مشاوره روان تحلیلی تلفنی از جمله خدماتی است که در مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب ارائه می شود. در این مقاله قصد داریم روان درمانگر تحلیلی را به شما عزیزان معرفی نماییم. و در انتها نیز خدمات مرتبط با مشاوره روان تحلیلی تلفنی را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
قبل از آنکه بخواهیم وارد بحث مشاوره روان تحلیلی و روانکاوی شویم ابتدا باید ببینیم چه می شود که ما دچار اختلالات روانی می شویم؟ و اینکه در چه نوع اختلالاتی می توان از یک روان تحلیلگر یا روانکاو استفاده کرد؟
روان درمانی تحلیلی چیست؟
در تاریخچه روان درمانی تحلیلی از اواخر سده 1800 با مطالعات زیگموند فروید روانکاوی پیدایش یافته است. روان درمانی تحلیلی نوعی گفتگوی عمیق درمانی است که به شخص کمک می کند برعواطف و احساساتی که از دوران کودکی در ناخودآگاه ذخیره شده است مواجه شود و آن ها را درمان کند .
هدف از روان درمانی تحلیلی این است که بیمار کمک کند تا نیرهای خودآگاهی که می تواند بر احساسات و افکار فعلی تاثیر بگذارد شناخته وآن ها نیز درک کند
تفاوت روان درمانی و مشاوره
تفاوت مشاوره و روان درمانی در این است که :
در طی جلسات مشاوره فرد درمانگر بیشتر بر الگوهای رفتاری فرد تمرکز کرده و سعی در بهبود آن ها دارد و هم چنین تعداد و زمان جلسات کوتاه تر می باشد
در روان درمانی،درمانگر با تمرکز بر ناخودآگاه بیمار سعی در بهبود و درمان عواطف و احساسات دارد و هم چنین طول جلسات نیز بیشتر خواهد بود. لازم به ذکر است که رازداری در روان درمانی موردی است که در همه انواع روش های درمانی باید رعایت شود .
روان درمانی تحلیلی حضوری یا آنلاین
در پاسخ به این پرسش باید گفته شود که؛ امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی اکثر مراجعین روان درمانی تحلیلی تلفنی و آنلاین را نسبت به حضوری ترجیح می دهند؛ چرا که این دو روش در اغلب موارد استرس شدید در مواجهه رو در رو با روان درمانگر را ازبین برده و سبب صرف بهینه زمان می شود.چ نانچه به دنبال بهترین رواندرمانگر تحلیلی هستید با مشاوران ما در ارتباط باشید.
اختلالات روانی از دیدگاه روانشناسان، سؤال از ریشه ها
- ما که و چه هستیم: از دیدگاه فروید و لکان ما آنجای هستیم که نیستیم. و آنجای هستیم که فکر نمیکنیم. به عبارت دیگر، آن چیزی هستیم که در پی نفی آن هستیم. پس چه دشوار است یافتن خود.
- زیستن توهمی: بشر با خودشیفتگی و خود مرکز بینی متولد میشود. ولی طولی نمیکشد که سیلی محکمی از دنیای اطراف خود میخورد. سدی که باعث میشود خود را فراموش و سرکوب کند. و چیزی بشود که دیگری میخواهد. آری انسان چیزی میشود که خود او نیست. بلکه نمایش چیزی است که در دیده دیگری خوش آید. افسوس که بشر ممکن است هیچگاه از این خواب و توهم بیدار نشود تا بداند که نمیداند.
- خود سرزنشی ناخودآگاه: اگر رفتار، حرف یا ویژگی را به شما نسبت میدهند که خیلی برایتان سنگین و اذیت کننده است، عامل آن را سرزنش و نکوهش نکنید. چرا که بخشی از وجودتان که منکرش هستید بهصورت زیر استانه ای و ناخودآگاه معتقد به آن است.
- دنیای برون از ما، انعکاسی از درون ماست: پاسخ ما به دنیای بیرون در واقع پاسخ به درون است. به عبارت دیگر جنگ یا صلح ما با خود ماست نه با دیگری. دنیای بیرون نمادی از درون ماست. که ممکن است هیچگاه به آن آگاه نشویم.
روان درمانی تحلیلی چگونه به ما کمک می کند؟
شاید برایتان سؤال شود که روان درمانگر تحلیلی چگونه عمل می کند؟ در اولین قدم، روان درمانی تحلیلی به بیمار کمک میکند تا از طریق همدلی بتواند نیازهای عاطفی خود را بشناسد و به آن ها اهمیت بدهد.
در تعریف روان درمانی آورده شده است که بیمار پس از آگاه شدن از فقدان نیازهای عاطفی بتواند در فرآیند درمان آن ها را بازیابی کرده و رشد دهد. اما این سؤال پیش می آید که بهترین روان درمانگر تحلیلی را چطور انتخاب کنیم؟ برای انتخاب بهترین روان درمانگر تحلیلی در تهران کافیست با مجموعه ما تماس حاصل نمایید.
تفاوت روان درمانی تحلیلی و روانکاوی چیست؟
روان درمانی تحلیلی و روانکاوی از جهاتی تفاوت و شباهت هایی به یکدیگر دارند که تفاوت های آن ها:
در روانکاوی، درمانگر با گذراندن دوره های روانکاوی در کارگاه های بین المللی ،آموزش های نظری را طی کرد و خود نیز درمان شده است. در روان درمان تحلیلی، شخص درمانگر با در یک مرکز آموزشی معتبر آمورش دیده و خود شخص نیز توسط روانکاو یا روان درمان تحلیلی را گذرانده است.
تفاوت جلسات درمانی روان تحلیلی و روانکاوی
سیر جلسات روان درمانی تحلیلی و روانکاوی با یکدیگر مقداری متفاوت است که این تفاوت ها عبارتند از :
- تعداد جلسات
- کوتاه یا طولانی بودن جلسات
- فعالیت و تکنیک های عملکردی درمانگر
- هدف درمان
- لزوم استفاده از صندلی یا کاناپه (در جلسات روان کاوی کلاسیک معمولا فرد بر روی کاناپه دراز می کشد)
در روان تحلیلی، از سه اصل برای تصمیمگیری در مورد این که کجا مداخله کنیم و این که پرداختن به کدام مطالب مفیدتر خواهد بود، استفاده می شود:
1- سطح به عمق
2- دنبال کردن عاطفه
3- پرداختن به انتقال
اصول روان تحلیلی
1- سطح به عمق
مطالعات روانشناسی نشان می دهد ناخودآگاه ساختار همگنی ندارد. برخی از افکار و عواطف، عمیقتر از بقیه پوشیده شدهاند. هر چه فکر یا عاطفهای برانگیزانندگی بیشتری داشته باشد، باید به شکل عمیقتری پوشانده شود تا احتمال بروز آن در خودآگاه کاهش یابد.
روانشناسان ناخودآگاه را به بررسی سنگوارههای پیش از تاریخ تشبیه می کنند که در آن، استخوانهای فسیل شده در لایههای مختلف زمینشناسی وجود دارند و برای رسیدن به استخوانهای لایهی آخر نمیتوان با یک بولدوزر به سراغ آنها رفت، بلکه باید مثل دیرینشناسان با دقت و زحمت زیاد با قلم مو، خاک را از روی فسیلها کنار زده و به تدریج لایه به لایه استخوانها را نمایان کرد. در نهایت، هر چند ممکن است مدت زمان زیادی صرف شده باشد اما همهی استخوانها با کمترین صدمه آشکار میشوند.
همین موضوع در کار مشاوران و رواندرمانگران تحلیلی نیز صادق است. روانشناسان می گویند در جستجوی ناخودآگاه، اگر در مورد مطلبی توضیح بدهید که کاملاً از آگاهی به دور باشد، احتمالاً فرد آن گفته را رد میکند یا بدتر از آن، دفاعهای بیشتری را برای دور نگه داشتن از آگاهی بر میانگیزد.
در فرایند مشاوره گاهی در ذهن یک فرد متوجه موضوعی میشویم که عمیقاً پنهان شده است و با این که میتواند به ما در درمان کمک کند ولی پرداختن به آن تا وقتی به خودآگاه نزدیک نشده باشد، میتواند بسیار سخت یا حتی زیانبخش باشد.
در بسیاری از باورهای کلیشهای مشاوران روان درمانی شایع است که درمانگر به بیمار گوش میدهد، مطلبی از کودکیِ بیمار که عمیقاً پنهان شده است کشف میکند، آن را به بیمار گفته و بیمار میگوید” آها” و درمان میشود.
در واقعیت، مشاوران باید بیشتر سراغ پیدا کردن فکر یا عاطفهای بروند که درست نزدیک به سطح هشیاری است، یعنی تنها نیاز به یک تلنگر کوچک دارد تا به خودآگاه بیاید. بنابراین وقتی مشاوران گفتههای بیمار را بررسی میکنند، باید بفهمند که افکار و عواطف او به چه ترتیبی از سطح به عمق و از خودآگاه به ناخودآگاه قرار دارد. در اینجا تعمق، مانند بالا و پایین رفتن روی یک لیفت تراک است که مشاور باید انتخاب کند از چه عمقی میخواهد فرود آید. در حقیقت موارد کاربرد روان درمانی تحلیلی بیشتر در ارتباط با ناخودآگاه می باشد .
ببیشتر بخوانید : روان درمانگر تحلیلی خارج از کشور، درمان اختلالات جنسی خارج از کشور
2- دنبال کردن عاطفه
بازی پانتومیم را در نظر بگیرید. شرح هدف روان درمانی تحلیلی به درمانجو مشابه با همین بازی است. فردی برای بیان یک موضوع بدون صدا تلاش میکند و در حالی که افراد دیگر گروه برای سرنخ دادن به فرد بیان کننده فریاد میکشند، او را در جهت بهتر بیان کردن مطلب مورد نظر راهنمایی میکنند.
در فرایند مشاوره و بازی روان درمانی تحلیلی، پیدا کردن عاطفه بهترین راه برای تشخیص نزدیکی یا دوری به مطالب ناخودآگاه است. اگرچه ذهن آزاد بیمار از موضوعی به موضوع دیگر میرود اما فقط یکی از آنها با عاطفه واقعی همراه است و احتمالاً آن موضوع، موضوع مهمی برای بیمار است. به هنگام مشاوره روان تحلیلی و در روند تعمیق ، رسیدن از ناخودآگاه به خودآگاه ، شناختن این امر بسیار مهم است.
3- پرداختن به انتقال
در شروع روان درمانی تحلیلی اصطلاح انتقالِ متقابل، به احساساتی که ما مشاوران به عنوان درمانگر، نسبت به بیمارانمان داریم اشاره دارد. اطلاعاتی که از بیمار دریافت میکنیم باید از فیلتر واکنشهای ما مشاوران به بیمار و به این اطلاعات، عبور کنند.
دنبال کردن عاطفه و پرداختن به انتقال متقابل، ابزار ارزشمندی برای پردازش اطلاعاتی است که از بیمار میگیریم. اگر ما مشاوران روانشناسی به یک گفتهی بیمار به طور خاص واکنش قوی داریم، باید به آن توجه کنیم و از آن برای انتقال متقابل احساسات استفاده کنیم ، هر چند که ممکن است این واکنش، واکنشی منحصر به فرد و مربوط به تجربهی درونی خودمان باشد، اما همانقدر هم محتمل است که ما را از اهمیت یا بار عاطفی مورد نظر بیمار مطلع کند.
مزایای روان درمانی تحلیلی
انواع روش های درمانی مزایایی دارند و روان درمانی تحلیلی نیز این موضوع مستثنی نیست. آنچه با روان درمانگر تحلیلی به دست میآورید:
- بررسی تجربیات از کودکی و رسیدن به ریشه مشکلات
- درک دقیق ریشه مشکلات و پذیرفتن آن ها
- ایجاد یک فرصت برای اصلاح ناخودآگاه
- طولانی بودن تعداد و زمان جلسات و ارتباط مؤثر بین درمانگر و بیما ر
- ایجاد محیطی برای همدلی بدون ترس از قضاوت و تمسخر
منبع:روان درمانی تحلیلی، کابانیس، ترجمه روشنایی مقدم، انتشارات ارجمند.
برای مشاوره روانشناسی تلفنی می توانید با مشاوران مشاوره تلفنی صدای رهیاب در تماس باشید:
تلفن مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب : از سراسر کشور فقط با تلفن ثابت و بدون پیش شماره 28426545-021
شبکه های اجتماعی مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب : کانال تلگرام مشاوره تلفنی صدای رهیاب. – صفحه اینستاگرام مشاوره تلفنی صدای رهیاب.
برخی از پرسش های متداول درزمینه روان درمانی تحلیلی
تعداد جلسات معمولا برای روان درمانی تحلیلی ییک یا دو بار در هفته میباشد.
روان درمانی تحلیلی یک رو یکرد جامع برای بررسی مشکلات روحی و روانی است و هر زمان که احساس افسردگی ،اضطراب و وسواس کردیم به آن نیاز داریم.
در روان در مانی تحلیلی نیز مشابه روانکاوی از تکنیک تداعی آزاد استفاده می گردد و مراجع هر آنچه به ذهنش می رشد بدون هیچ سانسوری بیان می کند تعداد جلسات روان درمانی تحلیلی در هفته چقدر است؟
چه زمانی به روان درمانگر تحلیلی نیاز داریم؟
در روان درمانی تحلیلی از چه تکنیک درمانی استفاده می شود؟
13 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام ممنون از متخصصین رهیاب مشاور و خدمات بسیار خوبشون
سلام دوست عزیز
ممنون از شما که همراه ما هستین و به ما انرژی میدین.
سلام و عرض خسته نباشید روان درمانی تحلیلی برای درمان افسردگی هم هست؟
درود و عرض احترام
قطعا یکی از بهترین درمان ها برای افسردگی است.
از کجا بفهمیم به این نوع از درمان نیاز داریم؟
همه افراد تقریبا به این نوع از درمان نیاز دارند. اما ممکن است بعضی افراد کلا برای درمان های تحلیلی مناسب نباشند که درمانگر در جلسات ابتدایی از پذیرش آنها و ادامه جلسات امتناع می کند.
سلام روان تحلیلگر یا روانکاو چه فرقی باهم دارند؟
برای این نوع درمان چند جلسه لازمه که نتیجه رو ببینیم؟
این نوع درمان روند طولانی داره و با مشاوره متفاوته. درمان روان تحلیلی یک نوع درمان عمیق و ریشه ایه و بنابراین زمانبره.
سلام برای درمان وسواس هم میشه از این روان درمانگر استفاده کرد؟
درود
بله قطعا، یکی از بهترین حوزه ها برای درمان وسواس درمان روان تحلیلی است.
سلام من میخوام روان تحلیلگر بشم باید چیکار کنم و در دانشگاه چه رشته ای بخونم؟
سلام
دوست عزیز شما در دانشگاه های ایران می تونین رشته روانشناسی با هر گرایشی رو بخونین و همزمان در کلاسهای مراکز معتبر خصوصی دورههای روان تحلیلی تربیت درمانگر هم شرکت کنید. اما در خارج از ایران می تونین مستقیما وارد رشته روانکاوی شوید که در حال حاضر در کشور ما وجود ندارد. با آرزوی موفقیت شما