حتماً برای بسیاری از شما اتفاق افتاده است که با کودکان بد قلق رو به رو شده باشید و حتما این سوال برایتان پیش آمده است که چگونه باید با کودک بد قلق رفتار کرد تا دست از برخی از لجبازی های خود بردارد. در این مطلب قصد داریم تا نکاتی بسیار آموزنده را به شما ارائه دهیم تا با یادگیری این نکات بتوانید به راحتی با کودک بدقلق خود برخورد کنید و کم کم کودک بدقلق خود را در مدت زمان محدودی درمان کنید. بنابراین اگر علاقه مند هستید که نحوه برخورد صحیح با کودک بد قلق را یاد بگیرید بهتر است این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
نشانه های کودک بد قلق چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم درباره روش های برخورد با کودک بدقلق صحبت کنیم بهتر است ابتدا به این موضوع بپردازیم که کودک بدقلق چه ویژگی هایی دارد و نشانه های یک کودک بد قلق چیست تا با شناخت درست کودک بدقلق بتوانید اقدام به برخورد صحیح با او کنید.
یکی از مهمترین ویژگیهای کودک بد قلق این است که آنها معمولاً گریه میکنند و با جیغ زدن به شدت دست و پا میزنند، این کار آنها در واقع یک عکسالعمل به خشم درونی آنها می باشد که به صورت ناگهانی شروع میشود. شروع و پایان این حالت در کودک بدقلق معمولاً بیش از چند دقیقه طول نمی کشد و حالات ابتدایی آنها معمولا بسیار شدیدتر از حالات انتهایی است.
بسیاری از کارشناسان و افرادی که در زمینه مشاوره کودک فعالیت دارند بر این باور هستند که حالت عصبانیت و خشم کودک بد قلق معمولا نشان دهنده مشکلات عاطفی و فیزیکی است که برای کودک در گذشته پیش آمده است. بسیاری از والدین گمان می کنند که این کار کودک بدقلق به این دلیل است که میخواهد والدین خود را عصبانی کند در حالی که چنین نیست و کودک بد قلق این هدف را ندارند بلکه هدف کودک بدقلق از انجام دادن این کار این است که از شما چیزی میخواهد دوست دارد که کاری که میخواهد را برای او انجام دهید، دلیل این که کودک به آرامی این موضوع را به شما نمی گوید این است که او قبلا دچار سرخوردگی هایی از جانب شما شده است.
سعی کنید برای کودک بد قلق خود یک برنامه ریزی منظم داشته باشید
حال که با نشانههای کودک بد قلق و همینطور دلایل بدخلقی کودک آشنا شدید بهتر است با راهکارهایی برای حل این مشکل کودک بدقلق خود آشنا شوید. اولین نکته ای که درباره درمان کودک بد قلق خود باید بدانید این است که هیچ راهکار درمانی وجود ندارد که دارای خطراتی نباشد با این حال ما در اینجا روش هایی را بیان می کنیم که شما بتوانید کودک بد قلق خود را تشویق به اخلاق خوب کنید.
با برنامه ریزی منظم برای کودک بدقلق خود می توانید به او نشان دهید که هر کاری طبق برنامه ریزی صورت میگیرد و او نمیتواند با بدخلقی و عصبانیت کاری بر خلاف این برنامه ریزی را انجام دهد. به این ترتیب شما میتوانید به تدریج به او یاد بدهید که تمامی خواستههای خود را به آرامی از شما بخواهد و به این ترتیب کودک بدقلق شما به تدریج درمان می شود.
تشویق کودک به استفاده از کلمات
کودک بد قلق خود را تشویق کنید که به جای اینکه در هنگام عصبانیت دست و پای خود را به زمین بکوبد و گریه و زاری کند با صحبت کردن خواسته اش را از شما بخواهد، شما نیز تا جای ممکن در صورتی که می توانید خواسته او را برطرف کنید سعی کنید که این کار را انجام دهید تا کودک بد قلق ترغیب شود که از این پس خواستههای خود را در قالب کلمات از شما بخواهد و به این ترتیب کم کم این بد قلقی او از بین خواهد رفت.
گاهی اوقات کودک بدقلق بلد نیست که از کلمات درست و مناسبی برای بیان خواسته اش استفاده کند در این شرایط شما باید این مشکل را متوجه شوید و اقدام آموزش کودک بدقلق خود کنید تا او بتواند در دفعات بعدی خواستهاش را به صورت زبانی از شما بخواهد.
اجازه تصمیم گیری به کودک دهید
تا جای ممکن سعی کنید که به کودک بد قلق خود اجازه دهید که انتخاب کند، به عنوان مثال فرض کنید که کودک بد قلق خود را می خواهید به پارک ببرید و میخواهید یک لباس مناسب برای او انتخاب کنید اجازه دهید که این کار را خود کودک از میان گزینه هایی که شما در اختیار او قرار می دهید انجام دهد، با دادن حق انتخاب به کودک به او نشان میدهید که خواسته او برای شما اهمیت دارد و در نتیجه در دفعات بعدی کودک خواسته اش را در قالب کلمات از شما خواهد خواست و کم کم این عادت بد قلقی خود را ترک خواهد کرد.
در هنگام بدقلقی حواس کودک بد قلق خود را پرت کنید
با مراجعه به مشاوره کودک یکی از مهمترین نکاتی که درباره طرز برخورد صحیح با کودک بد قلق خواهید شنید این است که هنگامی که حس کردید بدقلقی های او شروع می شود سعی کنید که حواس او را به چیزهای مختلفی پرت کنید.
به عنوان مثال زمانی که حس کردید کودک بد قلق شما شروع به بهانه گرفتن میکند از او بخواهید که یک نقاشی برای شما بکشد و یا اینکه با او به بازی کردن بپردازید. به این ترتیب کودک بدقلق شما کم کم بدخلقی را ترک میکند.
شرایط بدقلقی کودک را از او دور کنید
گاهی اوقات ممکن است که شما بدانید که کودک بدقلق شما بیشتر درباره چه چیزهایی بدقلقی میکند، در این شرایط سعی کنید از عواملی که باعث میشود کودک بد قلق شما شروع به بهانه گرفتن کند دوری کنید.
به عنوان مثال فرض کنید که کودک شما بیشتر به دلیل دیدن خوراکی های مختلف از شما می خواهد که برای او خوراکی بخرید و در صورتی که این کار را نکنید شروع به گریه کردن و بهانه گرفتن میکند در این شرایط کافیاست تا شما سعی کنید که کمتر از جلوی فروشگاه ها و سوپرمارکت هایی که خوراکی می فروشند عبور کنید تا کم کم کودک بد قلق شما این عادت بد را ترک کند. این مورد یکی از مهم ترین مواردی است که بسیاری از افراد فعال در زمینه مشاوره کودک بر روی آن اتفاق نظر دارند.