به طور کلی، بی میلی جنسی یا سرد مزاجی، در زمره اختلالات جنسی محسوب می شود. از سوی دیگر، یکی از دلایل و عامل های اصلی بروز طلاق و جدایی زوجین، به مقوله سرد مزاجی اختصاص دارد. گفتنی است که این نوع اختلال جنسی در زنان بیشتر از مردان به چشم می خورد. شایان ذکر است که سرد مزاجی به عنوان کاهش چشمگیر میل جنسی در یک بازه زمانی مشخص و در عین حال طولانی تلقی می شود.
همچنین این نوع اختلال در ردیف کژکاری های جنسی جای می گیرد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در یک رابطه جنسی، چرخه رابطه جنسی، در چهار مرحله اصلی بروز پیدا می کند. بر این اساس، برانگیختگی یا میل جنسی، تحریک شدن به صورت کامل، رسیدن به مرحله ارگاسم و مرحله فرو نشینی یا پس از ارگاسم، این مراحل را تشکیل می دهند.
غالباً بی میلی جنسی در اولین مرحله چرخه جنسی یا برانگیختگی بروز پیدا می کند. از آنجای که یکی از بخش های مهم و حائز اهمیت زندگی زناشویی، به رابطه جنسی اختصاص دارد، بی میلی جنسی علاوه بر ایجاد نارضایتی جنسی، می تواند سطح کیفی و کمی دیگر ابعاد زندگی مشترک را نیز تحت شعاع قرار دهد.
نگاهی به انواع اختلال بی میلی جنسی
به طور کلی، بی میلی جنسی در شکل های مختلفی در زنان و مردان بروز پیدا می کند. بر این اساس، نوعی از این اختلال، به صورت تمام عمری ظاهر می شود. در این شرایط، فرد همواره و به صورت دائمی، یا از میل جنسی اندکی برخوردار بوده یا هرگز میل جنسی نداشته است. نوع دیگری از سرد مزاجی، به صورت اکتسابی در وجود فرد متبلور می شود. بر این اساس، در نوع اکتسابی فرد به صورت طبیعی و عادی از میل جنسی برخوردار بوده، اما به تدریج و با گذشت زمان، از شدت میل او کاسته شده یا به طور کامل آن را از دست داده است.
از دیگر نمونه های مختلف بی میلی جنسی، می توان به نوع گسترش یافته، اشاره نمود. در این وضعیت، فرد از میل جنسی بسیار اندکی برخوردار می باشد. همچنین در نوع گسترش یافته، فرد کلا به هیچ چیز و هیچکس میل جنسی نشان نمی دهد. بی میلی از نوع موقعیتی، از دیگر انواع بی میلی جنسی به شمار می رود. در این نوع، فرد از میل جنسی بهره می برد اما هیچگونه میلی به شریک جنسی یا همسر خود ندارد. ناگفته نماند که فرد دارای این نوع اختلال، در بعضی موقعیت ها از میل جنسی نسبت به همسر خود برخوردار بوده، اما در برخی موقعیت های دیگر این میل و برانگیختگی به شدت فرو کش می نماید.
علل و عوامل بروز بی میلی جنسی
گفتنی است که بی میلی جنسی می تواند نشأت گرفته از تجربه های جنسی مخرب در دوران کودکی و نگرش های منفی به رابطه جنسی باشد. لازم به ذکر است که داشتن مشکلات و نارضایتی از شوهر و دریافت اطلاعات منفی و آزار دهنده در مورد رابطه جنسی، از جمله دلایل سرد مزاجی در زنان محسوب می شود. از دیگر علل و عوامل تاثیر گذار در این زمینه میتوان به خیانت، مصرف مواد مخدر، مصرف داروهای عصبی، بارداری و زایمان و بالا رفتن و افزایش سن، اشاره نمود.
شایان ذکر است که یکی از دلایل مهم و حائز اهمیت در بروز بی میلی جنسی، ناآگاهی و نارضایتی فرد از بدن خود و عدم آشنایی با روش های تحریک آن، به شمار می آید. مضاف بر این، احساس درد در اندام های تناسلی، به ویژه در زنان، کاهش میزان تستوسترون در مردان، کاهش مقدار ترشح استروژن طبیعی در زنان، اختلاف در میزان احتیاج به رابطه جنسی در مرد و زن و ناتوان بودن همسر در رابطه مورد قبول و مناسب، از دیگر دلایل و عوامل مهم بی میلی جنسی محسوب می شود.
توصیه مشاوران جنسی برای افزایش میل جنسی با طب سنتی و خوراکی ها
مشاوران جنسی برای افزایش میل جنسی و رفع سرد مزاجی و به دنبال آن بی میلی جنسی مردان و زنان طب سنتی را پیشنهاد می دهند. در ادامه راههای مشاوران جنسی برای رفع بی میلی جنسی با طب سنتی و خوراکی هایی که میل جنسی را افزایش می دهند را شرح خواهیم داد.
افزایش میل جنسی زنان با پنج انگشت
براساس توصیه مشاوران جنسی یکی از داروهای گیاهی که در زنان باعث افزایش قوای جنسی، جلوگیری از بی میلی جنسی و سردمزاجی می شود، قطره ویتاگنوس (Vitaxnus) است که به شکل قرص هم ارائه شده است. این دارو از گیاه پنج انگشت (Vitex agnus – castus) تهیه شده و به صورت قطره یا قرص مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در درمان سردمزاجی و بی میلی جنسی زنان از مصرف بالایی برخوردار است.
آثار مهم این قرص و قطره پنج انگشت رفع اختلالات قاعدگی، رفع اختلال های یائسگی، مؤثر در کیست های رحم و تخمدان، مؤثر در فیبروم، جلوگیری از تنبلی تخمدان، مؤثر در بعضی ناباروری ها، مؤثر در رفع آکنه و جوش صورت خانم ها و انواع دیگر مشکل های زنان است که مربوط به اختلال های هورمونی است.
راهکارهای درمان بی میلی جنسی
فرآیند درمان بی میلی جنسی، غالباً زمان بر و طولانی بوده و صبوری و تلاش فرد را بیش از پیش نیاز دارد. آرام کردن ذهن و فکر خود، یکی از راهکارهای مؤثر برای درمان سرد مزاجی قلمداد می گردد. لازم به ذکر است که از جمله راهکارهای مناسب و مطلوب برای تنظیم هورمون های مرتبط با میل جنسی، تنفس متمرکز و تمرکز ذهنی می باشد. از دیگر روش های مثمر ثمر در این زمینه، انجام ورزش روزانه به صورت مستمر و مداوم می باشد.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که برقراری رابطه عاطفی و صمیمانه با همسر، علاوه بر افزایش میل جنسی، راهکار مناسبی برای از بین بردن بی میلی جنسی به شمار می رود. از سوی دیگر، بروز بیماری هایی نظیر دیابت و مشکلات قلبی و عروقی، به سبب ممانعت از به جریان افتادن خون در بدن، می تواند در این زمینه تاثیر گذار و مؤثر باشد. یکی از راهکارهای درمان مناسب و مثمر ثمر برای غلبه بر بی میلی جنسی، درمان مشکلات و بیماری های روحی مانند اضطراب و افسردگی، به شمار می رود.
گفتنی است که مصرف قرص های ضد اضطراب و افسردگی، تاثیر بسزایی در کاهش میل جنسی، از خود برجای می گذارد. داشتن برنامه تغذیه مناسب و صحیح نیز در این زمینه راهگشا می باشد. از دیگر روش های مؤثر برای غلبه بر بی میلی جنسی، کمک گرفتن از یک متخصص و درمانگر جنسی تلقی می شود.
بسته به اینکه علت اختلال عملکرد جنسی چه باشد، درمان اختلالات جنسی نیز متفاوت خواهد بود. اگر مشکل جسمی وجود داشته باشد یا اختلال ناشی از داروها باشد. یکی از راه ها، درمان دارویی است و یا می شود با جایگزینی دارو با دارویی که اختلال عملکرد جنسی ایجاد نمی کند مشکل را درمان نمود. در مواقع سو مصرف الکل یا مواد نیز با درمان اعتیاد آنها می توان مشکل را برطرف کرد.
گاهی علت روانشناختی است از روان درمانی فردی، رفتار درمانی و آموزش گزینه های درمان هستند و در مواردی که رابطه بین زوجین دچار مشکل است با زوج درمانی می توان مشکل را حل شود.
میوه های و سبزیجات افزایش میل جنسی
مشاوران جنسی مصرف سبزی هایی چون تره، پیاز و شاهی را برای افراد دارای بی میلی جنسی توصیه می کنند. مطالعات مشاوران جنسی نشان می دهد که استفاده از گوشت گوسفند، میگو، زنجبیل، مربای شقاقل، شلغم، هویج زرد ایرانی (زردک)، نخود و لوبیا (به ویژه نخود) برای رفع بی میلی ناشی از سردی مزاج بسیار مؤثر است. همچنین مشاوران جنسی خوردن تخم مرغ عسلی را به صورتی که سفیده آن کاملا پخته و زرده به حالت نیم بند باشد برای این رفع بی میلی جنسی مفید می دانند. مشاورهای جنسی روغن فندق را برای تقویت نیروی شهوانی مؤثر می دانند.