خارج از کشور