شاید شما هم یکی از افرادی باشید که می خواهید در دانشگاه تغییر رشته دهید. تغییر رشته کنکور سراسری همواره یکی از دغدغه های دانشجویانی است که از رشته خود راضی نیستند. دلایل متعددی برای تغییر رشته کنکور وجود دارد. که در این مقاله قصد داریم آن ها را بررسی کنیم. همچنین موضوعاتی چون انواع تغییر رشته کنکور سراسری و فرایند تغییر رشته کنکور را نیز بررسی خواهیم کرد.
دلایل تغییر رشته کنکور سراسری
بسیاری از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه، با واقعیت های رشته تحصیلی خود آشنا می شوند. و تصمیم به تغییر رشته می گیرند. یکی از دلایل اصلی تمایل به تغییر رشته کنکور این است که این دانشجویان انتخاب رشته کنکور را به درستی انجام نمی دهند. علاوه بر این دلایل دیگری نیز برای تغییر رشته کنکور وجود دارد که در زیر به آن اشاره شده است:
- عدم انتخاب رشته صحیح
- اجبار والدین و اطرافیان
- علاقه مندی به چند رشته
- وضعیت بازار کار
عدم انتخاب رشته صحیح
در بسیاری از موارد دیده می شود که داوطلب کنکور بدون استفاده از مشاوره تحصیلی صحیح اقدام به انتخاب رشته می کنند. در این حالت داوطلب کنکور بدون در نظر گرفتن استعدادها، علاقه ها و توانمندی های خود، و صرفا بر اساس جو حاکم بر جامعه رشته دانشگاهی خود را انتخاب می کند.
اجبار والدین و اطرافیان
در برخی موارد هم دیده می شود که داوطلب کنکور به اجبار خانواده، والدین یا معلمان خود یک رشته دانشگاهی را انتخاب می کند. اما با ورود به دانشگاه و مواجهه با واقعیات یک رشته تحصیلی، اقدام به تغییر رشته کنکور می کند. برخی از دانشجویان از همان ترم اول تصمیم به تغییر رشته کنکور می کنند. برخی پس از گذراندن دوره کارشناسی و…
علاقه مندی به چند رشته
یکی دیگر از دلایل تغییر رشته کنکور این است که یک فرد پس از اتمام دوره کارشناسی، به سبب علاقه مندی به سایر رشته ها، اقدام به تغییر رشته کنکور می کنند. مثلاً فرد پس از به پایان رساندن دوره کارشناسی مهندسی عمران، علاقه مند به تحصیل در رشته مهندسی معماری می شود. در این وضعیت او باید با تغییر رشته کنکور، در گروه مورد نظر و با توجه به شرایط اعلام شده توسط سازمان سنجش، ادامه تحصیل دهد.
وضعیت بازار کار
برخی از دانشجویان پس از ورود به دانشگاه، کم کم با شرایط بازار کار آشنا می شوند. برخی از رشته های دانشگاهی اشباع شده اند یا در معرض اشباع شدن هستند. در این رشته ها بازار کار وضعیت مطلوبی ندارد. به همین دلیل دانشجویان با مشاهده وضعیت شغلی آینده، تصمیم به تغییر رشته کنکور می گیرند. برخی در همان ترم های اول انصراف می دهند. و دوباره برای رشته دیگری امتحان می دهند. برخی هم ترجیح می دهند دوره کارشناسی را به پایان برسانند. و برای تغییر رشته کنکور، مقطع کارشناسی ارشد را انتخاب کنند.
انواع تغییر رشته کنکور سراسری
با توجه به این که داوطلب کنکور قصد کند در چه برهه ای تغییر رشته دهد، شرایط تغییر رشته کنکور نیز متفاوت خواهد بود. در این شرایط ممکن این شرایط ممکن است وضعیت های مختلفی به وجود آید:
- تغییر رشته کنکور در دوران متوسطه
- تغییر رشته کنکور در همان ترم اول دانشگاه
- تغییر رشته کنکور پس از دوره کارشناسی
- تغییر رشته کنکور کارشناسی به کارشناسی ارشد
- تغییر رشته کنکور کارشناسی ارشد به دکتری
تغییر رشته کنکور در دوران متوسطه
برخی از دانش آموزان بنا به دلایل مختلف تصمیم می گیرند، در مقطع پیش دانشگاهی، گروه امتحانی خود را تغییر دهند. مثلا تصمیم می گیرند از گروه آزمایشی ریاضی به گروه تجربی تغییر رشته دهند. در این حالت این افراد بایستی شرایط ذکر شده در دفترچه کنکور سراسری را داشته باشند. تا با مشکلی مواجه نشوند. سخنگوی سازمان سنجش در گفتگو با سایت خبری عصر ایران در این خصوص گفته است: چنانچه تغییر رشته کنکور که از طرف داوطلب صورت می گیرد غیر طبیعی باشد، یعنی مثلا داوطلبی که رشته دبیرستانی اش ریاضی بوده و می خواهد گروه آزمایشی خود را از ریاضی به علوم انسانی تغییر دهد، برای اطمینان با وی تماس می گیریم. و در صورت تایید او تغییر را اعمال می کنیم.
تغییر رشته کنکور در همان ترم اول دانشگاه
برخی از دانشجویان پس از ورود به مقطع کارشناسی تصمیم به تغییر رشته کنکور می گیرند. این دانشجویان معمولاً به هنگام مواجه شدن با رشته های قبول شده، تصمیم می گیرند که رشته خود را تغییر دهند. در این خصوص معمولاً سنجش درخواست آن ها را تایید نمی کند. اما تحت شرایط خاص و بسته به زمان ارائه درخواست ممکن است سازمان سنجش کشور، با آنها موافقت کند. برای آگاهی از شرایط تغییر رشته کنکور در ترم اول دانشگاه، می توانید با شماره 9099075226 تماس بگیرید. و از مشاوران تحصیلی ما راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
تغییر رشته کنکور پس از دوره کارشناسی
برخی از دانشجویان تصمیم می گیرند پس از به اتمام رساندن دوره کارشناسی نسبت به تغییر رشته کنکور سراسری اقدام کنند. در صورتی که پس از اتمام دوره کارشناسی افراد تصمیم بگیرند در رشته دیگری باز هم در دوره کارشناسی تحصیل کنند، شرایط خاص و ویژه ای پیش می آید. بسته به این که این افراد بخواهند در دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور یا غیرانتفاعی و علمی کاربردی یا سایر دانشگاه ها دوباره دوره کارشناسی را در رشته دیگری بگذرانند، تصمیم سازمان سنجش نسبت به قبول یا رد درخواست داوطلبان متفاوت خواهد بود.
تغییر رشته کنکور کارشناسی به کارشناسی ارشد
برخی از دانشجویان پس از به اتمام رساندن مقطع کارشناسی، اقدام به تغییر رشته کنکور خود می کنند. این افراد ترجیح می دهند، بنا به دلایل مختلف، رشته دیگری را در دوره کارشناسی ارشد برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. در این شرایط معمولاً سازمان سنجش کشور، برخی از رشته ها را به عنوان رشته شناور معرفی می کند. که داوطلبان می توانند بدون توجه به رشته تحصیلی در دوره کارشناسی، درصورت قبولی در دوره کارشناسی ارشد ادامه تحصیلی دهند. همچنین برخی از رشته ها نیز هستند که نیاز به پیش نیاز دارند. و اگر داوطلب رشته کارشناسی متفاوتی نداشته باشد، نمی تواند نسبت به تغییر رشته کنکور اقدام کرده. و در رشته مذکور ادامه تحصیل دهد.
تغییر رشته کنکور کارشناسی ارشد به دکتری
همچون افرادی که از کارشناسی به ارشد تغییر رشته کنکور می دهند، افرادی هم هستند که به تغییر رشته کنکور در مقطع ارشد به دکتری اقدام می کنند. همچون مورد قبل شرایط تغییر رشته از ارشد به دکتری، نیز توسط سازمان سنجش کشور، اعلام می شود. و داوطلبان کنکور دکتری بایستی با توجه به شرایط خاص هر رشته، اقدام به ثبت نام و انتخاب رشته نمایند. تا در زمان آزمون و اعلام نتایج کنکور با مشکل مواجه نشوند.
مشاوره تغییر رشته کنکور سراسری صدای رهیاب
داوطلبان عزیز در صورتی که در خصوص هر یک از شرایط تغییر رشته کنکور سوال یا مشکلی دارند، می توانند با مرکز مشاوره تحصیلی صدای رهیاب تماس بگیرند. داوطلبان عزیز همچنین می توانند در صورت تمایل به تغییر رشته کنکور، می توانند پیشنهادهای لازم جهت منابع کنکور، شرایط خاص هر رشته و مواردی همچون برنامه ریزی کنکور متناسب با رشته مربوطه را از طریق مشاوره تلفنی صدای رهیاب دریافت نمایند.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام من از تجربی فارغ التحصیل شدم و امسال تغییر رشته دادم به ریاضی و کنکور ریاضی دادم،میتونم دوباره از تجربی کنکور بدم؟