یکی از مشکلاتی که امروزه تمام والدین با آن درگیر هستند استفاده نامناسب کودکانشان از تکنولوژی است. بسیاری از والدین از خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک آگاهی ندارند. اما پس از مدتی که آثار مخرب آنها را روی فرزندشان دیدند نمی توانند این مشکلات را حل کنند. متاسفانه به دلیل عدم توجه به این موضوع می تواند خطرات جبران ناپذیری بر پیکره خانواده بزند. بهتر است درباره این خطرات بیشتر بدانید.
خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک
یکی از خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک اختلال در خواب آنهاست. مطالعات نشان داده نسل جدید نسبت به نسل های قدیمی کمتر می خوابند. دلیل آن هم این است که شب را فرصت خوبی برای بازی کردن می دانند. بدون اینکه به ساعت خواب و بیداری آنها اهمیت بدهند. می دانید که یکی از عوامل رشد کودک داشتن خواب کافی است. زیرا دراین فاصله مغز فرصت دارد تا عملکرد بدن را تنظیم کند. بعضی از والدین هم بی توجه به این موضوع تمام امکانات تکنولوژی را فراهم می کنند تا نکند کودکشان از دیگران کم بیاورند. بدون اینکه نظارتی در استفاده از آنها را داشته باشند.
پرخاشگری و تند خویی
از جمله خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک پرخاشگری و تندخویی است. تمام والدین از تندخویی و بیقراری کودکانشان می نالند. بدون اینکه علت این موضوع را بدانند. انجام بازیهای خشن تاثیر مستقیمی در روح و روان کودک خواهد داشت. زیرا کودک فکر می کند در دنیای بازی زندگی می کند و خود را از زندگی واقعی دور می بینند. این کودک خود را در غالب شخصیت بازی هایش تصور می کند و فکر می کند باید با همه تندخویی کند. ناخودآگاه رفتار و اخلاقش تغییر کرده و پرخاشگر می شود. والدین عزیز بدانند که اگر کودکشان به انجام بازی های کامپیوتری و موبایل معتاد شود باید منتظر این خطرات احتمالی در رفتار و اخلاق او باشید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک پرخاشگر خود چه کنیم ؟
اختلالات جسمی
یکی از مهمترین خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک آسیب های جسمی است. اینکه کودک شما در ابتدای سال های زندگی دچار گردن درد، تاری دید، کمر درد، سردرد و قوز پشت شود فاجعه بار خواهد بود.اما این آسیب ها به همین جا خلاصه نمی شود. آسیب های مغزی و چاقی و کم تحرکی را نیز به آن اضافه کنید. چه بسیار کودکانی که به دلیل انجام طولانی مدت بازی های کامپیوتری و استفاده با موبایل در بیمارستان بستری شده اند. حدود 50 درصد از کودکانی که به بازیهای رایانه ای و موبایل اعتیاد دارند مشکل فشار خون پیدا می کنند. همه این مشکلات ناشی از کم تحرکی خواهد بود.
استرس و بیماری های قلبی
شاید باورتان نشود اما یکی از بدترین خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک و جسم آن، اضطراب و استرس آنهاست. متاسفانه بسیاری از کودکان به بازی های خشن و ترسناک رو می آورند. همین موضوع باعث افزایش ترس و استرس آنها شده و به دلیل اینکه هورمون آدرنالین مدام در بدنشان ترشح می شود دچار بیماری های قلبی و افزایش فشار خون آنها خواهد شد. در این مورد بی تفاوت نباشید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک عصبی خود چه کنیم ؟
اختلالات روانی
علاوه بر استرس و اضطراب مشکلات روانی نیز جزء خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک به شمار می رود. این مشکلات روانی در کودکانی که حداقل 8 ساعت با موبایل و تبلت سر و کار دارند بیشتر است. اختلالات دو قطبی، اوتیسم، سادیسم، کمبود توجه و مشکل در رفتار کودک از جمله مشکلات روانی کودک خواهد بود. این مساله بسیار جدی است و آمار این کودکان هر روز در جهان در حال افزایش است.
آسیب های اجتماعی
آیا می دانستید آسیب های اجتماعی یکی از مهمترین خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک است؟ دانشمندان و محققان اذعان می کنند کودکان اجتماعی شدن را از همین دوران کودکی می آموزند. اما با وجود بازی های رایانه ای دیگر نیازی برای آموزش این مهارت وجود ندارد. برعکس این بازی ها این کودکان را منزوی خواهند کرد.
اگر در رفتار کودکان و نوجوانان امروزی دقت کرده باشید درمی یابید که رفتار و اخلاق آنها زمین تا آسمان با کودکان قدیم تفاوت دارد. با پیشرفت های تکنولوژی امروز درصد اعتماد به نفس این کودکان بسیار پایین آنده ایت و هیچ مهارتی برای صحبت و ارتباط با دیگران ندارند. این مشکلات از دوران کودکی شان نشات می گیرد. این کودکان بی تربیت نیستند. بازی های کامپیوتری آنها را منزوی و گوشه گیر کرده است. پس در این مورد بهتر است کمی دقت کنید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک گوشه گیر خود چه کنیم ؟
بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان
از جدی ترین خطرات بازی با موبایل و تبلت درکودک می توان به بیماری های بسیار خطرناکی مانند ابتلا به سرطان اشاره کرد. طبق مطالعاتی که در سال های اخیر توسط محققان سارمان بهداشت جهانی انجام شد مشخص شد که ریسک ابتلا به سرطان در کودکانی که با تلفن های هوشمند کار می کنند نسبت به کودکان دیگر دوبرابر است. این موضوع کافی است که موبایل و تبلت را از کودکان بگیرید و به جای آن بازی های آموزشی و علمی را به آنان بیاموزید.
زوال عقل
از جمله خطرات بازی با موبایل و تبلت در رفتار کودک می توان به خطر زوال عقل اشاره کرد. بر طبق مطالعاتی که در سال های 2006 و 2007 انجام شد مشخص شد کودکانی که وقت بیشتری را به انجام بازی های رایانه ای با کامپیوتر و موبایل صرف کرده اند به نسبت دیگر کودکان کند ذهن ترند. مغز این کودکان نسبت به دیگران دیرتر رشد می کند. تمرکز آنها بسیار پایین است. قدرت حفظ کلمات در مغز آنها بسیار کم است. هر چه وقت بیشتری را صرف کار با موبایل کنند مغز آنها زودتر تحلیل می رود. به همین دلیل بیشتر والدین این کودکان از مشکلات درسی فرزندانشان شاکی هستند.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: با کودک بهانه گیر خود چه کنیم ؟
از جمله مشکلات دیگری که در این کودکان رایج است می توان به:
- بیقراری
- مشکلات استخوانی
- عدم رشد طبیعی
- سردرد های شدید
- خستگی های غیر عادی
- قرمز شدن چشم ها و التهاب چشم
- درد دست ها و پاها
- تغییر شکل انگشتان
- بی خوابی
- بی اشتهایی
حال که از این خطرات آگاه شدید همین حالا موبایل و تبلت را از دست کودکتان بگیرید و مسیری جدید را در زندگی او برنامه ریزی کنید.