امروزه متاثر از رشد فزاینده تکنولوژی و فراگیر شدن فضای مجازی در ابعاد زندگی انسان، مشکلات و معضلات خانوادگی و زناشویی هم به همان میزان رشد و گسترش یافته اند. برای جلوگیری از بغرنج شدن و پیچیدگی مسائل خانوادگی و اجتماعی، نیاز به یک دکتر روانشناس بیش از پیش اهمیت می یابد.
امروزه سبک زندگی انسان ها تغییر و تحولات گسترده و وسیعی را به خود دیده است. شتاب و حرکت زندگی انسان به سمت ماشینی شدن و مدرنیته، اگرچه تغییر و تحول بزرگ و حائز اهمیتی تلقی می گردد، اما به همان میزان چالش ها و مشکلاتی را نیز با خود به ارمغان می آورد. ایجاد شکاف میان نسل ها و دور شدن افراد از یکدیگر، بخشی از این تغییرات محسوب شده که بستر مناسب برای بروز مشکلات فردی و اجتماعی را فراهم می آورد.
در چنین شرایطی و برای مسلط شدن و فائق آمدن بر مشکلات، مدد خواستن از دکتر روانشناس، راهکار مثمر ثمر و در عین حال کارآمدی به شمار می آید. بدون تردید، در پرتو وجود دکتر روانشناس، علاوه بر دستیابی به آرامش، پذیرفتن و منطبق شدن با شرایط جدید به نحو مطلوب امکانپذیر می گردد.
از سوی دیگر، بروز مسائل و بحران هایی نظیر افسردگی، اضطراب، اختلافات خانوادگی، اعتیاد، طلاق و مواردی از این قبیل در طول زندگی انسان ها و عدم کنترل و مدیریت آن، سلامت روحی و روانی فرد را تحت شعاع قرار می دهد. در این شرایط، بهترین و مؤثرترین راهکار برای چیره شدن بر این بحران ها، استفاده و دست یاری دادن به دکتر روانشناس می باشد.
رهیاب مشاور یکی از بهترین مراکز برای مشاوره اعتیاد، افسردگی و اضطراب ، مشاوره خانواده و کودک و نوجوان و سایر مسائل دیگری که در بالا ذکر شده ، می باشد . شما می توانید برای اطلاع از رزرو مشاوره با شماره های درج شده در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید: مشاوره خیانت ، درمان اضطراب ، روان درمانگر تحلیلی
روانشناس کیست و چه بیماریهایی را درمان میکند؟
روانشناسی در واقع رشتهای مستقل از زیر مجموعه علوم انسانی است کار آن تشخیص، پیشگیری و درمان اختلالات روانی، رفتاری و عاطفی است. یک روانشناس می تواند بیماری هایی مانند افسردگی مزمن، اختلال خواب، اختلال تغذیه، فوبیا، ترس، استرس، اسکیزوفرنی، اختلال دو قطبی و … را در افراد تشخیص و اقدام به مشاوره و درمان آنها نماید.
تحصیلات یک متخصص روانشناس چیست؟
تمامی درمانگران بعد از اتمام تحصیلات دوره کارشناسی ملزم به گذراندن تحصیلات تکمیلی در رشته روانشناسی می باشند و حتما باید حداقل مدرک کارشناسی ارشد را در یکی از گرایش های روانشناسی دریافت کرده باشند. سپس می توانند در آزمون دکتری نیز شرکت کرده و به طور تخصصی تر در این رشته ادامه تحصیل دهند.
یک روانشناس کجا کار می کند؟
با توجه به اینکه همه انسان ها در همه سنین با مسأله بهداشت روان درگیر هستند، روانشناسان از خانه و خانواده و مدرسه و دانشگاه گرفته تا همه ارگان ها و سازمان ها، مراکز اجتماعی، مراکز خدمات مشاوره تلفنی و آنلاین، پادگان ها، بیمارستان ها، بهزیستی، زندان ها و به طور تخصصی در دفتر شخصی، بیمارستان روانپزشکی و کلینیک های سلامت و روان مشغول ارائه خدمات مشاوره و رواندرمانی هستند.
یک دکتر روانشناس چه خدماتی ارائه میدهد؟
مشاوران حاضر در مرکز مشاوره با ارائه مشاوره حضوری ،تلفنی و یا آنلاین به مراجعین خود کمک می کنند تا سلامتی روانی خود را بدست بیاورند در ادامه راجع به یکسری از خدمات مشاورین صحبت شده است.
- گوش سپردن به صحبت های مراجعین
- دلداری مراجعین
- تحلیل مسائل
- کمک به کاهش بیماری روانی
- کمک به بیماران برای شناخت و درک خود
- کمک به بهبود رفتارهای ناسازگار
- آموزش مهارت های عاطفی
- درمان اضطراب و استری و ترس
- کنار آمدن با مرگ عزیزان
- درمان وسواس
- درمان رفتارهای ناسالم مانند اعتیاد
- درمان مشکلات خانوادگی
- آموزش مهارت های خودیاری و….
ضرورت مراجعه به متخصص روانشناس
بدون تردید، همانگونه که افراد برای پیشگیری، درمان بیماری و بهبود سلامت جسمی خود نظیر سرماخوردگی و سایر اختلالات جسمی به پزشک ماهر و با تجربه مراجعه می کنند، برای مشکلات و بیماری روحی، روانی خود هم لازم است به یک روانشناس مراجعه کنند و چه بسا ریشه اغلب بیماری های جسمی ناشی از تنش، اضطراب و مشکلات روانشناختی افراد باشد که این امر ضرورت مراجعه به روانشناس را دو چندان می کند. وجود عزت نفس و آرامش و آسایش در زندگی، زمینه های رشد فردی و افزایش خلاقیت و پیشرفت را در افراد تقویت نموده و از به وجود آمدن بسیاری از موانع دشوار زندگی جلوگیری می کند.
وجود مشکلات حوزه روان در ابعاد مختلف زندگی، علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره شخصی، شغلی و اجتماعی، زمینه لازم برای منزوی شدن و گوشه گیری فرد را مهیا می سازد. ادامه این روند سبب بروز مشکلات بزرگتر و در عین حال پیچیده تری می شود که علاوه بر در معرض تهدید قرار دادن سلامت روان، سلامت جسمی و فیزیکی فرد را نیز نشانه می رود. بنابراین، به منظور بازگرداندن آرامش از دست رفته و ارتقای سلامت روح و روان، مراجعه به روانشناس کمک شایانی به افراد در سنین مختلف می نماید.
بیشتر بخوانید : مشاوره اضطراب ، درمان وسواس ، درمان افسردگی
یک روانشناس با ارائه راهکارهای مؤثر و تاثیرگذار، ضمن حل و فصل و درمان مشکلات درونی فرد، نحوه مدیریت بحران ها و حرکت در بهترین مسیر را در اختیار شخص قرار می دهد. بدون اغراق، بسیاری از افراد معضلات و مشکلاتی نظیر استرس های شغلی، طلاق، اعتیاد و مرگ عزیزان را از نزدیک لمس نموده اند. اگرچه مواجه شدن با این معضلات برای افراد بسیاری بیش از اندازه تلخ و دردناک می باشد اما در زمره مسائل اجتناب ناپذیر زندگی انسان ها قرار دارند و چاره ای جز مواجه شدن با آنها نیست.
از سوی دیگر، در صورت بروز چنین مشکلاتی، مغز برای پردازش هیجانی آنها به شدت درگیر می شود. این درگیری ها سبب می گردد که فرد قادر نباشد برای حل معضلات، از تمام پتانسیل مغزش استفاده کند اما در این شرایط، مراجعه به یک روانشناس متبحر، بسیار کارساز و راهبردی تلقی می گردد.
لزوم مراجعه به دکتر روانشناس بالینی
روانشناسی بالینی یکی از گرایش های رشته روانشناسی است که اقدام به تشخیص، ارزیابی و درمان مشکلات حوزه روان و اختلالات رفتاری می پردازد. روانشناس بالینی به طور مستقیم با حوزه درمان درگیر است و در کلینیک ها و دفاتر بهداشت و سلامت روان و مدارس ارتباط دارد. فروید روانکاو اتریشی از نخستین افرادی بود که متوجه شد بسیاری از مشکلات روان با صحبت کردن آنها به طور آزادانه و فعالانه برطرف می شود.
بیشتر بخوانید : سکس تراپی
نخستین کلینیک روانشناسی بالینی توسط ویتمر در سال ۱۸۹۶ تاسیس شد؛ کلینیکی که بیشترین تمرکزش روی کودکانی بود که در حوزه یادگیری با مشکل مواجه می شدند. ویتمر کسی بود که برای اولین بار عبارت روانشناسی بالینی را در سال 1907 مطرح کرد. امروزه این رشته به عنوان یک تخصص بسیار مؤثر و رو به رشد یکی از پرطرفدارترین گرایش های مجموعه علم روانشناسی شناخته می شود. هدف یک روانشناس بالینی به طور مستقیم، ارزیابی و بهبود سلامت روان افراد است.
روانشناس بالینی چه کاری انجام میدهد؟
یک روانشناس بالینی توانایی ارزیابی مشکلات روانی و دلایل به وجود آورنده آن از جمله استعداد ژنتیکی، تاثیر جامعه و خانواده و روش های کنار آمدن فرد با نشانه هایش را دارد. روانشناس بالینی هرگز اقدام به تجویز دارو نمیکند و البته در حوزه اختیارات او نیز نمی باشد و در صورت نیاز فرد را به روانپزشک ارجاع می دهد.
آنها دانش گسترده ای از اختلالات و مشکلات مرتبط با سلامت روان در دوره های مختلف رشد و چرخه های انتقالی زندگی دارند و به طور مرتب نیاز دارند تا به دانش روز در حوزه سلامت روان مجهز شوند.
روانشناسی و انگ اختلال روانی
شخصی که به روانشناس مراجعه می کند، یک فرد کاملا عادی از میان افراد جامعه است که به منظور بهبود کیفیت زندگی خود، تصمیم می گیرد به متخصص روانشناس مراجعه کند؛ کاری که نشان از آگاهی و مسئولیت پذیری فرد در قبال خودش و سایر افراد جامعه دارد. در کشورهای پیشرفته حتی افراد خوشحال و موفق نیز برای روبرو شدن اصولی با مشکلات، تثبیت موقعیت خود و دستیابی به پیشرفت بیشتر، بالا بردن بهره وری و دستیابی به اهداف والاتر در زندگی، به طور عمده به روانشناس مراجعه می کنند.ملاک های انتخاب بهترین دکتر روانشناس
برای انتخاب یک درمانگر حرفه ای مناسب یا دکتر روانشناس، مدنظر قرار دادن ویژگی ها و ملاک هایی بسیار تاثیر گذار و مؤثر قلمداد می گردد. بر این اساس، حفظ حریم شخصی بیمار، اولین ملاک مهم در این زمینه محسوب می شود. محرمانه نگه داشتن اطلاعات بیمار از سوی دکتر روانشناس، از حقوق ابتدایی و بدیهی بیماران به شمار می رود. عدم قضاوت، همدلی و ارتباط موثر، شنونده خوب و فعال بودن، اعتماد سازی، شکیبایی و صبوری، از دیگر معیارهای حائز اهمیت یک دکتر روانشناس خوب تلقی می شود.
15 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
چیز بدی وجود داره اینه که هر کی بره پیش روانشناس میگن دیوونه اس ولی اینطوری نیست
این یک انگ اجتماعیه که خوشبختانه در سال های اخیر مثل سابق قدرتمند نیست و آدم ها نسبت به نیازهاشون هوشیارتر شدند. به هر حال باید با این نوع طرز تفکر که به آسیب های اجتماعی جامعه به ویژه در میان قشر جوان دامن میزنه مبارزه کرد.
بنظر من ادم باید به طور مداوم پیش روانشناس بره
اگر به ارتقای سطح کیفی زندگی مون اهمیت بدیم صد در صد لازمه
هیج جا رهیاب مشاور نمیشه…والسلام
سپاس از لطفتون سهیلای عزیز
روانشناس برای دوران دانشجویی خیلی لازمه
با شما موافقیم علیرضای عزیز
مطالعه کتابهای روانشناسی بسیار خوب است
روانشناس های خوبی در این مجموعه هستند و میشه روشون حساب کرد
سپاس از توجه و تاییدتون سامان عزیز، امیدواریم همواره موفق باشین.
روانشناسی بشدت برای جوانای الان لازمه
ممنون از دیدگاه تون
ما به همه افراد در گروه های سنی و موقعیت های مختلف توصیه می کنیم.
من خیلی وقته به شکل مرتب استفاده میکنم از روانشناسای شما وخیلی راضی ام
درود بر شما
براتون آرزوی موفقیت و سلامتی بیش از پیش داریم