داشتن یک رابطهی عاطفی رمانتیک و سالم یکی از چیزهایی است که خیلی از ما دوست داریم آن را تجربه کنیم. یک رابطهی عاطفی گرم و صمیمی میتواند به بهتر شدن کیفیت زندگی کمک کند؛ بنابراین رابطه عاشقانه میتواند چالش ذهنی خیلی از افراد باشد. این که چگونه میتوان رابطه عاشقانه را شروع کرد؟ یک رابطهی عاطفی سالم چه ویژگیهایی دارد؟ رابطه عاشقانه چیست؟ چگونه میتوان آن را حفظ کرد؟ اینها همه سوالاتی هستند که در ذهن بسیاری از ما میتوانند وجود داشتهباشند. برای رسیدن به پاسخ این سوالات تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
تعریف رابطه عاشقانه
یک رابطهی عاشقانه، رابطهی عاطفی گرم و صمیمی بین دو نفر است که در آن احساسات شدیدی تحت عنوان عشق تجربه میکنند. برخلاف چیزی که اکثر افراد فکر میکنند یک رابطهی عاطفی که چنین کیفیتی داشته باشد لزوما از همان ابتدا به وجود نمیآید. بلکه در طی زمان بین دو نفر به تدریج شکل گرفته و ساخته میشود.
اما سوالی که پیش میآید این است که دستیابی به یک رابطه عاشقانه چگونه است؟ اکثر ما روابط عاطفی متعددی را دیدهایم یا تجربه کردهایم که آغازی شبیه به شروع رابطه عاشقانه داشتهاند اما پس از مدتی حتی با مراجعه به زوج درمانگر روبه سردی رفته و درنهایت تمام شدهاند.
راههای ایجاد یک رابطه عاشقانه
هنگامی که صحبت از روش های دست یابی به رابطه عاشقانه میشود، برخی ابتدا به این فکر میکنند که کجا میتوانند چنین رابطهای را پیدا کنند. آیا با مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج و بررسی شیوهای که آنها با طرف مقابل آشنا میشوند، تضمینکنندهی این خواهد بود که رابطه عاشقانه قرار است بین آنها شکل بگیرد یا نه. حقیقت ماجرا این است که مهمتر از اینکه شما به چه شکلی با شریک خود آشنا میشوید، این مهم است که چه کارهایی در رابطه انجام میدهید. به چه میزان برای رابطهی عاطفیتان تلاش میکنید.
درست است که در پژوهشهای مختلف شیوههای متعددی برای آشنایی بررسی شدهاند که برخی نسبت به برخی دیگر راههای مطمئنتری برای ایجاد یک رابطهی عاطفی صمیمانه و عاشقانه به نظر میرسند. اما برای هرکدام مثالهای نقضی نیز وجود دارند. ممکن است زوجی در بستر اینترنت با هم آشنا شوند و رابطهی عاطفی عاشقانهای بین آنها شکل بگیرد و زوجی به صورت سنتی به هم معرفی شوند و چنین اتفاقی برایشان رقم بخورد.
درنتیجه فارغ از اینکه شما به چه شیوهای با شریک عاطفیتان آشنا میشوید، کارهایی وجود دارند که با انجام آنها میتوانید یک رابطه عاشقانه به همراه شریک خود بسازید و از کنار هم بودن لذت ببرید.
برای رسیدن به یک رابطه عاشقانه چه کار کنم؟
1. کشف سبک برقراری ارتباط
کلیدیترین عنصر یک رابطه، ارتباط است. برقراری ارتباط با طرف مقابل ممکن است به ظاهر کار آسانی باشد اما خیلی اوقات ممکن است یک رابطه را که پتانسیل تبدیل شدن به یک رابطهی عاطفی رمانتیک را دارد، در همان ابتدا از بین ببرد.
هر آدمی سبک ارتباطی مخصوص به خودش را دارد و مهم است که شما سعی کنید به سبک ارتباطی فرد مقابلتان توجه کنید. سعی نکنید به همان شیوه که فقط خودتان راحت هستید ارتباط برقرار کنید و شریک خود را نیز مجبور به برقراری ارتباط به سبک خودتان کنید. این کار در اوایل رابطه ممکن است دشوار به نظر برسد اما بعد از گذشتن مدتی، شناخت بیشتری نسبت به سبک ارتباطی یکدیگر پیدا میکنید و ارتباط بین شما عمیقتر میگردد.
2. انجام کارها با یکدیگر
تحقیقات نشان دادهاند زوجهای مسنی که روابط گرم و صمیمانهای دارند، فعالیتهای مشترک بسیاری را به همراه هم انجام میدهند. انجام دادن کارها به همراه یکدیگر، یکی از فعالیتهایی است که میتواند به داشتن رابطهای عاشقانه کمک کند. نکتهای که در این جا مهم است داشتن زمینهی مشترک است.
برخی فکر میکنند که با افرادی که خیلی با آنها تفاوت دارند میتوانند رابطهی عاطفی خوبی داشته باشند. درست است که افراد نباید لزوما شبیه یکدیگر باشند اما وجود زمینههای مشترک باعث میشود که از انجام فعالیتها به صورت مشترک، لذت بیشتری ببرند.
3. کار کردن روی ویژگیهای فردی
هر فردی قطعا ویژگیهایی دارد که در یک ارتباط عاطفی میتواند باعث بروز مشکلات و چالشهایی گردد. اگر میخواهید ارتباط شما به یک رابطه عاشقانه ختم شود، این ویژگیهای خود را بشناسید و روی آن کار کنید. شاید برخی فکر کنند که برای داشتن یک ارتباط عاشقانه نیاز است خودشان را تغییر دهند یا پا روی خود بگذارند؛ درحالی که اینگونه نیست. کارکردن روی ویژگیها به معنای تغییر شخصیت نیست بلکه به معنای کنترل ویژگیهایی است که میتواند باعث بروز مشکل در رابطه شود.
4. نشان دادن قدردانی
پژوهشهای متعددی نشان دادهاند که نشان دادن قدردانی خود به شریک عاطفی، یکی از مولفههای مهم یک ارتباط عاشقانهی طولانی مدت است. البته نکتهای که در اینجا مطرح میشود این است که این قدردانی چگونه صورت میگیرد.
اگر شما هر روز به شریک عاطفی خود بگویید متشکرم، قطعا نتیجهی خوبی نخواهد داشت. بهتر است این قدردانی به شیوههای مختلفی و به صورت خالصانه نشان داده شود.
5. مسئولیتپذیر بودن
در یک رابطه اگر دو طرف نسبت به یکدیگر و نسبت به رابطهای که دارند مسئولیتپذیر نباشند، رابطه عاشقانه و عمیقی شکل نخواهد گرفت. مسئولیتپذیری باعث میشود که نسبت به مشکلات ایجاد شده بیتفاوت نباشند و برای حل آنها تلاش کنند.
6. کمک به همدیگر برای رفع مشکلات و چالشهای شخصی
یکی دیگر از کارهایی که باعث میشود رابطهی شما به یک رابطهی عاطفی و عاشقانهی عمیق تبدیل شود، این است که نسبت به مشکلات یکدیگر بیتفاوت نباشید. برای مثال اگر شریک شما مشکلاتی همچون تروما، وسواس و … دارد، به او برای کنترل و مدیریت این چالشها کمک کنید.
7. دقت به گفتار
یکی از چیزهایی که در روابط و بهخصوص روابط عاطفی از آن غلفت میشود، کلماتی است که در صحبتها به کار میرود. کلمات تاثیر شگرفی در روابط به جا میگذارند؛ بنابراین بسیار مهم است که در گفتگوها به خصوص هنگامی که میخواهید از یکدیگر نقد کنید چه واژگانی را انتخاب میکنید.
کلام آخر
داشتن رابطه عاشقانه میتواند دستاورد شیرینی باشد که خیلی از ما دوست داریم آن را تجربه کنیم. یک رابطهی عاطفی عمیق و ماندگار یک شبه به وجود نمیآید بلکه نیازمند تلاش و انجام کارهایی برای ساختن آن است. در این مقاله سعی کردیم راهکارهایی برای رسیدن به یک رابطهی عاشقانه معرفی کنیم. شما میتوانید برای گرفتن مشاوره آنلاین روانشناسی و مشاوره در این زمینه با زوجدرمانگرهای کلینیک رهیاب مشاور مشورت کنید.