مطالعات روانشناسی نشان می دهد مردها در برابر فشار روحی، بیشتر از قبل در خود فرو می روند و معمولاً تنهایی را ترجیح می دهند. در صورتی که تجربه روانشناسان نشان داده است که زنان دستخوش احساسات می شوند. در این شرایط مردها و زن ها نیازهای متفاوتی دارند. بر اساس مطالعات روانشناسی مرد به دنبال پیدا کردن راه حل است و زن به دنبال تخلیه شدن و با حرف زدن راهی برای تخلیه این فشار روانی پیدا می کند. درک نکردن و نپذیرفتن این تفاوتها منجر به بروز اختلافات در روابط زناشویی خواهد شد.
تجربیات مشاوران روانشناسی می گوید مردها در برابر مشکلات سکوت می کنند و کمتر راجع به خود مشکل صحبت می کنند و به غار تنهایی خود فرو می روند تا به فکر کردن و در نظر گرفتن تمام جوانب بتوانند راه حلی پیدا کنند. مردها زمانی که راه حل را پیدا کنند از غار خود بیرون می آیند. طبق تجربه روانشناسان اگر مردها نتوانند راه حل مناسبی پیدا کنند سعی می کنند که کاری انجام دهند که آن را فراموش کنند، مثلاً روزنامه می خوانند یا بازی می کنند و با رها کردن ذهنشان به آرامش می رسند.
بر اساس مطالعات روانشناسی وقتی یک زن با مشکی مواجهه می شود، برای رسیدن به آرامش به دنبال فردی می گردد که گوش شنوایی داشته باشد. از راهکارهای روانشناسانه زنان این است که زمانی که ناراحتی شان را با دیگری در میان می گذارند به آرامش می رسند و می توانند به استرس خود غلبه کنند. و این همدمی گرفتن در واقع نشان دهنده عشق و اعتماد است. درگیری ذهنی در مردان می تواند منجر به بی توجهی آنها به سایر مطالب غیر مهمتر شود، پس شاید عجیب نباشد که در این شرایط توجه نشان دادن به همسر و احساسات او بسیار کار سخت و دشواری باشد.
راه حل روانشناسان
طبق تجربه مشاوران روانشناسی زمانی که یک مرد به غار تنهایی اش پناه می برد در واقع نتوانسته راه حل مناسبی برای مشکل خود پیدا کند. بنابراین به دنبال راهی برای باز کردن گره های ذهنی خود است. راهکار پیشنهادی مشاوران روانشناسی این است که در این شرایط یکی از مهمترین راهها برای داشتن ارتباط خوب و مفید، درک کردن مردان است. مشاوران تأکید می کنند که یادتان باشد در این زمان آنها نیاز به راه حل ندارند.